Hej!
Jag har köpt en sån hink, 2,2 kg, med sill som man kan panera och steka till potatis&löksås. Ingen ettikett på hinken...
Försäljaren sa att det gick jättebra att lägga in sill också med denna. Men nu undrar jag om det verkligen är rätt?
Denna sill är ju jättesalt, blir det bra och lägga in den då?
Eller kan man vattna ur saltet och använda den?
Jättesnällt om någon som vet vill svara!
Sundvik6616 december 2010
Du har köppt saltsillfilé du skall vattna ur den minst 12 timmar sedan kan du göra sillinläggningar, alternativet är färsk strömming eller sillfilé som du drar skinnet på och sedan syrar i vatten och ättika för att sedan göra inläggningar.
lycka till.
Greenolive16 december 2010
Åhh tack! Blev lite orolig för jag tänkte göra julklapp av inläggningarna och man vill ju att det ska smaka bra;)
Hej!
Jag har köpt en sån hink, 2,2 kg, med sill som man kan panera och steka till potatis&löksås. Ingen ettikett på hinken...
Försäljaren sa att det gick jättebra att lägga in sill också med denna. Men nu undrar jag om det verkligen är rätt?
Denna sill är ju jättesalt, blir det bra och lägga in den då?
Eller kan man vattna ur saltet och använda den?
Jättesnällt om någon som vet vill svara!
Du har köppt saltsillfilé du skall vattna ur den minst 12 timmar sedan kan du göra sillinläggningar, alternativet är färsk strömming eller sillfilé som du drar skinnet på och sedan syrar i vatten och ättika för att sedan göra inläggningar.
lycka till.
Åhh tack! Blev lite orolig för jag tänkte göra julklapp av inläggningarna och man vill ju att det ska smaka bra;)