Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Reska

  • rudensten 2 februari 2009

    Hej alla bakglada:)!

    Finns det någon som har recept på det finska brödet: Reska:o? Har letat över nätet, men inte hittat det:'(! Ett segt och fruktansvär gott bröd!
    Blir otroligt :)(Y)om någon kan hjälpa mig!

  • Gnurf 2 februari 2009

    Du menar nog rieska, det åt jag ofta i min ungdom i de djupa skogarna i Tornedalen..:D

    http://www.hittarecept.se/recept/rieska

  • rudensten 4 februari 2009

    Skrivet av Gnurf den 2 feb 2009

    Du menar nog rieska, det åt jag ofta i min ungdom i de djupa skogarna i Tornedalen..:D

    http://www.hittarecept.se/recept/rieska


    Tack!

    Du är en riktig pärla! Det var precis vad jag ville ha! Min svärmor bakade dom ofta till vår familj. Tyvärr hann hon att "gå bort" innan jag fick lära mig baka dessa goda bröd!

    Tack en en gång!

  • Pirkko 4 februari 2009

    http://www.tasteline.com/recept/Finsk_kornbrod_med_filmjolk___rieska__

    Här hittar du min recept till rieska.
    Den är Jättegott!

  • Pirkko 4 februari 2009

    Min sida till Tasteline fungerar nog inte så jag sätter receptet här:

    Finsk kornbröd med filmjölk (rieska)

    Behöver inte jäsas, dem innehåller inte jäst.

    Det här behövs:
    3 dl kornmjöl
    2½ dl vetemjöl
    1 tl salt
    ½ tl bikarbonat
    4 dl filmjölk

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 275° .
    Rör ihop torra ingredienser. Tillsätt filmjölk.
    Det blir lös deg.
    Tag två bakplåtar med bakpapper på. Strö mjöl på papper och dela degen till 4 delar, 2 klickar på en plåt. Strö mjöl över degen (mjöla också händerna).och platta till ca 17 cm runda och 1 cm tjocka kakor . Borsta bort överbliven mjöl så att mjölet inte bränns i ugnen.
    Nagga små hål med en kaffel innan dem ska in i ugnen.
    Grädda i ugnen i ca 7-8 minuter eller tills dem har fått lite färgfläckar.
    Låt dem kallna på galler under bakduk.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.