Är det någon som vet hur många grader ett bröd ska vara när det är färdigbakat?
The_mama97mia25 juli 2010
När jag kör surdegsbröd brukar jag vilja få upp det till 96-97 grader.
stiina25 juli 2010
Man brukar väl säga att det ska vara minst 94 grader.. :)
charlottat25 juli 2010
96-98 grader brukar rekommenderas.
maithab26 juli 2010
Ja 96-98 grader beroende på bröd. Oftast rekommenderas 98 grader.
boz196526 juli 2010
Många bra tips och recept hittar du här:
http://paindemartin.blogspot.com/
Okänd26 juli 2010
Det finns en gyllene tumregel.
92° för vitt bröd.
94° för ljust bröd.
96° för mörkt bröd.
maxxess26 juli 2010
En mkt enkel test (även för formbröd) är att sticka ned en vanlig provsticka (som man testar potatis med). Om ingen deg fastnar på stickan och skorpan är som man vill ha det så är brödet färdigt, eller blir färdigt om det får svalna i lugn och ro på galler.
Är det någon som vet hur många grader ett bröd ska vara när det är färdigbakat?
När jag kör surdegsbröd brukar jag vilja få upp det till 96-97 grader.
Man brukar väl säga att det ska vara minst 94 grader.. :)
96-98 grader brukar rekommenderas.
Ja 96-98 grader beroende på bröd. Oftast rekommenderas 98 grader.
Många bra tips och recept hittar du här:
http://paindemartin.blogspot.com/
Det finns en gyllene tumregel.
92° för vitt bröd.
94° för ljust bröd.
96° för mörkt bröd.
En mkt enkel test (även för formbröd) är att sticka ned en vanlig provsticka (som man testar potatis med). Om ingen deg fastnar på stickan och skorpan är som man vill ha det så är brödet färdigt, eller blir färdigt om det får svalna i lugn och ro på galler.
Har aldrig felat för mig.
Hjärtligt Tack för alla svar!