I helgen bakade jag 2 ljusa franskor men de blev väldigt torra. Hur ska man göra för att få saftigare bröd, kan man blanda i fil istället för mjölk? Snälla hjälp!! Väldigt tacksam för svar
Roggan18 mars 2009
Kör i en burk kesella. Brödet brukar bli saftigare då.
2mammamu22 mars 2009
(H)Hej
Använd inte så mycket mjöl, ju mindre mjöl
desto godare bröd.
Lycka till
Lolan22 mars 2009
Ta lite mindre mjöl och inte för mycket fett och baka ut dem i form så får du saftiga bröd. Låt dem jäsa rejält första gången och sedán bearbetar du dem minimalt.
redd25 mars 2009
Surdeg är ett enkelt sätt att få brödet att hålla sig fräsht längre.
Pyllepappa25 mars 2009
Hej
Det vanligaste felet är att man bearbetar degen för lite.
Ta och bearbeta degen minst 8 minuter på högsta hastighet och ev lite mer vatten då degen kommer att suga upp mer vätska. Du får på köpet en större volym.
I helgen bakade jag 2 ljusa franskor men de blev väldigt torra. Hur ska man göra för att få saftigare bröd, kan man blanda i fil istället för mjölk? Snälla hjälp!! Väldigt tacksam för svar
Kör i en burk kesella. Brödet brukar bli saftigare då.
(H)Hej
Använd inte så mycket mjöl, ju mindre mjöl
desto godare bröd.
Lycka till
Ta lite mindre mjöl och inte för mycket fett och baka ut dem i form så får du saftiga bröd. Låt dem jäsa rejält första gången och sedán bearbetar du dem minimalt.
Surdeg är ett enkelt sätt att få brödet att hålla sig fräsht längre.
Hej
Det vanligaste felet är att man bearbetar degen för lite.
Ta och bearbeta degen minst 8 minuter på högsta hastighet och ev lite mer vatten då degen kommer att suga upp mer vätska. Du får på köpet en större volym.