Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krydda bröd, idétorka

  • Fetgnu 28 september 2013

    {silly} har idétorka just idag. Vill baka bröd och kan inte komma på någon bra smaksättning . Brukar normal använda mig av stjärnanis, fänkål och honung. Men jag känner att jag vill ha annat. Jag gillar inte russin.
    Finns det någon som är pigg på idéer?
    Kram Fetgnu
    www.frugnu.blogg.se {kiss} {laugh}

  • matmedmeras 28 september 2013

    Jag älskar smaksätta bröd! Nyss smaksatte jag bröd med bacon, persilja och vitlök. Recept hittar du här http://matmedmera.eu/kryddigt-brod-med-bacon-persilja-och-vitlok/. Annars jag brukar ha oliver, feta eller inlagd cheddarost i mina bröd. Bakar gärna med riven morot eller pumpapuré, testa!

  • Fetgnu 28 september 2013

    Bacon? Det låter riktigt spännande.... Tack för strålande idéer! Nu vill jag bara komma hem och sätta en deg!
    Kram fetgnu
    www.frugnu.blogg.se

  • Gutis 28 september 2013

    Jag brukar använda lite olika saker i mina bröd...Solrosfrön, hackade aprikoser, ost, oregano, vitlök, hackade soltorkade tomater, svarta oliver.
    Ibland gör jag pizza bullar som går jättebra att frysa och som är bra till picknick...

  • Fetgnu 28 september 2013

    {kiss} underbara ni!!! Villa bra tips!
    Tack ❤❤❤❤

    www.frugnu.blogg.se

  • AngieH 29 september 2013

    Jag bakade bröd idag - med hasselnötter och tranbär. Sjukt gott blev det! Recept hittar du här.

    http://angiehults.blogspot.se/2013/09/recept-brod-med-tranbar-och-hasselnotter.html

  • Fetgnu 29 september 2013

    Hasselnöt och tranbär låter som en härlig kombo, ska genast kika på det.

  • EliBerg65 30 september 2013

    Har ett recept som jag brukar testa lite olika smaksättningar i. Min favorit just nu är torkade blåbär (ex Icas gott liv)... det blir riktigt gott!

  • AngieH 30 september 2013

    Skrivet av EliBerg65 den 30 sep 2013

    Har ett recept som jag brukar testa lite olika smaksättningar i. Min favorit just nu är torkade blåbär (ex Icas gott liv)... det blir riktigt gott!


    JAg bakade valnötsbröd idag. Jättegott och jag var jättenöjd, men nu läste jag detta och inser att det borde varit valnöt OCH BLÅBÄRSBRÖD! Har aldrig testat kombon, men det hörs ju att det är gott!

    Valnötsbrödsrecept finns här:

    http://angiehults.blogspot.se/2013/09/recept-valnotsbrod.html

    Eller på påsen till änglamarks ekologiska rågmjöl!

  • matmamsen12 24 oktober 2013

    Paprikapulver eller/och curry blir jättegott. Och brödet får fin färg också! :)

  • Fetgnu 24 oktober 2013

    Jag bakade blåbärsbaguette i somras, väldigt gott. Synd bara att blåbären var så torra och tråkiga i år. Tror jag la ut receptet på bloggen www.frugnu.se
    Ni måste testa!

  • Theaisaksson 25 oktober 2013

    Testa timjan eller oregano tillsammans med olivolja i dina ljusa frallor. På brödet kan jag rekomendera dig lite extra kryddor tillsammans flingsalt :)

  • Veranne 26 oktober 2013

    Rostade sesamfrön i degen är inte heller fel! Det passar också att kombinera med många av förslagen som andra gett.

  • Fetgnu 26 oktober 2013

    Hoppas hinna baka bröd idag! Mellan alla kakor, tårtor och annat bestyr.

  • rostok 16 december 2013

    Ett bröd som jag gör ibland och som de som smakat alltid vill ha mer av är mitt bröd med hackad chili i och riven ost (smakrik). Jag brukar baka detta bröd i format, med långtidsjäsning, dvs surdeg eller poolish. När brödet har jäst färdigt strör jag även riven ost över brödet innan det åker in i ugnen. Jag gör det bara med vetemjöl eller med dinkel men oftast med Ölands lantvete, ett helt underbart ekologiskt vetemjöl som jag har tillgång till, då jag bor bara 5 mil från en av Wästgötarnas bönder.

  • Hjortronplockarn 16 december 2013

    Jag brukar på somrarna baka bröd med finhackade nässlor, använder vattnet jag förvällt dem i som degvätska och får ett härligt grönfärgat bröd. Funkar att göra på samma sätt med spenat. Är också gott att ha i mixade kikärtor, mixa inte för fint eftersom det är gott med småbitar att tugga på.

  • SoHoL 18 december 2013

    Har du testat svartkummin på brödet?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.