Hjälp mig hitta recept på rödkål och brunkål. Har ni något i era gömmor (det tror jag). Jag har aldrig gjort varken röd- eller brunkål tidigare.../Annette
15 december 2000
Rödkål7-8 hg Rödkål 2 msk Olja 3 st Syrliga äpplen2 msk Pressad citronsaft5 dl Osockrad svart vinbärsjuice4-5 st Hela nejlikor1 msk LönnsirapSkär rökålen i bitar eller strimlor och låt puttra i ca. 15 min. Grovriv äpplena och blanda ner dem. Tillsätt kryddor ochvinbärsjuice och låt puttra i 25 minuter. Smaka av med citron och lönnsirap.
20 december 2000
Ett gammalt bra recept!2 vitkålshuvud150 g margarin1 kaffekopp vattenca 400 g färskt sidfläsksirapsalt + vitpepparTa bort stocken på vitkålen, skär sedan kålen i ca 5 cm breda strimlor. Smält margarinet i en stor kastrull pålägsta värme. Lägg i kål lite grand eftersom och rör emellanåt. När du fyllt grytan första gången så häller dupå en kaffekopp vatten., Det tar ungefär 1* - 2 timmar att fylla på allt. Lägg i sidfläsket men ta bort svål ochbrosk. Sedan är det bara att röra med jämna mellanrum i ca 10 - 12 timmar. Ringla lite sirap mellan varven,ungefär 3-4 ggr under kokningen. Ta upp fläsket, krydda efter smak, ät och NJUT!
Hjälp mig hitta recept på rödkål och brunkål. Har ni något i era gömmor (det tror jag). Jag har aldrig gjort varken röd- eller brunkål tidigare.../Annette
Rödkål7-8 hg Rödkål 2 msk Olja 3 st Syrliga äpplen2 msk Pressad citronsaft5 dl Osockrad svart vinbärsjuice4-5 st Hela nejlikor1 msk LönnsirapSkär rökålen i bitar eller strimlor och låt puttra i ca. 15 min. Grovriv äpplena och blanda ner dem. Tillsätt kryddor ochvinbärsjuice och låt puttra i 25 minuter. Smaka av med citron och lönnsirap.
Ett gammalt bra recept!2 vitkålshuvud150 g margarin1 kaffekopp vattenca 400 g färskt sidfläsksirapsalt + vitpepparTa bort stocken på vitkålen, skär sedan kålen i ca 5 cm breda strimlor. Smält margarinet i en stor kastrull pålägsta värme. Lägg i kål lite grand eftersom och rör emellanåt. När du fyllt grytan första gången så häller dupå en kaffekopp vatten., Det tar ungefär 1* - 2 timmar att fylla på allt. Lägg i sidfläsket men ta bort svål ochbrosk. Sedan är det bara att röra med jämna mellanrum i ca 10 - 12 timmar. Ringla lite sirap mellan varven,ungefär 3-4 ggr under kokningen. Ta upp fläsket, krydda efter smak, ät och NJUT!