Finns det någon som har recept på det finska brödet: Reska:o? Har letat över nätet, men inte hittat det:'(! Ett segt och fruktansvär gott bröd!
Blir otroligt :)(Y)om någon kan hjälpa mig!
Gnurf2 februari 2009
Du menar nog rieska, det åt jag ofta i min ungdom i de djupa skogarna i Tornedalen..:D
http://www.hittarecept.se/recept/rieska
rudensten4 februari 2009
Skrivet av Gnurf den 2 feb 2009
Du menar nog rieska, det åt jag ofta i min ungdom i de djupa skogarna i Tornedalen..:D
http://www.hittarecept.se/recept/rieska
Tack!
Du är en riktig pärla! Det var precis vad jag ville ha! Min svärmor bakade dom ofta till vår familj. Tyvärr hann hon att "gå bort" innan jag fick lära mig baka dessa goda bröd!
Här hittar du min recept till rieska.
Den är Jättegott!
Pirkko4 februari 2009
Min sida till Tasteline fungerar nog inte så jag sätter receptet här:
Finsk kornbröd med filmjölk (rieska)
Behöver inte jäsas, dem innehåller inte jäst.
Det här behövs:
3 dl kornmjöl
2½ dl vetemjöl
1 tl salt
½ tl bikarbonat
4 dl filmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 275° .
Rör ihop torra ingredienser. Tillsätt filmjölk.
Det blir lös deg.
Tag två bakplåtar med bakpapper på. Strö mjöl på papper och dela degen till 4 delar, 2 klickar på en plåt. Strö mjöl över degen (mjöla också händerna).och platta till ca 17 cm runda och 1 cm tjocka kakor . Borsta bort överbliven mjöl så att mjölet inte bränns i ugnen.
Nagga små hål med en kaffel innan dem ska in i ugnen.
Grädda i ugnen i ca 7-8 minuter eller tills dem har fått lite färgfläckar.
Låt dem kallna på galler under bakduk.
Hej alla bakglada:)!
Finns det någon som har recept på det finska brödet: Reska:o? Har letat över nätet, men inte hittat det:'(! Ett segt och fruktansvär gott bröd!
Blir otroligt :)(Y)om någon kan hjälpa mig!
Du menar nog rieska, det åt jag ofta i min ungdom i de djupa skogarna i Tornedalen..:D
http://www.hittarecept.se/recept/rieska
Du menar nog rieska, det åt jag ofta i min ungdom i de djupa skogarna i Tornedalen..:D
http://www.hittarecept.se/recept/rieska
Tack!
Du är en riktig pärla! Det var precis vad jag ville ha! Min svärmor bakade dom ofta till vår familj. Tyvärr hann hon att "gå bort" innan jag fick lära mig baka dessa goda bröd!
Tack en en gång!
http://www.tasteline.com/recept/Finsk_kornbrod_med_filmjolk___rieska__
Här hittar du min recept till rieska.
Den är Jättegott!
Min sida till Tasteline fungerar nog inte så jag sätter receptet här:
Finsk kornbröd med filmjölk (rieska)
Behöver inte jäsas, dem innehåller inte jäst.
Det här behövs:
3 dl kornmjöl
2½ dl vetemjöl
1 tl salt
½ tl bikarbonat
4 dl filmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 275° .
Rör ihop torra ingredienser. Tillsätt filmjölk.
Det blir lös deg.
Tag två bakplåtar med bakpapper på. Strö mjöl på papper och dela degen till 4 delar, 2 klickar på en plåt. Strö mjöl över degen (mjöla också händerna).och platta till ca 17 cm runda och 1 cm tjocka kakor . Borsta bort överbliven mjöl så att mjölet inte bränns i ugnen.
Nagga små hål med en kaffel innan dem ska in i ugnen.
Grädda i ugnen i ca 7-8 minuter eller tills dem har fått lite färgfläckar.
Låt dem kallna på galler under bakduk.