Hittade nyheter på ICA Maxi här i Karlstad, levande surdeg på burk och torkad surdeg på påse. Vete och rågmjöls varianter.
Någon som har provat dessa?
Är lite feg :)
alindalinda27 februari 2012
JA! jag testade den på burk i helgen. råg!
blandade i brödkryddor, rostade solroskärnor och havssalt i degen.
helt okej!
aattaa27 februari 2012
finns även glutenfri surdegspulver .
(Y)
Tesslatess28 februari 2012
Är det lättare att få till ett bra bröd med surdegsgrund än med vanlig jäst om man bakar glutenfritt?
asasto28 februari 2012
Lite väl dyr tycker ju jag den färska surdegen är, en väldigt liten burk för nästan 20kr en surdeg består ju i stort sett bara av vatten + mjöl. Fast det är ju klart man kan ju köpa en surdeg och mata den med mjöl och vatten så har man ju på bara något dygn en bra mycket större surdeg.
Hittade nyheter på ICA Maxi här i Karlstad, levande surdeg på burk och torkad surdeg på påse. Vete och rågmjöls varianter.
Någon som har provat dessa?
Är lite feg :)
JA! jag testade den på burk i helgen. råg!
blandade i brödkryddor, rostade solroskärnor och havssalt i degen.
helt okej!
finns även glutenfri surdegspulver .
(Y)
Är det lättare att få till ett bra bröd med surdegsgrund än med vanlig jäst om man bakar glutenfritt?
Lite väl dyr tycker ju jag den färska surdegen är, en väldigt liten burk för nästan 20kr en surdeg består ju i stort sett bara av vatten + mjöl. Fast det är ju klart man kan ju köpa en surdeg och mata den med mjöl och vatten så har man ju på bara något dygn en bra mycket större surdeg.