Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Reflektion - Matbröd

  • Gnurf 8 april 2009

    Håller på att baka precis NU. Jäst 3 limpor direkt i limpformar efter körning i blandare, flyttade dem efter 45min jäsning in i 225 graders ugn. Flyttar alltid bröden extremt försiktigt utan onödigt skakande.

    När jag stoppade in 3e limpan brände jag mig på luckan och ryckte till ofrivilligt och kraftigt...varpå limpan sjönk ihop ca 20%.

    Har nog aldrig råkat ut för detta tidigare utan lyckats vara försiktig. Kunde väl inte i min vildaste fantasi tro att det var så viktigt med varsam hantering...:o

    Spännande att se hur det går nu fortsättningsvis i ugnen...:p

  • majamia 8 april 2009

    hur gick det?? :p

  • Gnurf 8 april 2009

    3an återhämtade sig en hel del i ugnen men tappade några cm på höjden, konsistensen blev bra. Bröd är som Kvinnor tydligen...man måste vara snäll och ömsint mot dem....(L)

  • poffa 9 april 2009

    Skrivet av Gnurf den 8 apr 2009

    Håller på att baka precis NU. Jäst 3 limpor direkt i limpformar efter körning i blandare, flyttade dem efter 45min jäsning in i 225 graders ugn. Flyttar alltid bröden extremt försiktigt utan onödigt skakande.

    När jag stoppade in 3e limpan brände jag mig på luckan och ryckte till ofrivilligt och kraftigt...varpå limpan sjönk ihop ca 20%.

    Har nog aldrig råkat ut för detta tidigare utan lyckats vara försiktig. Kunde väl inte i min vildaste fantasi tro att det var så viktigt med varsam hantering...:o

    Spännande att se hur det går nu fortsättningsvis i ugnen...:p


    He he.. Låter nästan som om du bakar sockerkaka. :p

  • monac 9 april 2009

    snäll och ömsint...bra Gnurf...du har fattat det där!:D

  • Okänd 9 april 2009

    Skrivet av monac den 9 apr 2009

    snäll och ömsint...bra Gnurf...du har fattat det där!:D


    Jo du Gnurfen, om det räckte med detta, men hur gick det med näven?
    Blev det blåsor?
    Eller bara röda märken?
    Hur kan man vara "ömsint" med brända händer?
    Det är ju då man behöver ömsinthet från någon annan!
    När man bränt sig på händerna i den heta ugnen alltså!
    Hoppas att limporna går att använda.
    Annars får du testa "Lillans limpor", du hittar dom i min kokbok.
    Glad påsk önskar:
    Janne-G & Lillan

  • Gnurf 9 april 2009

    Jodå...reflexerna är blixtsnabba JG så det gick bra. Limporna blev lyckade, jag bara vevar ihop ingredienser på en höft...det blir lätt så när man bakat sitt bröd i 20 år...:'(...usch vad tiden går fort, Gnurfen börjar bli gammal...:o Tack för ömsintheten...ha en skön Påsk med Lillan...:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.