Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp...recept på Röd- och Brunkål

  • 14 december 2000

    Hjälp mig hitta recept på rödkål och brunkål. Har ni något i era gömmor (det tror jag). Jag har aldrig gjort varken röd- eller brunkål tidigare.../Annette

  • 15 december 2000

    Rödkål7-8 hg Rödkål 2 msk Olja 3 st Syrliga äpplen2 msk Pressad citronsaft5 dl Osockrad svart vinbärsjuice4-5 st Hela nejlikor1 msk LönnsirapSkär rökålen i bitar eller strimlor och låt puttra i ca. 15 min. Grovriv äpplena och blanda ner dem. Tillsätt kryddor ochvinbärsjuice och låt puttra i 25 minuter. Smaka av med citron och lönnsirap.

  • 20 december 2000

    Ett gammalt bra recept!2 vitkålshuvud150 g margarin1 kaffekopp vattenca 400 g färskt sidfläsksirapsalt + vitpepparTa bort stocken på vitkålen, skär sedan kålen i ca 5 cm breda strimlor. Smält margarinet i en stor kastrull pålägsta värme. Lägg i kål lite grand eftersom och rör emellanåt. När du fyllt grytan första gången så häller dupå en kaffekopp vatten., Det tar ungefär 1* - 2 timmar att fylla på allt. Lägg i sidfläsket men ta bort svål ochbrosk. Sedan är det bara att röra med jämna mellanrum i ca 10 - 12 timmar. Ringla lite sirap mellan varven,ungefär 3-4 ggr under kokningen. Ta upp fläsket, krydda efter smak, ät och NJUT!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.