Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vita julkakor!!!

  • amoz 25 november 2010

    När jag var barn (och det var ju ett tag sedan:DD) så bakade mor några kakor som jag inte sett sedan dess. De var vita, lite hårda utanpå och mjukare inuti. De var uttagna med pepparkaksformar, föreställande gubbar, gummor och julbockar. Sedan var det blank glasyr i olika färger i mönster, såsom ögon, mun och knappar.
    Är det någon här som vet vad det kan vara för sorts kakor jag menar?

  • elleave 25 november 2010

    Låter som vita pepparkakor :)

    http://www.julkakor.se/vita-pepparkakor

  • Cassiopeya 26 november 2010

    Håller med elleave, låter absolut som vita pepparkakor (Y)

  • amoz 26 november 2010

    Skrivet av elleave den 25 nov 2010

    Låter som vita pepparkakor :)

    http://www.julkakor.se/vita-pepparkakor



    Var inne och kollade på länken du var snäll och skickade men är ändå lite osäker för som jag kom ihåg det så var de riktigt vita i färgen och "kristyren" var mer som sådan där geléfärg som man dekorerar tårtor med.

  • enerhaugen 30 november 2010

    kan det være slike du mener? ; http://www.tine.no/8721.cms {question}

  • amoz 30 november 2010

    Oh ja så såg de ut\o/ tack snälla!!! Nu är jag lite osäker när jag läser ingredienserna, hornsalt kan det vara hjorthornssalt tro? Så är det förståss mjölk, eller hur? Undrar bara vilken sorts mjölk det ska vara?

  • svengelsk 30 november 2010

    Tine verkar vara namnet på mejeriet och hel borde betyda att ingen grädde tagits bort. Heter whole milk här. Vad säger man på svenska? Tänk vad man glömmer.

  • mattjejen 1 december 2010

    Skrivet av enerhaugen den 30 nov 2010

    kan det være slike du mener? ; http://www.tine.no/8721.cms {question}

    Precis sådana här bakade min farmor när jag va liten... måste fråga henne om receptet, hoppas bara att hon har det kvar...

  • amoz 1 december 2010

    Skrivet av svengelsk den 30 nov 2010

    Tine verkar vara namnet på mejeriet och hel borde betyda att ingen grädde tagits bort. Heter whole milk här. Vad säger man på svenska? Tänk vad man glömmer.



    Vi säger väl helt enkelt gräddmjölk tror jag{question}

  • amoz 1 december 2010

    Skrivet av mattjejen den 1 dec 2010

    Skrivet av enerhaugen den 30 nov 2010

    kan det være slike du mener? ; http://www.tine.no/8721.cms {question}

    Precis sådana här bakade min farmor när jag va liten... måste fråga henne om receptet, hoppas bara att hon har det kvar...



    Om det receptet skulle skilja sig från det enerhaugen skickade, kan du väl skriva in det här!!!!

  • ford10 1 december 2010

    Hej,
    vanlig mjölk 3% ( rött paket)
    smör ( riktigt smör) blir godare då
    bikarbonat
    Roligt att baka med barnen, mild o god i smak
    Bakas ofta i Norge till jul
    Lycka till
    Inger

  • mattjejen 1 december 2010

    Skrivet av amoz den 1 dec 2010

    Skrivet av mattjejen den 1 dec 2010

    Skrivet av enerhaugen den 30 nov 2010

    kan det være slike du mener? ; http://www.tine.no/8721.cms {question}

    Precis sådana här bakade min farmor när jag va liten... måste fråga henne om receptet, hoppas bara att hon har det kvar...



    Om det receptet skulle skilja sig från det enerhaugen skickade, kan du väl skriva in det här!!!!


    Självklart delar jag med mig av receptet så fort jag får det... men det kke dröjer nån dag för hon ligger på sjukhuset nu...

  • soccermum 1 december 2010

    hej.. Här kommer mammas recept på vita gubbar som vi bakade när vi var små :) Verkar vara halva satsen av de norska i länken ovan från enerhaugen :)
    Vita gubbar

  • ninni1960 29 november 2013

    Men äntligen hittade jag det jag kallar för vitgubbar. Såna såldes för många år sen (45 år ungefär) i min hemby utanför Alfta.
    Tack för receptet.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.