Jag har ställt upp i en mattävling genom skolan, där vi bland annat fick grönsaker som vi kunde woka. Och nu när jag ska laga mat i finalen på fredag undrar jag om det bara finns 1 sätt att woka grönsaker?:o
Eller har ni olika sätt att woka grönsaker och kanske får lite annan spännande smak?
Jag vill ha alla tips och förslag jag kan få! (Y)
Tack på förhand
/Jenny :D
25 februari 2008
ingen aning, men önskar dig lycka till(Y)(Y)
Jenny_me_Y25 februari 2008
Tack så mycket:D
lennali25 februari 2008
Inlägget funkade, och lycka till på fredag.
anluk25 februari 2008
Woka gärna med någon olja med smak om du kan få tag på det. Har särskild wokolja som jag brukar använda. Dessutom är ju wokkrydda bra att krydda med. LYCKA TILL!
Jenny_me_Y25 februari 2008
Jag tackar för tips. Och lägger naturligtvis upp mitt final bidrag med bild efter fredagen (Y)
imse25 februari 2008
Mitt tips blir att ha lite sesamolja som smaksättare, det blir gott, Färsk riven ingefära, vitlök brukar vara andra goda smaker. Ketjap manis är en god soja, just till detta.
Skär grönsakerna på ett snyggt sätt, börja med de hårdaste och woka sen allteftersom. Det är gott om grönsakerna är al dente, spänstiga när du är klar.
Lycka till på fredag jag håller tummarna för dig.// imse(Y)
monac26 februari 2008
ja verkligen lycka till....öva på momenten hemma så de sitter! vet inte om du får välja ingredienser själv, men "vattenkastanjer" kan vara ett krispigt inslag bland grönsakerna!
Ska bli spännande att höra hur det gick sedan!:)
p.s. glöm inte (ett par stänk av )den tailänska fisk-såsen är användbar!
Kiddo26 februari 2008
Har ni gaslåga som ni wokar över? Om ni har vanlig platta blir ju woken bara varm i botten (så då skall man egentligen inte ha en wokpanna som ju är liten i botten), så då är det viktigt att inte ha för mycket grönsaker samtidigt, då blir det bara kokt. Woka lite åt gången om du skall göra mycket och lägg i alltihopa 30 sekunder på slutet så att det blir varmt - då är det också lättare att kolla att grönsakerna har lite tuggmotstånd. Och ha plattan på max värme hela tiden.
Annars är kryddorna viktiga, gör som imse skriver ovan + pressa över lite limesaft mot slutet och gärna rivet limskal. Fisksås -thailändsk soja - är kanske överkurs, men fint om man inte tar för mycket.
MatAnders26 februari 2008
Skulle tipsa om oyster sauce och som tidigare inlägg tipsade om nämligen sesam olja, Thailänsk fisk sås och vitlök så klart så kommer det bli kanon, glöm bara inte att köra i riktigt het panna .
Lycka till
Jessika26 februari 2008
Anansjuice och apelsinjuice brukar jag smaksätta med. Framför allt till wok med kyckling, skaldljur och fisk.
Jenny_me_Y27 februari 2008
Jag tackar för tipsen och hoppas dom funkar! Jag börjar bli lite nervös men de verkar ju som man har eran backup :D(Y)
monac27 februari 2008
jo men det har du 100%(Y)
anluk27 februari 2008
När är tävlingen? Hör gärna av dig hur det gick
Jenny_me_Y27 februari 2008
Tävlingen är på fredag, klockan 11. och självklart att jag hör av mig hur det gick :)
Lägger också upp recpetet med bild från tävlingen :)
The_mama97mia27 februari 2008
lycka till! vad kul att du som är så ung är så matintresserad!
Best of luck
/Mia
marinkovic27 februari 2008
:p
Hej
Jag har idag wokat grönsaker i en stor stekpanna.Strimlade morötter,vitkål,färsk broccoli,blomkål,färsk svamp detta gör jag i rapsolja.Krydda med salt,peppar,curry.Avsluta det hela med 1 brk kokosmjölk.
