Vill försöka göra ett litet annorlunda och fräscht julbord i år ocg är nyfikna på era favoriter!
Alla tips och idéer tas tacksam emot!
Har tänkt mig björnbärssill,, limesill, skina, grönkålsssallad, lax, röbetsallad, baconlindade prinskorvar och till efterrätt saffranspäron.
Vi har alltid skinkcrepes på julbordet. Bra att göra i förväg och frysa in. Skinkstuvningen finns bland mina recept.
PepsiLemon23 november 2009
VEt inte hur ovanligt det är...men vi har alltid en härlig ungsomlett på bordet som är toppad med kantarellstuvning. Har hängt med i alla år och barn, ingifta osv bara älskar den. Nu för tiden får vi göra två av den för att det ska räcka till alla.
Behöver du få ett recept?(Y)
MatAnders23 november 2009
Skrivet av PepsiLemon den 23 nov 2009
VEt inte hur ovanligt det är...men vi har alltid en härlig ungsomlett på bordet som är toppad med kantarellstuvning. Har hängt med i alla år och barn, ingifta osv bara älskar den. Nu för tiden får vi göra två av den för att det ska räcka till alla.
Behöver du få ett recept?(Y)
Samma här fast den görs på blandsvamp och är den mest populära rätten på julbordet.
Gnurf23 november 2009
En fräsch Rökröra brukar jag köra....med finhackat äpple, rödlök, tärnad västerbottensost, räkor såklart, chili, dill. Förr gjorde jag den med majonäsbas men nu överväger den ack så användbara matlagningsyoghurten (Y) I skål dekorerad med räkor, tomatklyftor, citronklyftor å några snirklade gurkskivor...:p
Uli23 november 2009
palsternacks gratang.
tunt skivade palsternackor,salt, peppar, vitlog, smor och gradde att tacka godbitarna i...
gradda tills pasternackorna ar mjuka om ni vill ha den graddig eller lamna i ugnen tills gradden ar helt bortkokt och palsternackorna ser ut att bada i smor.... urgott och forvanande sott. pasar perfekt till alla kottratter.
mafia23 november 2009
Jag envisas varje år med att laga en bohuslänsk äggost. Tycker det är trevligt, eftersom vi bor i Bohuslän. Jag fick för många år sen ett recept av en arbetskamrat på en äggost, som hennes man Gustav gjorde och mitt recept har fått namn efter honom. Jag har lagt in receptet på MK men jag har ingen bild ännu.
Wilmslow27 november 2009
Min gubbröra brukar bli lyckad:
Matjessill
creme fraiche
Hackad rödlök
Kokt potatis
Dill
Salt o peppar
Ägg som delas i 4 båtar och läggs ovanpå
The_mama97mia27 november 2009
Skrivet av Wilmslow den 27 nov 2009
Min gubbröra brukar bli lyckad:
Matjessill
creme fraiche
Hackad rödlök
Kokt potatis
Dill
Salt o peppar
Ägg som delas i 4 båtar och läggs ovanpå
Åh gubbröra är verkligen gott, nyfiken på hur du får tag på matjessill i England? Dum kommentar kanske...
Wilmslow27 november 2009
IKEA - min livsräddare kring jultid.....
sikaal27 november 2009
Rödkålssallad, det är jättegott och friskt. Min svärfar åt den t.o.m. till sillen:o Rödkålssallad
Eery27 november 2009
Skrivet av Uli den 23 nov 2009
palsternacks gratang.
tunt skivade palsternackor,salt, peppar, vitlog, smor och gradde att tacka godbitarna i...
gradda tills pasternackorna ar mjuka om ni vill ha den graddig eller lamna i ugnen tills gradden ar helt bortkokt och palsternackorna ser ut att bada i smor.... urgott och forvanande sott. pasar perfekt till alla kottratter.
det här låter supergott!! det ska testas till kvällen(L)
egonsolo14 december 2009
- glädjande att fler lagar äggost. Tillhör desserten juldagsmiddagen för många, då vi först äter stor trekilos majstupp med alla tillbehör. Åggosten görs i skulpterad träform från Orust. I gammal tid vanlig att ta med som förning vid kals, åts gärna med sill.
Medan vi har björnbär och ett gott dessertvin till.
Receptet finns gm anmälare en bit ovan.
osita14 december 2009
Skrivet av Wilmslow den 27 nov 2009
IKEA - min livsräddare kring jultid.....
Det är inte bara du!!!!
Det är inte bara möblerna som man handlar där!!!!!!!!!! ☺ ☺(Y)
Annapreciosa19 september 2010
Söker recept på revbenspjäll som man hade förr vid julbordet.
