Har lovat laga julbord för 80 pers. Har fixat detta tidigare men då bara till familjen som ibland har varit upp till 20 pers. Nu blir jag lite fundersam. Är det någon som har erfarenhet av hur myckat man beräknar per person?
Tex. "Janssons frestelse", hur stora/många formar?
Skinka, räcker en 8 kilos? Köttbullar 5-6 / pers?
Gravad lax tänkte jag grava själv, hur stor lax bör jag köpa?
Potatis, 2-3 / pers.?? Sillsallad / person??
Sill, hur många hela sillar skall jag lägga in??
Många frågor, det finns säkert fler som jag inte tänkt på ännu.
Tacksam för svar.
hansdotter28 oktober 2009
Ska du laga all mat själv? Till 80 personer? Låter som om det är läge för en cateringfirma? Kanske alla kan dela på kostnaden?
britt-marie160428 oktober 2009
Jo jag kommer att laga det mesta själv.
Jag blir ju som en "cateringfirma"!
Har lovat laga julbord för 80 pers. Har fixat detta tidigare men då bara till familjen som ibland har varit upp till 20 pers. Nu blir jag lite fundersam. Är det någon som har erfarenhet av hur myckat man beräknar per person?
Tex. "Janssons frestelse", hur stora/många formar?
Skinka, räcker en 8 kilos? Köttbullar 5-6 / pers?
Gravad lax tänkte jag grava själv, hur stor lax bör jag köpa?
Potatis, 2-3 / pers.?? Sillsallad / person??
Sill, hur många hela sillar skall jag lägga in??
Många frågor, det finns säkert fler som jag inte tänkt på ännu.
Tacksam för svar.
Ska du laga all mat själv? Till 80 personer? Låter som om det är läge för en cateringfirma? Kanske alla kan dela på kostnaden?
Jo jag kommer att laga det mesta själv.
Jag blir ju som en "cateringfirma"!
Vad har du för kostnads-aspekter??????????