Bakade skånekavring i går, med anis och fänkål i stället för kummin. Det skulle vara 2½ dl, sirap i brödet, jag tog 1½ , men tyckte ändå att brödet blev alldeles för sött .Någon som vet hur mycket man kan minska sirapsmängden generellt utan att det påverkar resultatet?
Tycker det är en hel del bröd som har så mycket som 2 dl sirap i, och det är för sött i min smak, som mera gillar grövre och mustigare bröd.
mvh Tina
Gnurf26 november 2009
Lite svårt att säga bara sådär utan att veta hur stor deg du slänger ihop :) Jag brukar köra sisådär 1,5dl till storleksordningen 1 liter degvätska...men då blir brödet inte alls sött utan det mesta förbrukas nog initialt vid jäsningen...:)
The_mama97mia26 november 2009
Jag avskyr sött bröd, om jag har sirap i degen så blir det typ 1-2 msk bara för att hjälpa jäsningen. Men kavring och limpor kräver kanske mer sött?
Tiol27 november 2009
Nu menar jag generellt en deg på ½ liter vätska, men det kanske är som du säger "mama97 mia" att kavring eller annat bröd kanske kräver mer sött.
Själv tar jag också bara ngt sött annars eller inget alls.
Någon mer som har lust att "tycka till", eller som bakat exempelvis kavring?
tina
Hej!
Bakade skånekavring i går, med anis och fänkål i stället för kummin. Det skulle vara 2½ dl, sirap i brödet, jag tog 1½ , men tyckte ändå att brödet blev alldeles för sött .Någon som vet hur mycket man kan minska sirapsmängden generellt utan att det påverkar resultatet?
Tycker det är en hel del bröd som har så mycket som 2 dl sirap i, och det är för sött i min smak, som mera gillar grövre och mustigare bröd.
mvh Tina
Lite svårt att säga bara sådär utan att veta hur stor deg du slänger ihop :) Jag brukar köra sisådär 1,5dl till storleksordningen 1 liter degvätska...men då blir brödet inte alls sött utan det mesta förbrukas nog initialt vid jäsningen...:)
Jag avskyr sött bröd, om jag har sirap i degen så blir det typ 1-2 msk bara för att hjälpa jäsningen. Men kavring och limpor kräver kanske mer sött?
Nu menar jag generellt en deg på ½ liter vätska, men det kanske är som du säger "mama97 mia" att kavring eller annat bröd kanske kräver mer sött.
Själv tar jag också bara ngt sött annars eller inget alls.
Någon mer som har lust att "tycka till", eller som bakat exempelvis kavring?
tina