{silly} har idétorka just idag. Vill baka bröd och kan inte komma på någon bra smaksättning . Brukar normal använda mig av stjärnanis, fänkål och honung. Men jag känner att jag vill ha annat. Jag gillar inte russin.
Finns det någon som är pigg på idéer?
Kram Fetgnu
www.frugnu.blogg.se {kiss} {laugh}
matmedmeras28 september 2013
Jag älskar smaksätta bröd! Nyss smaksatte jag bröd med bacon, persilja och vitlök. Recept hittar du här http://matmedmera.eu/kryddigt-brod-med-bacon-persilja-och-vitlok/. Annars jag brukar ha oliver, feta eller inlagd cheddarost i mina bröd. Bakar gärna med riven morot eller pumpapuré, testa!
Fetgnu28 september 2013
Bacon? Det låter riktigt spännande.... Tack för strålande idéer! Nu vill jag bara komma hem och sätta en deg!
Kram fetgnu
www.frugnu.blogg.se
Gutis28 september 2013
Jag brukar använda lite olika saker i mina bröd...Solrosfrön, hackade aprikoser, ost, oregano, vitlök, hackade soltorkade tomater, svarta oliver.
Ibland gör jag pizza bullar som går jättebra att frysa och som är bra till picknick...
Fetgnu28 september 2013
{kiss} underbara ni!!! Villa bra tips!
Tack ❤❤❤❤
www.frugnu.blogg.se
AngieH29 september 2013
Jag bakade bröd idag - med hasselnötter och tranbär. Sjukt gott blev det! Recept hittar du här.
Hasselnöt och tranbär låter som en härlig kombo, ska genast kika på det.
EliBerg6530 september 2013
Har ett recept som jag brukar testa lite olika smaksättningar i. Min favorit just nu är torkade blåbär (ex Icas gott liv)... det blir riktigt gott!
AngieH30 september 2013
Skrivet av EliBerg65 den 30 sep 2013
Har ett recept som jag brukar testa lite olika smaksättningar i. Min favorit just nu är torkade blåbär (ex Icas gott liv)... det blir riktigt gott!
JAg bakade valnötsbröd idag. Jättegott och jag var jättenöjd, men nu läste jag detta och inser att det borde varit valnöt OCH BLÅBÄRSBRÖD! Har aldrig testat kombon, men det hörs ju att det är gott!
Eller på påsen till änglamarks ekologiska rågmjöl!
matmamsen1224 oktober 2013
Paprikapulver eller/och curry blir jättegott. Och brödet får fin färg också! :)
Fetgnu24 oktober 2013
Jag bakade blåbärsbaguette i somras, väldigt gott. Synd bara att blåbären var så torra och tråkiga i år. Tror jag la ut receptet på bloggen www.frugnu.se
Ni måste testa!
Theaisaksson25 oktober 2013
Testa timjan eller oregano tillsammans med olivolja i dina ljusa frallor. På brödet kan jag rekomendera dig lite extra kryddor tillsammans flingsalt :)
Veranne25 oktober 2013
Rostade sesamfrön i degen är inte heller fel! Det passar också att kombinera med många av förslagen som andra gett.
Fetgnu26 oktober 2013
Hoppas hinna baka bröd idag! Mellan alla kakor, tårtor och annat bestyr.
rostok16 december 2013
Ett bröd som jag gör ibland och som de som smakat alltid vill ha mer av är mitt bröd med hackad chili i och riven ost (smakrik). Jag brukar baka detta bröd i format, med långtidsjäsning, dvs surdeg eller poolish. När brödet har jäst färdigt strör jag även riven ost över brödet innan det åker in i ugnen. Jag gör det bara med vetemjöl eller med dinkel men oftast med Ölands lantvete, ett helt underbart ekologiskt vetemjöl som jag har tillgång till, då jag bor bara 5 mil från en av Wästgötarnas bönder.
Hjortronplockarn16 december 2013
Jag brukar på somrarna baka bröd med finhackade nässlor, använder vattnet jag förvällt dem i som degvätska och får ett härligt grönfärgat bröd. Funkar att göra på samma sätt med spenat. Är också gott att ha i mixade kikärtor, mixa inte för fint eftersom det är gott med småbitar att tugga på.
