När jag var liten så gjorde min bästa kompis mamma knäck på plåt. När det stelnat så bröt man bitar av det och åt(L)
Det liknar lite som Daim fast utan choklad.
Skulle vara roligt att se om det är lika gott i dag som då.
Lilljeppe2 november 2008
Det finns ett recept här på matklubben som heter dajm har jag för mig. Men där penslar man på chokladen, men det går ju att utesluta.
Mellanbellan2 november 2008
Det finns också recept på "mormors knäck" samt flera olika "microknäck" i MK. Där har du recept (om det nu var knäck hon gjorde) och kan väl hälla smeten på en plåt istället för i formar. För säkerhetsskull kan du göra en form av smörpapper som man gör för rulltårta. Då vet du att det håller sig inom ramarna.
Lycka till
marjoh13 november 2008
Jag hittade på en egen variat när jag kokade knäck nu i veckan. Smeten stelnar ju så fort så man hinner inte få i allt i formarna. Jag bredde ut resten av smeten på en plåt med bakplåtspapper. När smeten var så pass sval att den var hanterbar gjorde jag långa rullar och klippte karameller av det. För att de inte skulle klibba ihop i burken blandade jag karamellerna i 1 tsk kacao och 3 tsk florsocker. Det blev jättegott och de kallas numera för knäckemeller hos oss.
bakakaka3 november 2008
Skrivet av marjoh1 den 3 nov 2008
Jag hittade på en egen variat när jag kokade knäck nu i veckan. Smeten stelnar ju så fort så man hinner inte få i allt i formarna. Jag bredde ut resten av smeten på en plåt med bakplåtspapper. När smeten var så pass sval att den var hanterbar gjorde jag långa rullar och klippte karameller av det. För att de inte skulle klibba ihop i burken blandade jag karamellerna i 1 tsk kacao och 3 tsk florsocker. Det blev jättegott och de kallas numera för knäckemeller hos oss.
(Y)Knäckemeller låter gott. Måste testas.(Y)
UllaC3 november 2008
Jaa Salsa, det gjorde min mamma också när jag var liten. Men tyvärr vet jag inte hur hon gjorde och inget recept har jag hittat i hennes samling. Mycket tråkigt, för jag tyckte de var jättegoda. :(
mmarabou3 november 2008
När jag läser den här tråden tänker jag på "2-minuters-kolan" jag lagade jätteofta som liten. Ska erkänna att jag nog lagat den nån gång som vuxen också när godissuget vart för stort. :)
Receptet kan jag fortfarande utantill:
1 kaffekopp socker
4 msk sirap
4 msk smör
2 msk kakao
Blandas ihop, kokas i bara 2 minuter, hälls upp på en tallrik och är ju sååå smaskigt!:)
jenkar3 november 2008
Skrivet av jonass den 3 nov 2008
Om man gör knäck i micron, blir det lika bra som vanliga då?
/ Jonas
Jajamän!, gör alltid knäck i micron å jag tycker den blir minst lika god å bra som annars!!
salsa3 november 2008
Tack för all hjälp:)
Pratade med min mor i gåroch hom kom ihåg Sinnikas knäck. Receptet är kanske finskt från början och innehåller ingen grädde.
marjoh1, dina knäckemeller låter mycket gott. Det ska provas.
När jag var liten så gjorde min bästa kompis mamma knäck på plåt. När det stelnat så bröt man bitar av det och åt(L)
Det liknar lite som Daim fast utan choklad.
Skulle vara roligt att se om det är lika gott i dag som då.
Det finns ett recept här på matklubben som heter dajm har jag för mig. Men där penslar man på chokladen, men det går ju att utesluta.
Det finns också recept på "mormors knäck" samt flera olika "microknäck" i MK. Där har du recept (om det nu var knäck hon gjorde) och kan väl hälla smeten på en plåt istället för i formar. För säkerhetsskull kan du göra en form av smörpapper som man gör för rulltårta. Då vet du att det håller sig inom ramarna.
Lycka till
Jag hittade på en egen variat när jag kokade knäck nu i veckan. Smeten stelnar ju så fort så man hinner inte få i allt i formarna. Jag bredde ut resten av smeten på en plåt med bakplåtspapper. När smeten var så pass sval att den var hanterbar gjorde jag långa rullar och klippte karameller av det. För att de inte skulle klibba ihop i burken blandade jag karamellerna i 1 tsk kacao och 3 tsk florsocker. Det blev jättegott och de kallas numera för knäckemeller hos oss.
Jag hittade på en egen variat när jag kokade knäck nu i veckan. Smeten stelnar ju så fort så man hinner inte få i allt i formarna. Jag bredde ut resten av smeten på en plåt med bakplåtspapper. När smeten var så pass sval att den var hanterbar gjorde jag långa rullar och klippte karameller av det. För att de inte skulle klibba ihop i burken blandade jag karamellerna i 1 tsk kacao och 3 tsk florsocker. Det blev jättegott och de kallas numera för knäckemeller hos oss.
(Y)Knäckemeller låter gott. Måste testas.(Y)
Jaa Salsa, det gjorde min mamma också när jag var liten. Men tyvärr vet jag inte hur hon gjorde och inget recept har jag hittat i hennes samling. Mycket tråkigt, för jag tyckte de var jättegoda. :(
När jag läser den här tråden tänker jag på "2-minuters-kolan" jag lagade jätteofta som liten. Ska erkänna att jag nog lagat den nån gång som vuxen också när godissuget vart för stort. :)
Receptet kan jag fortfarande utantill:
1 kaffekopp socker
4 msk sirap
4 msk smör
2 msk kakao
Blandas ihop, kokas i bara 2 minuter, hälls upp på en tallrik och är ju sååå smaskigt!:)
Om man gör knäck i micron, blir det lika bra som vanliga då?
/ Jonas
Jajamän!, gör alltid knäck i micron å jag tycker den blir minst lika god å bra som annars!!
Tack för all hjälp:)
Pratade med min mor i gåroch hom kom ihåg Sinnikas knäck. Receptet är kanske finskt från början och innehåller ingen grädde.
marjoh1, dina knäckemeller låter mycket gott. Det ska provas.