Det är en favorit hos oss,när vi vill äte lite nyttigare.
Lycka till i tävlingen DU VINNER (Y)
bejofr27 februari 2008
lycka till
marinkovic27 februari 2008
:@
Sorry!
Glömde skriva att jag också blanda ned eller servera vegetariska nudlar i /till woken
Jag har ställt upp i en mattävling genom skolan, där vi bland annat fick grönsaker som vi kunde woka. Och nu när jag ska laga mat i finalen på fredag undrar jag om det bara finns 1 sätt att woka grönsaker?:o
Eller har ni olika sätt att woka grönsaker och kanske får lite annan spännande smak?
Jag vill ha alla tips och förslag jag kan få! (Y)
Tack på förhand
/Jenny :D
ingen aning, men önskar dig lycka till(Y)(Y)
Tack så mycket:D
Inlägget funkade, och lycka till på fredag.
Woka gärna med någon olja med smak om du kan få tag på det. Har särskild wokolja som jag brukar använda. Dessutom är ju wokkrydda bra att krydda med. LYCKA TILL!
Jag tackar för tips. Och lägger naturligtvis upp mitt final bidrag med bild efter fredagen (Y)
Mitt tips blir att ha lite sesamolja som smaksättare, det blir gott, Färsk riven ingefära, vitlök brukar vara andra goda smaker. Ketjap manis är en god soja, just till detta.
Skär grönsakerna på ett snyggt sätt, börja med de hårdaste och woka sen allteftersom. Det är gott om grönsakerna är al dente, spänstiga när du är klar.
Lycka till på fredag jag håller tummarna för dig.// imse(Y)
ja verkligen lycka till....öva på momenten hemma så de sitter! vet inte om du får välja ingredienser själv, men "vattenkastanjer" kan vara ett krispigt inslag bland grönsakerna!
Ska bli spännande att höra hur det gick sedan!:)
p.s. glöm inte (ett par stänk av )den tailänska fisk-såsen är användbar!
Har ni gaslåga som ni wokar över? Om ni har vanlig platta blir ju woken bara varm i botten (så då skall man egentligen inte ha en wokpanna som ju är liten i botten), så då är det viktigt att inte ha för mycket grönsaker samtidigt, då blir det bara kokt. Woka lite åt gången om du skall göra mycket och lägg i alltihopa 30 sekunder på slutet så att det blir varmt - då är det också lättare att kolla att grönsakerna har lite tuggmotstånd. Och ha plattan på max värme hela tiden.
Annars är kryddorna viktiga, gör som imse skriver ovan + pressa över lite limesaft mot slutet och gärna rivet limskal. Fisksås -thailändsk soja - är kanske överkurs, men fint om man inte tar för mycket.
Skulle tipsa om oyster sauce och som tidigare inlägg tipsade om nämligen sesam olja, Thailänsk fisk sås och vitlök så klart så kommer det bli kanon, glöm bara inte att köra i riktigt het panna .
Lycka till
Anansjuice och apelsinjuice brukar jag smaksätta med. Framför allt till wok med kyckling, skaldljur och fisk.
Jag tackar för tipsen och hoppas dom funkar! Jag börjar bli lite nervös men de verkar ju som man har eran backup :D(Y)
jo men det har du 100%(Y)
När är tävlingen? Hör gärna av dig hur det gick
Tävlingen är på fredag, klockan 11. och självklart att jag hör av mig hur det gick :)
Lägger också upp recpetet med bild från tävlingen :)
lycka till! vad kul att du som är så ung är så matintresserad!
Best of luck
/Mia
:p
Hej
Jag har idag wokat grönsaker i en stor stekpanna.Strimlade morötter,vitkål,färsk broccoli,blomkål,färsk svamp detta gör jag i rapsolja.Krydda med salt,peppar,curry.Avsluta det hela med 1 brk kokosmjölk.
Det är en favorit hos oss,när vi vill äte lite nyttigare.
Lycka till i tävlingen DU VINNER (Y)
lycka till
:@
Sorry!
Glömde skriva att jag också blanda ned eller servera vegetariska nudlar i /till woken