Hej!
Min sambo älskar kött i alla fomer. Jag tycker det är svårt att tillaga för att få rätt saftighet. Har någon förslag och tips hur jag ska steka ex, kotletter, ryggbiff, fläskfilé för att få köttet genomstekt men undvika att det blir torrt?
Tack på förhand
Mariaelisabeth
Generellt sett så steks ofta köttet för länge och med för hög temperatur, Kotlett är bland det svåraste att steka (tycker jag) jag kör karre som blir mycket saftigare. Men stek hastigt på hög värme och låt det efterdra i ugnen t.e.x(Y)
Annras4 juli 2008
Hej Mariaelisabeth!
Jag bryner alltid köttet först, sedan får det eftersteka i vätska under lock på ganska låg värme
i lämpligt antal minuter. Fläskfilé eftersteker jag i ca 20 minuter.
Kram
Annper
Lillpiga4 juli 2008
Jag gör som de flesta andra, bryner det bara och låter det antingen efterdra i folie i ugn eller bräsera i vätska under lock på spisen. Häll på vatten eller lägg den med fördel i såsen om det finns en sådan som skall serveras till.
bernit4 juli 2008
Inte för hett panna - (Y) vänd köttet bara en gång - låt kotletten vara lite rosa när du tar den ur pannan och låt den istället dra lite för att bli helt färdig.
/BÅ :p
ros4 juli 2008
:)Hej!
Jag tycker att råvaran är A o O.
Jag steker dem i stekpannan så att de får färg.
Bräserar sedan med vatten, vitlöksbitar, köttfond under lock i ca 45 minuter. Gör en god sås av skyn.(Y)(Y)(Y)
Hej!
Min sambo älskar kött i alla fomer. Jag tycker det är svårt att tillaga för att få rätt saftighet. Har någon förslag och tips hur jag ska steka ex, kotletter, ryggbiff, fläskfilé för att få köttet genomstekt men undvika att det blir torrt?
Tack på förhand
Mariaelisabeth
Den här tråden kanske kan hjälpa dig lite???
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/kotletter_3947.html
Generellt sett så steks ofta köttet för länge och med för hög temperatur, Kotlett är bland det svåraste att steka (tycker jag) jag kör karre som blir mycket saftigare. Men stek hastigt på hög värme och låt det efterdra i ugnen t.e.x(Y)
Hej Mariaelisabeth!
Jag bryner alltid köttet först, sedan får det eftersteka i vätska under lock på ganska låg värme
i lämpligt antal minuter. Fläskfilé eftersteker jag i ca 20 minuter.
Kram
Annper
Jag gör som de flesta andra, bryner det bara och låter det antingen efterdra i folie i ugn eller bräsera i vätska under lock på spisen. Häll på vatten eller lägg den med fördel i såsen om det finns en sådan som skall serveras till.
Inte för hett panna - (Y) vänd köttet bara en gång - låt kotletten vara lite rosa när du tar den ur pannan och låt den istället dra lite för att bli helt färdig.
/BÅ :p
:)Hej!
Jag tycker att råvaran är A o O.
Jag steker dem i stekpannan så att de får färg.
Bräserar sedan med vatten, vitlöksbitar, köttfond under lock i ca 45 minuter. Gör en god sås av skyn.(Y)(Y)(Y)