Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squash i bröd!

  • justinethyme 5 september 2010

    Idag har jag testat att baka bröd med
    squash i dessa skördetider!

    Använder aldrig recept utan höftar till det, men detta hade jag i min deg:

    Snabb surdeg, (satt kvällen innan med ljummet vatten och dinkelfullkorn i rostfri bunke och på med ett kastrullock.)
    Vatten, torrjäst, dinkelfullkorn, lite sirap, salt, linfrö, riven squash och vetemjöl. En lite lös deg. Lät den gå i maskin ca 15 minuter. Mjölade bordet ordentligt och stjälpte upp degen, delade i två delar och lade i varsin brödform klädd med bakplåtspapper för att jäsa. Duschade ytan med vatten och på med en handduk. Jäste kanske i en timme eller mer, inte så noga. Bakade av i 250grader tills innertemperaturen var 102 grader. Sprayade vatten in i ugnen ett par gånger..
    Mycket lyckat brödbak, supergott och saftigt bröd.

  • Amika 5 september 2010

    JAg har också bakat bröd med squash i och även pumpa. Det är verkligen jättegott. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.