När man äter inkokt lax ibland på vissa restaurangers julbord så är den liksom alldeles krämig och gräddig. Jag är på jakt efter nåt sådant recept så här i sista minuten. Vore supertacksam för hjälp!
Åsa
Mistys25 december 2009
Jag brukar koka ett par minuter kortare än vad man ska i en lag där jag förutom vanliga ingredienserna även tillsätter ett par msk socker. Sen får den stå och kallna i lagen med lock på och då blir den klar på eftervärmen. Kokar man den helt klar och sen låter den kallna i sin lag tycker jag den blir torr och tråkig och inte så krämig som du beskriver.
Gör lika med julskinkan, tar ut den innan man ska. Julskinkan blev supersaftig och god när den fick bli klar på eftervärmen(Y)
Hej!
När man äter inkokt lax ibland på vissa restaurangers julbord så är den liksom alldeles krämig och gräddig. Jag är på jakt efter nåt sådant recept så här i sista minuten. Vore supertacksam för hjälp!
Åsa
Jag brukar koka ett par minuter kortare än vad man ska i en lag där jag förutom vanliga ingredienserna även tillsätter ett par msk socker. Sen får den stå och kallna i lagen med lock på och då blir den klar på eftervärmen. Kokar man den helt klar och sen låter den kallna i sin lag tycker jag den blir torr och tråkig och inte så krämig som du beskriver.
Gör lika med julskinkan, tar ut den innan man ska. Julskinkan blev supersaftig och god när den fick bli klar på eftervärmen(Y)