Håller på att baka precis NU. Jäst 3 limpor direkt i limpformar efter körning i blandare, flyttade dem efter 45min jäsning in i 225 graders ugn. Flyttar alltid bröden extremt försiktigt utan onödigt skakande.
När jag stoppade in 3e limpan brände jag mig på luckan och ryckte till ofrivilligt och kraftigt...varpå limpan sjönk ihop ca 20%.
Har nog aldrig råkat ut för detta tidigare utan lyckats vara försiktig. Kunde väl inte i min vildaste fantasi tro att det var så viktigt med varsam hantering...:o
Spännande att se hur det går nu fortsättningsvis i ugnen...:p
majamia8 april 2009
hur gick det?? :p
Gnurf8 april 2009
3an återhämtade sig en hel del i ugnen men tappade några cm på höjden, konsistensen blev bra. Bröd är som Kvinnor tydligen...man måste vara snäll och ömsint mot dem....(L)
poffa9 april 2009
Skrivet av Gnurf den 8 apr 2009
Håller på att baka precis NU. Jäst 3 limpor direkt i limpformar efter körning i blandare, flyttade dem efter 45min jäsning in i 225 graders ugn. Flyttar alltid bröden extremt försiktigt utan onödigt skakande.
När jag stoppade in 3e limpan brände jag mig på luckan och ryckte till ofrivilligt och kraftigt...varpå limpan sjönk ihop ca 20%.
Har nog aldrig råkat ut för detta tidigare utan lyckats vara försiktig. Kunde väl inte i min vildaste fantasi tro att det var så viktigt med varsam hantering...:o
Spännande att se hur det går nu fortsättningsvis i ugnen...:p
He he.. Låter nästan som om du bakar sockerkaka. :p
monac9 april 2009
snäll och ömsint...bra Gnurf...du har fattat det där!:D
Okänd9 april 2009
Skrivet av monac den 9 apr 2009
snäll och ömsint...bra Gnurf...du har fattat det där!:D
Jo du Gnurfen, om det räckte med detta, men hur gick det med näven?
Blev det blåsor?
Eller bara röda märken?
Hur kan man vara "ömsint" med brända händer?
Det är ju då man behöver ömsinthet från någon annan!
När man bränt sig på händerna i den heta ugnen alltså!
Hoppas att limporna går att använda.
Annars får du testa "Lillans limpor", du hittar dom i min kokbok.
Glad påsk önskar:
Janne-G & Lillan
Gnurf9 april 2009
Jodå...reflexerna är blixtsnabba JG så det gick bra. Limporna blev lyckade, jag bara vevar ihop ingredienser på en höft...det blir lätt så när man bakat sitt bröd i 20 år...:'(...usch vad tiden går fort, Gnurfen börjar bli gammal...:o Tack för ömsintheten...ha en skön Påsk med Lillan...:)
Håller på att baka precis NU. Jäst 3 limpor direkt i limpformar efter körning i blandare, flyttade dem efter 45min jäsning in i 225 graders ugn. Flyttar alltid bröden extremt försiktigt utan onödigt skakande.
När jag stoppade in 3e limpan brände jag mig på luckan och ryckte till ofrivilligt och kraftigt...varpå limpan sjönk ihop ca 20%.
Har nog aldrig råkat ut för detta tidigare utan lyckats vara försiktig. Kunde väl inte i min vildaste fantasi tro att det var så viktigt med varsam hantering...:o
Spännande att se hur det går nu fortsättningsvis i ugnen...:p
hur gick det?? :p
3an återhämtade sig en hel del i ugnen men tappade några cm på höjden, konsistensen blev bra. Bröd är som Kvinnor tydligen...man måste vara snäll och ömsint mot dem....(L)
Håller på att baka precis NU. Jäst 3 limpor direkt i limpformar efter körning i blandare, flyttade dem efter 45min jäsning in i 225 graders ugn. Flyttar alltid bröden extremt försiktigt utan onödigt skakande.
När jag stoppade in 3e limpan brände jag mig på luckan och ryckte till ofrivilligt och kraftigt...varpå limpan sjönk ihop ca 20%.
Har nog aldrig råkat ut för detta tidigare utan lyckats vara försiktig. Kunde väl inte i min vildaste fantasi tro att det var så viktigt med varsam hantering...:o
Spännande att se hur det går nu fortsättningsvis i ugnen...:p
He he.. Låter nästan som om du bakar sockerkaka. :p
snäll och ömsint...bra Gnurf...du har fattat det där!:D
snäll och ömsint...bra Gnurf...du har fattat det där!:D
Jo du Gnurfen, om det räckte med detta, men hur gick det med näven?
Blev det blåsor?
Eller bara röda märken?
Hur kan man vara "ömsint" med brända händer?
Det är ju då man behöver ömsinthet från någon annan!
När man bränt sig på händerna i den heta ugnen alltså!
Hoppas att limporna går att använda.
Annars får du testa "Lillans limpor", du hittar dom i min kokbok.
Glad påsk önskar:
Janne-G & Lillan
Jodå...reflexerna är blixtsnabba JG så det gick bra. Limporna blev lyckade, jag bara vevar ihop ingredienser på en höft...det blir lätt så när man bakat sitt bröd i 20 år...:'(...usch vad tiden går fort, Gnurfen börjar bli gammal...:o Tack för ömsintheten...ha en skön Påsk med Lillan...:)