{silly} har idétorka just idag. Vill baka bröd och kan inte komma på någon bra smaksättning . Brukar normal använda mig av stjärnanis, fänkål och honung. Men jag känner att jag vill ha annat. Jag gillar inte russin.
Finns det någon som är pigg på idéer?
Kram Fetgnu
www.frugnu.blogg.se {kiss} {laugh}
Jag älskar smaksätta bröd! Nyss smaksatte jag bröd med bacon, persilja och vitlök. Recept hittar du här http://matmedmera.eu/kryddigt-brod-med-bacon-persilja-och-vitlok/. Annars jag brukar ha oliver, feta eller inlagd cheddarost i mina bröd. Bakar gärna med riven morot eller pumpapuré, testa!
Bacon? Det låter riktigt spännande.... Tack för strålande idéer! Nu vill jag bara komma hem och sätta en deg!
Kram fetgnu
www.frugnu.blogg.se
Jag brukar använda lite olika saker i mina bröd...Solrosfrön, hackade aprikoser, ost, oregano, vitlök, hackade soltorkade tomater, svarta oliver.
Ibland gör jag pizza bullar som går jättebra att frysa och som är bra till picknick...
{kiss} underbara ni!!! Villa bra tips!
Tack ❤❤❤❤
www.frugnu.blogg.se
Jag bakade bröd idag - med hasselnötter och tranbär. Sjukt gott blev det! Recept hittar du här.
http://angiehults.blogspot.se/2013/09/recept-brod-med-tranbar-och-hasselnotter.html
Hasselnöt och tranbär låter som en härlig kombo, ska genast kika på det.
Har ett recept som jag brukar testa lite olika smaksättningar i. Min favorit just nu är torkade blåbär (ex Icas gott liv)... det blir riktigt gott!
Har ett recept som jag brukar testa lite olika smaksättningar i. Min favorit just nu är torkade blåbär (ex Icas gott liv)... det blir riktigt gott!
JAg bakade valnötsbröd idag. Jättegott och jag var jättenöjd, men nu läste jag detta och inser att det borde varit valnöt OCH BLÅBÄRSBRÖD! Har aldrig testat kombon, men det hörs ju att det är gott!
Valnötsbrödsrecept finns här:
http://angiehults.blogspot.se/2013/09/recept-valnotsbrod.html
Eller på påsen till änglamarks ekologiska rågmjöl!
Paprikapulver eller/och curry blir jättegott. Och brödet får fin färg också! :)
Jag bakade blåbärsbaguette i somras, väldigt gott. Synd bara att blåbären var så torra och tråkiga i år. Tror jag la ut receptet på bloggen www.frugnu.se
Ni måste testa!
Testa timjan eller oregano tillsammans med olivolja i dina ljusa frallor. På brödet kan jag rekomendera dig lite extra kryddor tillsammans flingsalt :)
Rostade sesamfrön i degen är inte heller fel! Det passar också att kombinera med många av förslagen som andra gett.
Hoppas hinna baka bröd idag! Mellan alla kakor, tårtor och annat bestyr.
Ett bröd som jag gör ibland och som de som smakat alltid vill ha mer av är mitt bröd med hackad chili i och riven ost (smakrik). Jag brukar baka detta bröd i format, med långtidsjäsning, dvs surdeg eller poolish. När brödet har jäst färdigt strör jag även riven ost över brödet innan det åker in i ugnen. Jag gör det bara med vetemjöl eller med dinkel men oftast med Ölands lantvete, ett helt underbart ekologiskt vetemjöl som jag har tillgång till, då jag bor bara 5 mil från en av Wästgötarnas bönder.
Jag brukar på somrarna baka bröd med finhackade nässlor, använder vattnet jag förvällt dem i som degvätska och får ett härligt grönfärgat bröd. Funkar att göra på samma sätt med spenat. Är också gott att ha i mixade kikärtor, mixa inte för fint eftersom det är gott med småbitar att tugga på.
Har du testat svartkummin på brödet?