Hur lagar man till tjocka revbensspjäll på bästa sätt?? Nåt bra recept på det?
chrisq5 oktober 2010
:DDjag har det men får leta tills imorgon o m du har tid
slarvan5 oktober 2010
Skrivet av chrisn den 5 okt 2010
:DDjag har det men får leta tills imorgon o m du har tid
Ja absolut.....bara tänkte passa på att köpa det när det var billigt och prova. Så det är lugnt....jag väntar:)
Roggan5 oktober 2010
Jag brukar pensla dem med Hoisin-sås, krydda efter behag. In i ugnen på låg temperatur (ca 150 grader). De brukar bli saftiga och möra.
slarvan5 oktober 2010
Skrivet av Roggan den 5 okt 2010
Jag brukar pensla dem med Hoisin-sås, krydda efter behag. In i ugnen på låg temperatur (ca 150 grader). De brukar bli saftiga och möra.
Så dom behöver inte kokas innan?? För vi diskuterade detta på jobbet idag....vi trodde att dom kanske skulle kokas först innan ugnen för att bli riktigt möra...
Mistys5 oktober 2010
Sök på revbensspjäll. Finns 134 recept.
jas655 oktober 2010
Prova med stekpåseoch grillkrydda. Stek iugn under 1,5 timmar vid 175 grader.
ajohan715 oktober 2010
Skrivet av scrapparlotta den 5 okt 2010
Hur lagar man till tjocka revbensspjäll på bästa sätt?? Nåt bra recept på det?
Marinera med en bladning av olja, sojasås, honung och chillisås. På en Kamado med platesetter (dvs indirekt grillning) runt 100 grader i ca två timmar. Använda gärna rökspån också. Behöver du använda kniv har du misslyckats ;-)
Jag brukar pensla dem med Hoisin-sås, krydda efter behag. In i ugnen på låg temperatur (ca 150 grader). De brukar bli saftiga och möra.
Så dom behöver inte kokas innan?? För vi diskuterade detta på jobbet idag....vi trodde att dom kanske skulle kokas först innan ugnen för att bli riktigt möra...
Jag brukar aldrig koka mina. Tror jag testade en gång för länge sen. Tycker de blir bra på låg temperatur i ugnen. Saftiga och möra som sagt. Ju lägre temp desto saftigare... 125-150 grader tycker jag blir bäst (lite beroende på ugn).
miramamman6 oktober 2010
Håller med Josses, det receptet med honung, apelsin och ingefära är helt fantastiskt gott.
det finns även ett liknande recept i icas bok med ny husmanskost.
griskött är så gott ihop med honung och ingefära.
chrisq6 oktober 2010
(Y) oj glömde bort detta men skickar det nu via dina meddelande supergoda
72016 oktober 2010
Jag gör som min mamma alltid har gjort....
Först skär jag lös dom styckevis mellan revbenen.(och för guds skull behåll ALLT fett)
Sen saltar och pepprar jag dom ganska mycket.
Bryner dom i smör i en stekgryta och slår på 2-3 cm vatten,på med locket. Låt puttra i 1½ timme.
Men man måste passa dom lite då och då och slå på lite mer vatten så att dom inte står och torrbränner,vänd och vrid på dom också emellanåt...
......tillslut så fräser dom i sitt eget flott (oj vad gott det lät o_O)
Dom blir saftiga och suuuupergoda !!!!! LYCKA TILL !!! {eat}(Y)
maxxess6 oktober 2010
Koka revben kan man såklart göra, fast med tjocka revben kan man hellre helsteka i låg temp i ugn tycker jag. Inte för att jag köper tjocka revben ens varje år, men långsam stekning i ugn blir ofta så bra med annat kött.
Spareribs förkokar jag alltid numera, men det är innan de åker på grillen med hög värme.
Lenkan6 oktober 2010
Jag gör det enkelt, penslar med grillolja och honung, på med grillkrydda och citronpeppar, in i ugnen på 150-175 grader, vända efter 35 min, vända igen efter 35 och låta dem vara inne tills köttsaften är klar efter det.
