Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillsort för inläggning?

  • Greenolive 16 december 2010

    Hej!
    Jag har köpt en sån hink, 2,2 kg, med sill som man kan panera och steka till potatis&löksås. Ingen ettikett på hinken...
    Försäljaren sa att det gick jättebra att lägga in sill också med denna. Men nu undrar jag om det verkligen är rätt?
    Denna sill är ju jättesalt, blir det bra och lägga in den då?
    Eller kan man vattna ur saltet och använda den?

    Jättesnällt om någon som vet vill svara!

  • Sundvik66 16 december 2010

    Du har köppt saltsillfilé du skall vattna ur den minst 12 timmar sedan kan du göra sillinläggningar, alternativet är färsk strömming eller sillfilé som du drar skinnet på och sedan syrar i vatten och ättika för att sedan göra inläggningar.
    lycka till.

  • Greenolive 16 december 2010

    Åhh tack! Blev lite orolig för jag tänkte göra julklapp av inläggningarna och man vill ju att det ska smaka bra;)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.