Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsikt - rågmjöl

  • sikaal 4 januari 2010

    Om man inte har rågsikt så det räcker kan man då använda 40 % fint rågmjöl + 60 % vetemjöl?

  • Uli 5 januari 2010

    det kan man :) jag brukar oftast baka med 30% ragmjol och 70% vete och det blir jattebra.

  • margitkallgren 5 januari 2010

    Jag har en allergi mot rågmjöl. Kan någon tipsa om bra matbrödsrecept där detta inte ingår.
    Har prövat en dinkelsort men tyckte inte riktigt om smaken.
    Margit

  • Uli 5 januari 2010

    har du provat ersatta rag med en korn/vete blanding? eller annars sa ar ju bade vita brod och brod pa grahamsmjol gott

  • svengelsk 5 januari 2010

    Här finns inte rågsikt, så jag har alltid använt hälften råg och hälften vetemjöl.
    Mitt standardbröd i bakmaskinen är 100 g vetemjöl special, 400g grahamsmjöl, 360 ml vatten, 1 tsk salt, 1.5 msk socker, 2 msk olja , 1.5 msk mjölkpulver om jag har det hemma och drygt 1tsk torrjäst. Har man inte maskin får man nog använda mera jäst.

  • sikaal 5 januari 2010

    Tack för svar!
    Jag är en sådan som bakar på inspiration och vill sätta igång när lusten faller på och inte behöva handla först.
    Lena

  • sikaal 5 januari 2010

    Skrivet av margitkallgren den 5 jan 2010

    Jag har en allergi mot rågmjöl. Kan någon tipsa om bra matbrödsrecept där detta inte ingår.
    Har prövat en dinkelsort men tyckte inte riktigt om smaken.
    Margit


    Hej Margit!
    Du har inte provat att byta ut rågmjöl mot graham? Det borde gå. Mitt så kallade standardbröd, använder jag vad jag har lust med.
    Här kommer det:
    11-12 dl vatten och mjölk
    ca 50 g smör eller margarin
    1 1/2 pkt jäst
    gärna 3 rivna kokta potatisar eller en riven morot
    1-2 dl grovt, havregryn eller graham eller kli
    vetemjöl till lagom konsistens

    Jäs dubbel storlek osv. Detta blir 3-4 limpor "på tvären" eller 2 stora eller 8 kakor. Bakar limporna 200-225 grader, kakorna så högt spisen går.
    Lycka till
    Lena

  • margitkallgren 5 januari 2010

    Tack Lena. Nog har jag bakat med grahamsmjöl- Jag skall prova ditt recept snart!
    God fortsättning Margit

  • The_mama97mia 5 januari 2010

    Jag bakar ofta med graham, men gillar att skålla mjölet först, blir inte lika smuligt då!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.