Att skära dem i bitar innan man kör dem i ugnen gör att man går miste om mycket av saftigheten.
flistad9 oktober 2010
du ska socker salta revbenen lika delar socker som salt låt de ligga i en bunke över natten ugns stek dem jätte gott å så blir det så himla god sås
Hur lagar man till tjocka revbensspjäll på bästa sätt?? Nåt bra recept på det?
:DDjag har det men får leta tills imorgon o m du har tid
:DDjag har det men får leta tills imorgon o m du har tid
Ja absolut.....bara tänkte passa på att köpa det när det var billigt och prova. Så det är lugnt....jag väntar:)
Jag brukar pensla dem med Hoisin-sås, krydda efter behag. In i ugnen på låg temperatur (ca 150 grader). De brukar bli saftiga och möra.
Jag brukar pensla dem med Hoisin-sås, krydda efter behag. In i ugnen på låg temperatur (ca 150 grader). De brukar bli saftiga och möra.
Så dom behöver inte kokas innan?? För vi diskuterade detta på jobbet idag....vi trodde att dom kanske skulle kokas först innan ugnen för att bli riktigt möra...
Sök på revbensspjäll. Finns 134 recept.
Prova med stekpåseoch grillkrydda. Stek iugn under 1,5 timmar vid 175 grader.
Hur lagar man till tjocka revbensspjäll på bästa sätt?? Nåt bra recept på det?
Marinera med en bladning av olja, sojasås, honung och chillisås. På en Kamado med platesetter (dvs indirekt grillning) runt 100 grader i ca två timmar. Använda gärna rökspån också. Behöver du använda kniv har du misslyckats ;-)
Det här är ett populärt recept i min familj.
Revbensspjäll med honung och apelsin
Jag brukar pensla dem med Hoisin-sås, krydda efter behag. In i ugnen på låg temperatur (ca 150 grader). De brukar bli saftiga och möra.
Så dom behöver inte kokas innan?? För vi diskuterade detta på jobbet idag....vi trodde att dom kanske skulle kokas först innan ugnen för att bli riktigt möra...
Jag brukar aldrig koka mina. Tror jag testade en gång för länge sen. Tycker de blir bra på låg temperatur i ugnen. Saftiga och möra som sagt. Ju lägre temp desto saftigare... 125-150 grader tycker jag blir bäst (lite beroende på ugn).
Håller med Josses, det receptet med honung, apelsin och ingefära är helt fantastiskt gott.
det finns även ett liknande recept i icas bok med ny husmanskost.
griskött är så gott ihop med honung och ingefära.
(Y) oj glömde bort detta men skickar det nu via dina meddelande supergoda
Jag gör som min mamma alltid har gjort....
Först skär jag lös dom styckevis mellan revbenen.(och för guds skull behåll ALLT fett)
Sen saltar och pepprar jag dom ganska mycket.
Bryner dom i smör i en stekgryta och slår på 2-3 cm vatten,på med locket. Låt puttra i 1½ timme.
Men man måste passa dom lite då och då och slå på lite mer vatten så att dom inte står och torrbränner,vänd och vrid på dom också emellanåt...
......tillslut så fräser dom i sitt eget flott (oj vad gott det lät o_O)
Dom blir saftiga och suuuupergoda !!!!! LYCKA TILL !!! {eat}(Y)
Koka revben kan man såklart göra, fast med tjocka revben kan man hellre helsteka i låg temp i ugn tycker jag. Inte för att jag köper tjocka revben ens varje år, men långsam stekning i ugn blir ofta så bra med annat kött.
Spareribs förkokar jag alltid numera, men det är innan de åker på grillen med hög värme.
Jag gör det enkelt, penslar med grillolja och honung, på med grillkrydda och citronpeppar, in i ugnen på 150-175 grader, vända efter 35 min, vända igen efter 35 och låta dem vara inne tills köttsaften är klar efter det.
Att skära dem i bitar innan man kör dem i ugnen gör att man går miste om mycket av saftigheten.
du ska socker salta revbenen lika delar socker som salt låt de ligga i en bunke över natten ugns stek dem jätte gott å så blir det så himla god sås