Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Grader"

  • Lindvallen 25 juli 2010

    Är det någon som vet hur många grader ett bröd ska vara när det är färdigbakat?

  • The_mama97mia 25 juli 2010

    När jag kör surdegsbröd brukar jag vilja få upp det till 96-97 grader.

  • stiina 25 juli 2010

    Man brukar väl säga att det ska vara minst 94 grader.. :)

  • charlottat 25 juli 2010

    96-98 grader brukar rekommenderas.

  • maithab 26 juli 2010

    Ja 96-98 grader beroende på bröd. Oftast rekommenderas 98 grader.

  • boz1965 26 juli 2010

    Många bra tips och recept hittar du här:

    http://paindemartin.blogspot.com/

  • Okänd 26 juli 2010

    Det finns en gyllene tumregel.
    92° för vitt bröd.
    94° för ljust bröd.
    96° för mörkt bröd.

  • maxxess 26 juli 2010

    En mkt enkel test (även för formbröd) är att sticka ned en vanlig provsticka (som man testar potatis med). Om ingen deg fastnar på stickan och skorpan är som man vill ha det så är brödet färdigt, eller blir färdigt om det får svalna i lugn och ro på galler.

    Har aldrig felat för mig.

  • Lindvallen 26 juli 2010

    Hjärtligt Tack för alla svar!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.