Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ICA-handlare fuskar med kött igen (iaf min handlare)

 • maxxess 16 juli 2010

  Köpte varma färdiggrillade kamben på lokala ICA Supermarket. Det är en realtivt stor butik, mkt kunder och manuell chark.

  Kom hem, rev upp förpackningarna för att stoppa i påse och kyla till kvällen. Smakar ett ben och inser att det inte är som vanligt, så som benen från butiken brukar smaka. Det känner jag redan när jag tar i dem. Det är EXAKT som de färdiga benen från Ribworld ni vet. Ingen penslar på så mycket glaze utom Ribworld och smaken är exakt densamma. Det går ej att ta miste, Ribworld är alltid exakt så här. Jag är tvärsäker. De ligger i hyllan 3 m från charken i butiken.

  Sedan är alla ben perfekta i längd som Ribworlds (väldigt ovanligt), och det fanns endast två förpackningar med kamben, men tiotals med kyckling och spare ribs.

  Det finns inget bäst före-datum på förpackningen (upptäcker jag hemma).
  Misstänker helt klart att man öppnat färdiga förpackningar från Ribworld med förkokat kött som haft utgånget datum, lagt det på grillen och sedan varmhållning. Till saken hör att jag tidigare köpt varmt grillat kött från butiken som smakat syrligt som isterband ungefär, dvs på hållbarhetens gräns. Det köttet blev kastat, orkade inte klaga den gången, men misstänkte gammalt kött. Det är ju konstigt i en grill som bara kör med förskt kött?

  Arg som ett bi när jag är tvärsäker på omförpackning så ringer jag ICA:s centrala kundtjänst. Det mynnar ut i att jag inte får reda på ett skavtt om vad som är tillåtet (trots att man frågar en kollega). Jag påminner om köttfärsskandalen och frågar tydligt om det är OK att plocka en vara från hyllan och grilla och sedan sälja. Får inget rakt svar. Utom att det borde stå bäst före-datum.

  Ringer lokala butiken. Nej allt kött är färskt, man använder en glaze från Ridderholms (tro mig, butiken har *aldrig* på 10 år sålt glaserade ben, och det fanns endast 2 förpackningar, vilka jag köpte. Allt annat var spare ribs eller kyckling, ingen glaze så långt ögat når, och inga fler kamben). Man intygar att inget kött plockas från hyllorna när det blir gammalt. När jag säger att jag tidigare fått färdiggrillat kött som smakar syrligt och att jag misstänkt att det varit hyllplockat med kort datum så förnekar man det. Allt kött kommer från lokala handlaren.

  *Ingen* ställer frågor.. om man har problem med en butik borde väl kundtjänst fråga var man handlat osv, kanske fler kunder ringer. Och kunna förklara vilka regler som gäller. Är det tillåtet att packa upp saker från hyllan när bäst före datum drar ihop sig eller vad?
  Den lokala butiken hade heller inga frågor ens om syrligt kött, man bara hävdade att det var en glaze man använde (som jag vet är lögn, om man inte började den *idag*, på två förpackningar enbart.. och sedan körde spare ribs och kyckling resten av dagen, utan glaze).

  Jag glömde pressa butiken om bäst före-datum, tyvärr.
  Till slut fick jag tacka och säga att jag var nöjd med garantin om att allt kött var färskt vid grillning. Och hoppas jag skrämde dem till att inte servera 2:a handskött mera. Jag vet att dom ljög. Jäkla snåljåpar!

  Jag tänker inte tala om vilken butik, men ägaren måste vara snål som en idiot. De har sålt julöl mitt i sommaren (när jag påpekade bäst före så försvann de från den insmugna platsen i ölhyllan och hamnade på pall vid ingången med en tredjedels pris. Jag orkade inte klaga igen)

  Nu kanske ni undrar varför jag handlar där - det gör jag med. Det är en realtivt stor ICA Supermarket med manuell chark och allt, massor med kunder och så snålar man och kränger undermåliga varor för att tjäna kanske en ynka tjugo-lapp. Snålt, snålt, snålt, helt sjukt snålt. Och nu slutar jag att handla där.
  Mest irriterande är dock att jag köpt en färdiglagad förpackad vara (sannolikt med utgånget datum) som packats upp, tillagats och varmhållits och blir ljugen rakt upp i ansiktet.

  grrrrrr.

 • The_mama97mia 16 juli 2010

  Vad trist det är att man inte ska kunna lita på det man köper. Jag tycker du är värd en eloge för att du orkade forska i saken. Jag tycker att fler behöver säga till när man får dåliga varor i butik, men som du skriver så orkar man ibland inte klaga.

 • Mistys 16 juli 2010

  Åhh vad bra att du orkade göra allt du gjorde men jag vet inte om jag skulle gett mig så lätt. Dom skulle ha fått gett mig en rejäl ersättning ( vilket dom gör om man ligger på)

  Tycker också att kundtjänst var väldigt flata. Som du säger, med köttfärsen i bakhuvudet skulle man vara väldigt försiktig, tycker då jag.

  Jag har inte mycket till övers för ICA kan jag säga efter att dels råkat ut för något liknande på en stor ICA i Uppsala. Fast den gången var det fryst Kassler som såldes som färsk och nyrökt. Efter påpekande av mig fick jag ersättning och skylten gjordes om väldigt kvickt.

  Jag har också jobbat på en ICA affär här i Uppsala för länge sen. Detta var en av dom populäraste i stan då och ägaren var / är en mycket känd Ica profil.
  Där hände både det ena och det andra kan jag säga trots att man var väldigt stor, tjänade otroliga pengar och ofta hamnade högst upp på försäljningstoppen. Bla fick affären ersättning av leverantörerna för trasiga förpackningar eller liknande. Dessa ska sen kastas men där tejpades det och varan såldes med lite nedsatt pris. I och för sig inga fusk med datum men mycket fult, så får det nämligen inte gå till då varorna ju är avskrivna och ersatta.
  Vet också att utgånget kött kryddades och såldes som färsk grillskiva eller liknande. Utgången stek maldes till färs och färsk lax som gått ut stektes och såldes i delikatessen.
  Detta var på 80-talet men verkar som om ränderna aldrig går ur ICA i allafall.

  Bra att du var på dom Heja (Y)(Y)(Y)

 • maxxess 16 juli 2010

  Skrivet av Misty09 den 16 jul 2010

  Jag har inte mycket till övers för ICA kan jag säga efter att dels...

  Jag har också jobbat på en ICA affär här i Uppsala för länge sen. Detta var en av dom populäraste i stan då och ägaren var / är en mycket känd Ica profil.
  Där hände både det ena och det andra kan jag säga trots att man var väldigt stor, tjänade otroliga pengar och ofta hamnade högst upp på försäljningstoppen. Bla fick affären ersättning av


  Den här affären ägs också av en riktig profil i staden, och om han nånsin skulle läsa detta så skulle jag säga: "oproffsigt din dumme jävla snåljåp" :-)

  Att det fuskas på min ICA Supermarket (som är en guldgruva tror jag) är jag på det klara med (tyvärr) och jag lär inte komma längre... Fuskas det lika mkt på andra butiker? Ni som jobbar i butik, berätta?

 • monkiz 15 april 2012

  Jag ser inget fel i att butiken tar reda på korta datum och grillar eller på annat sätt tillagar och säljer det. GIVETVIS med bäst före datum på, och absolut inte dåliga varor. Kom ihåg att det är skillnad på bäst före och förbrukas senast! Det är ofta,( kanske alltid?) flera dagars hållbarhet kvar, och vid tillagning förlängs det lite till.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.