Annapreciosa6 oktober 2010
Skrivet av PepsiLemon den 23 nov 2009
VEt inte hur ovanligt det är...men vi har alltid en härlig ungsomlett på bordet som är toppad med kantarellstuvning. Har hängt med i alla år och barn, ingifta osv bara älskar den. Nu för tiden får vi göra två av den för att det ska räcka till alla.
Behöver du få ett recept?(Y)
Hej!
Vill försöka göra ett litet annorlunda och fräscht julbord i år ocg är nyfikna på era favoriter!
Alla tips och idéer tas tacksam emot!
Har tänkt mig björnbärssill,, limesill, skina, grönkålsssallad, lax, röbetsallad, baconlindade prinskorvar och till efterrätt saffranspäron.
Detta har vi alltid på julen
Anna-Lisas Kålrotslåda
Vi har alltid skinkcrepes på julbordet. Bra att göra i förväg och frysa in. Skinkstuvningen finns bland mina recept.
VEt inte hur ovanligt det är...men vi har alltid en härlig ungsomlett på bordet som är toppad med kantarellstuvning. Har hängt med i alla år och barn, ingifta osv bara älskar den. Nu för tiden får vi göra två av den för att det ska räcka till alla.
Behöver du få ett recept?(Y)
VEt inte hur ovanligt det är...men vi har alltid en härlig ungsomlett på bordet som är toppad med kantarellstuvning. Har hängt med i alla år och barn, ingifta osv bara älskar den. Nu för tiden får vi göra två av den för att det ska räcka till alla.
Behöver du få ett recept?(Y)
Samma här fast den görs på blandsvamp och är den mest populära rätten på julbordet.
En fräsch Rökröra brukar jag köra....med finhackat äpple, rödlök, tärnad västerbottensost, räkor såklart, chili, dill. Förr gjorde jag den med majonäsbas men nu överväger den ack så användbara matlagningsyoghurten (Y) I skål dekorerad med räkor, tomatklyftor, citronklyftor å några snirklade gurkskivor...:p
palsternacks gratang.
tunt skivade palsternackor,salt, peppar, vitlog, smor och gradde att tacka godbitarna i...
gradda tills pasternackorna ar mjuka om ni vill ha den graddig eller lamna i ugnen tills gradden ar helt bortkokt och palsternackorna ser ut att bada i smor.... urgott och forvanande sott. pasar perfekt till alla kottratter.
Jag envisas varje år med att laga en bohuslänsk äggost. Tycker det är trevligt, eftersom vi bor i Bohuslän. Jag fick för många år sen ett recept av en arbetskamrat på en äggost, som hennes man Gustav gjorde och mitt recept har fått namn efter honom. Jag har lagt in receptet på MK men jag har ingen bild ännu.
Min gubbröra brukar bli lyckad:
Matjessill
creme fraiche
Hackad rödlök
Kokt potatis
Dill
Salt o peppar
Ägg som delas i 4 båtar och läggs ovanpå
Min gubbröra brukar bli lyckad:
Matjessill
creme fraiche
Hackad rödlök
Kokt potatis
Dill
Salt o peppar
Ägg som delas i 4 båtar och läggs ovanpå
Åh gubbröra är verkligen gott, nyfiken på hur du får tag på matjessill i England? Dum kommentar kanske...
IKEA - min livsräddare kring jultid.....
Rödkålssallad, det är jättegott och friskt. Min svärfar åt den t.o.m. till sillen:o
Rödkålssallad
palsternacks gratang.
tunt skivade palsternackor,salt, peppar, vitlog, smor och gradde att tacka godbitarna i...
gradda tills pasternackorna ar mjuka om ni vill ha den graddig eller lamna i ugnen tills gradden ar helt bortkokt och palsternackorna ser ut att bada i smor.... urgott och forvanande sott. pasar perfekt till alla kottratter.
det här låter supergott!! det ska testas till kvällen(L)
- glädjande att fler lagar äggost. Tillhör desserten juldagsmiddagen för många, då vi först äter stor trekilos majstupp med alla tillbehör. Åggosten görs i skulpterad träform från Orust. I gammal tid vanlig att ta med som förning vid kals, åts gärna med sill.
Medan vi har björnbär och ett gott dessertvin till.
Receptet finns gm anmälare en bit ovan.
IKEA - min livsräddare kring jultid.....
Det är inte bara du!!!!
Det är inte bara möblerna som man handlar där!!!!!!!!!! ☺ ☺(Y)
Söker recept på revbenspjäll som man hade förr vid julbordet.
VEt inte hur ovanligt det är...men vi har alltid en härlig ungsomlett på bordet som är toppad med kantarellstuvning. Har hängt med i alla år och barn, ingifta osv bara älskar den. Nu för tiden får vi göra två av den för att det ska räcka till alla.
Behöver du få ett recept?(Y)
Ja tack vore gulligt!