Om man inte har rågsikt så det räcker kan man då använda 40 % fint rågmjöl + 60 % vetemjöl?
Uli5 januari 2010
det kan man :) jag brukar oftast baka med 30% ragmjol och 70% vete och det blir jattebra.
margitkallgren5 januari 2010
Jag har en allergi mot rågmjöl. Kan någon tipsa om bra matbrödsrecept där detta inte ingår.
Har prövat en dinkelsort men tyckte inte riktigt om smaken.
Margit
Uli5 januari 2010
har du provat ersatta rag med en korn/vete blanding? eller annars sa ar ju bade vita brod och brod pa grahamsmjol gott
svengelsk5 januari 2010
Här finns inte rågsikt, så jag har alltid använt hälften råg och hälften vetemjöl.
Mitt standardbröd i bakmaskinen är 100 g vetemjöl special, 400g grahamsmjöl, 360 ml vatten, 1 tsk salt, 1.5 msk socker, 2 msk olja , 1.5 msk mjölkpulver om jag har det hemma och drygt 1tsk torrjäst. Har man inte maskin får man nog använda mera jäst.
sikaal5 januari 2010
Tack för svar!
Jag är en sådan som bakar på inspiration och vill sätta igång när lusten faller på och inte behöva handla först.
Lena
sikaal5 januari 2010
Skrivet av margitkallgren den 5 jan 2010
Jag har en allergi mot rågmjöl. Kan någon tipsa om bra matbrödsrecept där detta inte ingår.
Har prövat en dinkelsort men tyckte inte riktigt om smaken.
Margit
Hej Margit!
Du har inte provat att byta ut rågmjöl mot graham? Det borde gå. Mitt så kallade standardbröd, använder jag vad jag har lust med.
Här kommer det:
11-12 dl vatten och mjölk
ca 50 g smör eller margarin
1 1/2 pkt jäst
gärna 3 rivna kokta potatisar eller en riven morot
1-2 dl grovt, havregryn eller graham eller kli
vetemjöl till lagom konsistens
Jäs dubbel storlek osv. Detta blir 3-4 limpor "på tvären" eller 2 stora eller 8 kakor. Bakar limporna 200-225 grader, kakorna så högt spisen går.
Lycka till
Lena
margitkallgren5 januari 2010
Tack Lena. Nog har jag bakat med grahamsmjöl- Jag skall prova ditt recept snart!
God fortsättning Margit
The_mama97mia5 januari 2010
Jag bakar ofta med graham, men gillar att skålla mjölet först, blir inte lika smuligt då!
Om man inte har rågsikt så det räcker kan man då använda 40 % fint rågmjöl + 60 % vetemjöl?
det kan man :) jag brukar oftast baka med 30% ragmjol och 70% vete och det blir jattebra.
Jag har en allergi mot rågmjöl. Kan någon tipsa om bra matbrödsrecept där detta inte ingår.
Har prövat en dinkelsort men tyckte inte riktigt om smaken.
Margit
har du provat ersatta rag med en korn/vete blanding? eller annars sa ar ju bade vita brod och brod pa grahamsmjol gott
Här finns inte rågsikt, så jag har alltid använt hälften råg och hälften vetemjöl.
Mitt standardbröd i bakmaskinen är 100 g vetemjöl special, 400g grahamsmjöl, 360 ml vatten, 1 tsk salt, 1.5 msk socker, 2 msk olja , 1.5 msk mjölkpulver om jag har det hemma och drygt 1tsk torrjäst. Har man inte maskin får man nog använda mera jäst.
Tack för svar!
Jag är en sådan som bakar på inspiration och vill sätta igång när lusten faller på och inte behöva handla först.
Lena
Jag har en allergi mot rågmjöl. Kan någon tipsa om bra matbrödsrecept där detta inte ingår.
Har prövat en dinkelsort men tyckte inte riktigt om smaken.
Margit
Hej Margit!
Du har inte provat att byta ut rågmjöl mot graham? Det borde gå. Mitt så kallade standardbröd, använder jag vad jag har lust med.
Här kommer det:
11-12 dl vatten och mjölk
ca 50 g smör eller margarin
1 1/2 pkt jäst
gärna 3 rivna kokta potatisar eller en riven morot
1-2 dl grovt, havregryn eller graham eller kli
vetemjöl till lagom konsistens
Jäs dubbel storlek osv. Detta blir 3-4 limpor "på tvären" eller 2 stora eller 8 kakor. Bakar limporna 200-225 grader, kakorna så högt spisen går.
Lycka till
Lena
Tack Lena. Nog har jag bakat med grahamsmjöl- Jag skall prova ditt recept snart!
God fortsättning Margit
Jag bakar ofta med graham, men gillar att skålla mjölet först, blir inte lika smuligt då!