Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torrt bröd

  • hemi08 17 mars 2009

    I helgen bakade jag 2 ljusa franskor men de blev väldigt torra. Hur ska man göra för att få saftigare bröd, kan man blanda i fil istället för mjölk? Snälla hjälp!! Väldigt tacksam för svar

  • Roggan 18 mars 2009

    Kör i en burk kesella. Brödet brukar bli saftigare då.

  • 2mammamu 22 mars 2009

    (H)Hej
    Använd inte så mycket mjöl, ju mindre mjöl
    desto godare bröd.

    Lycka till

  • Lolan 22 mars 2009

    Ta lite mindre mjöl och inte för mycket fett och baka ut dem i form så får du saftiga bröd. Låt dem jäsa rejält första gången och sedán bearbetar du dem minimalt.

  • redd 25 mars 2009

    Surdeg är ett enkelt sätt att få brödet att hålla sig fräsht längre.

  • Pyllepappa 25 mars 2009

    Hej
    Det vanligaste felet är att man bearbetar degen för lite.
    Ta och bearbeta degen minst 8 minuter på högsta hastighet och ev lite mer vatten då degen kommer att suga upp mer vätska. Du får på köpet en större volym.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.