Fyller snart år o vet inte vad jag ska bjuda på blir bara runt 10 st.....men e det någon som ha något förslag???
Ulrika9113 september 2010
Vet inte vad du har för budget eller plats för i kök/kylskåp osv men jag skulle tipsa om det som blivit så känt genom Halv 8 hos mig. En kille som lagade lammracks med en massa annat gott. Här är det bästa receptet på det: (som jag kan hitta, hittar tyvärr inte hans origanlrecept)
http://www.bloggfamiljen.se/2010/02/22/oxfile-med-palsternackspure-rostad-kavring-rotfruktspytt-och-kantarellsas-med-smak-av-tryffel/
Men du kan då göra en annan variant, med fläskfilé, samma sås och potatis(/rotfrukts/)gratäng. Lite förenklad och billigare variant. Denna varianten tänkte jag ut idag och vi ska äta det imorgon (ja det är tisdag då men nu blir det så, lite vardagslyx :) )
Till det kan man ju ha en härlig efterätt, nåt lite lättare kanske, en parfait eller nåt med bär. Blir verkligen en måltid som ligger perfekt i säsong i alla fall. Lycka till.
Ulrika9113 september 2010
Och om det är för avancerat / dyrt, så funkar ju alltid tapas bra. En spansk variant på smörgåsbord. Du kan göra potatisomelett, ha massa olika sorters salami / chorizo, ostar, vitlökssteka champinjoner, saltkokt potatis med mojosås, bröd, aioli, oliver, kronärtskocka, revbenstpjäll, god marinerad kycklingfilé, parmachips, marinerade vitlöksklyftor, ölkorv, tapenade, pestobakade tomater från ugnen osv. Mycket kan ju förberedas långt i förväg och de allra mesta kan ätas kallt (dock blir nog stekta champinjoner inte en höjdare när dom är kalla). Lycka till igen :) (jag jobbar på en tapasrestaurang så vill du ha fler tips så är det bara att fråga :) )
Fyller snart år o vet inte vad jag ska bjuda på blir bara runt 10 st.....men e det någon som ha något förslag???
Vet inte vad du har för budget eller plats för i kök/kylskåp osv men jag skulle tipsa om det som blivit så känt genom Halv 8 hos mig. En kille som lagade lammracks med en massa annat gott. Här är det bästa receptet på det: (som jag kan hitta, hittar tyvärr inte hans origanlrecept)
http://www.bloggfamiljen.se/2010/02/22/oxfile-med-palsternackspure-rostad-kavring-rotfruktspytt-och-kantarellsas-med-smak-av-tryffel/
Men du kan då göra en annan variant, med fläskfilé, samma sås och potatis(/rotfrukts/)gratäng. Lite förenklad och billigare variant. Denna varianten tänkte jag ut idag och vi ska äta det imorgon (ja det är tisdag då men nu blir det så, lite vardagslyx :) )
Till det kan man ju ha en härlig efterätt, nåt lite lättare kanske, en parfait eller nåt med bär. Blir verkligen en måltid som ligger perfekt i säsong i alla fall. Lycka till.
Och om det är för avancerat / dyrt, så funkar ju alltid tapas bra. En spansk variant på smörgåsbord. Du kan göra potatisomelett, ha massa olika sorters salami / chorizo, ostar, vitlökssteka champinjoner, saltkokt potatis med mojosås, bröd, aioli, oliver, kronärtskocka, revbenstpjäll, god marinerad kycklingfilé, parmachips, marinerade vitlöksklyftor, ölkorv, tapenade, pestobakade tomater från ugnen osv. Mycket kan ju förberedas långt i förväg och de allra mesta kan ätas kallt (dock blir nog stekta champinjoner inte en höjdare när dom är kalla). Lycka till igen :) (jag jobbar på en tapasrestaurang så vill du ha fler tips så är det bara att fråga :) )