Vad göra för att få surdegsbrödet riktigt luftigt??
Roggan13 mars 2012
Jag har testat att sätta i lite vanlig jäst (1/4 eller 1/8 pkt). Då brukar det bli luftigare.
Amika13 mars 2012
Försök att låta bli röra degen så lite som möjligt. Ingen knådning m.m. Utan blanda ihop degen med alla ingredienser du ska ha i, låt den jäsa, dela upp den i så många delar du vill ha, lägg gärna delarna i mjölade jäskorgar och jäs igen. Grädda. :)
Vad göra för att få surdegsbrödet riktigt luftigt??
Jag har testat att sätta i lite vanlig jäst (1/4 eller 1/8 pkt). Då brukar det bli luftigare.
Försök att låta bli röra degen så lite som möjligt. Ingen knådning m.m. Utan blanda ihop degen med alla ingredienser du ska ha i, låt den jäsa, dela upp den i så många delar du vill ha, lägg gärna delarna i mjölade jäskorgar och jäs igen. Grädda. :)