Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smalt,grovt bröd,gärna i långpanna?

  • tjorvenida 5 augusti 2011

    :p

    Hej.

    Finns det nån här,som har ett recept (gärna med kcal-angivelse) på grovt,smalt bröd?
    Gärna i långpanna,eller lättbakad.....

  • Fislisa32 3 september 2011

    Hej ny här och kan inget men här har du ett långpannebröd! Om det är kcal vänligt får du kolla upp!

    1 pkt jäst
    5 dl vatten
    1/2 msk olja
    2 tsk salt
    3 msk sirap
    3 dl grahamnmjöl (180 g)
    ca 10 dl vetemjöl (600 g)
    1-2 dl havregryn
    vallmofrön till garnering

    Värm vatten, matolja och sirapen till fingervarmt. Lös upp jästen i en bunke med lite av vätskan, tillsätt resten av vätskan. Blanda ihop alla torrvaror och tillsätt det i vätskan och arbeta till en deg. Kavla ut i långpanna. Låt jäsa i 60 min. Skär rutor och pensla md vatten. Strö på vallmofrö och grädda i 200 grader i ca 20 min.

  • olis100 17 oktober 2011

    du kan ju använda ett grundrecept, och sedan ändra det till grovt mjöl och så :)

  • NannaP 31 oktober 2011

    1 limpa

    Ingredienser
    4.5 dl Filmjölk
    1 dl bröd sirap
    1 dl rågkross
    1 dl havregryn
    1.5 dl rågmjöl
    1 dl durummjöl
    2 dl dinkelmjöl
    2 dl linfrön
    2 dl pumpafrön
    1.5 tsk salt
    1.5 tsk bakpulver



    Gör så här
    Värm ugnen till 200 grader.

    blanda filmjöl och sirap.
    rör ner resten av alla ingredienserna till en smet.

    klä en avlång bakfrom med bakplåtspapper.
    Häll ner smeten och strö över havregryn.

    Gräddas i nedre delen av ugnen i 45 minuter.
    Sänk varmen efter 20 minuter till 175 grader.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.