jag har gjort ett glutenfritt bröd, jag la till ca 20 g anis,
tror ni det blir för mycket anis ?
The_mama97mia8 december 2011
Hmmm ja.
storm8288 december 2011
tips på vasomkangöras?
storm8288 december 2011
my mistake, det var 5 g jag använt :D
jag börjar bli trött
The_mama97mia8 december 2011
hehe
The_mama97mia8 december 2011
Kollade nu, min påse Anis från Santa Maria innehåller 16 g. Jag brukar ta ngn tesked max till brödbak. Det värsta som kan hända är att det blir stark anissmak. Jag tror att 5 g är i överkant faktiskt. Det skulle bli som 1/3 påse av den sort jag har och så mkt har jag aldrig i ett brödbak, då menar jag ett bak på en halvliters degvätska.
Vildmarksmat8 december 2011
{question}För mycket?! Det beror ju på hur stor deg du gör? Med matbröddegar kan man krydda mer än för fikabröd. Nu är klockan sent så du kanske redan bakat klart men ett sätt att rädda en deg är ju att ta bort en 1/2 och bygga vidare på båda som kalljäsningsdeg. Helt enkelt använda den som en grund och spä på båda med mer av ingredienserna. Har du inte mer jäst hemma så låt den bara stå längre och svalt, typ över natten :-)
Men jag skulle faktiskt i ditt fall bara baka vidare och möjligen spä på med lite mer degvätska och "mjöl" men den behöver längre tid att jäsa.
jag har gjort ett glutenfritt bröd, jag la till ca 20 g anis,
tror ni det blir för mycket anis ?
Hmmm ja.
tips på vasomkangöras?
my mistake, det var 5 g jag använt :D
jag börjar bli trött
hehe
Kollade nu, min påse Anis från Santa Maria innehåller 16 g. Jag brukar ta ngn tesked max till brödbak. Det värsta som kan hända är att det blir stark anissmak. Jag tror att 5 g är i överkant faktiskt. Det skulle bli som 1/3 påse av den sort jag har och så mkt har jag aldrig i ett brödbak, då menar jag ett bak på en halvliters degvätska.
{question}För mycket?! Det beror ju på hur stor deg du gör? Med matbröddegar kan man krydda mer än för fikabröd. Nu är klockan sent så du kanske redan bakat klart men ett sätt att rädda en deg är ju att ta bort en 1/2 och bygga vidare på båda som kalljäsningsdeg. Helt enkelt använda den som en grund och spä på båda med mer av ingredienserna. Har du inte mer jäst hemma så låt den bara stå längre och svalt, typ över natten :-)
Men jag skulle faktiskt i ditt fall bara baka vidare och möjligen spä på med lite mer degvätska och "mjöl" men den behöver längre tid att jäsa.
Kloka råd - Vildmarksmat.