Nån som har nåt bra tips på hur man gör frysta grönsaker lite roligare. Jag tänker till exempel på "ärtor, majs och paprika-påsen" som för enkelhetens skull kommer fram ganska ofta hemma. Hyfsat smakligt, passar till mycket men tillför ganska lite..
Gärna nåt snabbt och enkelt så man hinner ta till det även när det är bråttom. (Eftersom det är då jag tar till "ÄMP-påsen".)
monac4 november 2008
tärna i lite rödlök samt en ask tärnad mango(även den fryst:)
vispa i hop en trevlig dressing(olja,vinäger) och vänd i en ask/påse baby spenat eller ruccolla...
Simsalabim!(Y)
Tar inte längre tid än att värma det man ska äta till...
monac4 november 2008
eller nått....:o:)
Eery5 november 2008
smula i nån ost, mozarella, feta eller nått sånt. några rivna basilikablad och så rödlöken som ovan:)
roligt när man kan komma med ideer till nån som kommer med ideer:) har inite ens funderat på att använda "tråkiga frysssaker" på nått roligare sätt annat än när jag gör smörgåstårta
får hålla lite koll på den här tråden
Svesse605 november 2008
Ja dessa frysta grönsaker är ju bra att ha när man har bråttom, men lite tråkiga må ja säga. Jag själv brukar skära ner purjolök för det ger mer smak och så pressar jag i en vitlöksklyfta ibland.
Jag får liksom Eery hålla koll på den här tråden framöver, kanske man kan få lite goda tips. (Y)
Arkenstone6 november 2008
Den där mangogrejen lät spännande och ska provas. Jag har inte tänkt på att använda frukt tidigare men det ska jag klura lite mer på.
Finns det inga färdiga såser man kan skvätta över som gör nytta?
Och vilka frysta grönsaker tycker ni är ett måste att ha hemma till de där måltiderna när man inte har nåt grönsakstillbehör klart och man inte orkar tänka till?
Prima6 november 2008
När jag nyss flyttat hemifrån (för typ 100 år sen :) ) så skulle jag bjuda mormor på middag. Det blev väldigt magert, väldigt vegetariskt men väldigt gott. Hihi :)
Jag smorde en ugnsform. La i typ en halv påse frysta grönsaker, täckte dessa med keso (!!!) och överst strödde jag vitlökspulver och kött och grillkrydda. Jag tyckte jag var hur uppfinningsrik som helst för det blev faktiskt gott! Men undrar vad mormor, stackarn, tänkte...:p
Kanske ett recept värt att prova som ett gott grönsakstillbehör!?
Annars är jag inte speciellt glad i påsgrönsaker så det äter vi aldrig... förutom thaigrönsaker som i sin tur behöver salt. svartpeppar o vitlök för att jag ska bli nöjd med dom.
monac6 november 2008
Har alltid fryst spenat hemma...för de gillar vi(stuvad):)
Äter mest färska grönsaker men brukar ha haricote vert som kris reserv,samt burkar med olika bönor samt kikärtor.(ingen grönsak utan en baljväxt...jag vet)
på dessa häller jag sedan lite vinegrett och ännu mera hackad rödlök!
Nån som har nåt bra tips på hur man gör frysta grönsaker lite roligare. Jag tänker till exempel på "ärtor, majs och paprika-påsen" som för enkelhetens skull kommer fram ganska ofta hemma. Hyfsat smakligt, passar till mycket men tillför ganska lite..
Gärna nåt snabbt och enkelt så man hinner ta till det även när det är bråttom. (Eftersom det är då jag tar till "ÄMP-påsen".)
tärna i lite rödlök samt en ask tärnad mango(även den fryst:)
vispa i hop en trevlig dressing(olja,vinäger) och vänd i en ask/påse baby spenat eller ruccolla...
Simsalabim!(Y)
Tar inte längre tid än att värma det man ska äta till...
eller nått....:o:)
smula i nån ost, mozarella, feta eller nått sånt. några rivna basilikablad och så rödlöken som ovan:)
roligt när man kan komma med ideer till nån som kommer med ideer:) har inite ens funderat på att använda "tråkiga frysssaker" på nått roligare sätt annat än när jag gör smörgåstårta
får hålla lite koll på den här tråden
Ja dessa frysta grönsaker är ju bra att ha när man har bråttom, men lite tråkiga må ja säga. Jag själv brukar skära ner purjolök för det ger mer smak och så pressar jag i en vitlöksklyfta ibland.
Jag får liksom Eery hålla koll på den här tråden framöver, kanske man kan få lite goda tips. (Y)
Den där mangogrejen lät spännande och ska provas. Jag har inte tänkt på att använda frukt tidigare men det ska jag klura lite mer på.
Finns det inga färdiga såser man kan skvätta över som gör nytta?
Och vilka frysta grönsaker tycker ni är ett måste att ha hemma till de där måltiderna när man inte har nåt grönsakstillbehör klart och man inte orkar tänka till?
När jag nyss flyttat hemifrån (för typ 100 år sen :) ) så skulle jag bjuda mormor på middag. Det blev väldigt magert, väldigt vegetariskt men väldigt gott. Hihi :)
Jag smorde en ugnsform. La i typ en halv påse frysta grönsaker, täckte dessa med keso (!!!) och överst strödde jag vitlökspulver och kött och grillkrydda. Jag tyckte jag var hur uppfinningsrik som helst för det blev faktiskt gott! Men undrar vad mormor, stackarn, tänkte...:p
Kanske ett recept värt att prova som ett gott grönsakstillbehör!?
Annars är jag inte speciellt glad i påsgrönsaker så det äter vi aldrig... förutom thaigrönsaker som i sin tur behöver salt. svartpeppar o vitlök för att jag ska bli nöjd med dom.
Har alltid fryst spenat hemma...för de gillar vi(stuvad):)
Äter mest färska grönsaker men brukar ha haricote vert som kris reserv,samt burkar med olika bönor samt kikärtor.(ingen grönsak utan en baljväxt...jag vet)
på dessa häller jag sedan lite vinegrett och ännu mera hackad rödlök!