Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Efterlysning Juliakaka

 • Zaga5 25 februari 2010

  Är det någon som har recept på Juliakaka, eller vet var det kan finnas?

 • Tillberga 25 februari 2010

  gjorde en sökning på nätet

  (8 kakor)
  50 g jäst
  1 l mjölk
  ½ dl smält margarin (eller olja, eller kanske hellre smör)
  ½ dl ljus sirap
  1 msk salt
  6 ½ dl rågsikt (ev vetemjöl i stället)
  17 - 18 dl vetemjöl

  Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll i matfettet. Lös jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av mjölkblandningen, sirap, salt, rågsikt och det mesta vetemjölet. Arbeta degen smidig, gärna med maskin, tills den släpper bunken. Täck över bunken och jäs ca 30 min.

  Ta upp degen på lätt mjölat bord och arbeta snabbt samman den. Värm ugnen till 275 grader och ställ in en plåt. Dela degen i 8 delar och rulla till bullar. Jäs dem på bakplåtspapper på bänken under bakdukar 20 - 30 min.

  Kavla ut bullarna med kruskavel, till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Nagga den med gaffel, den vill gärna bli bubblig annars vid gräddning. Lägg kakorna, en i taget på varm plåt.

  Grädda mitt i ugnen i 4 - 5 min eller tills kakan fått lite färg. Fortsätt med resten. Lägg kakorna ovanpå varandra och täck med bakdukar, så håller de sig saftiga.

  Det är sirapen som gör att den blir lite seg.

 • Zaga5 27 februari 2010

  Tack för svar. Jag har googlat men inte hittat recept på Juliakaka. Jag har hittat recept på Hönökaka med de ingredienser och mått som du hittat på Juliakaka, förutom att hönökaka har 8 dl rågsikt o ca 18 dl vetemjöl. Skall kavlas ut på varma plåtar. Minns att köpe-Juliakaka smakade annorlunda än Hönökaka och jag trodde det skiljde i ingredienser. Har du eller någon bakat detta Juliakakerecept?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.