Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbrød

 • Dollo 29 juni 2012

  Jeg har engang fået hårdt tyndbrød, bagt i stenovn, på et besøg i Sverige. Det er 25 år siden ,men jeg har aldrig glemt det. Nu har jeg fået en brænde fyret stenovn, men hvordan bager jeg hårdt tyndbrød? Mvh. Dollo

 • Erajscha 30 juni 2012

  Det här receptet kanske är inärheten av det du söker:

  http://www.recept.nu/alexandra_zazzi/_/_/hart_tunnbrod/

 • husmusen88 30 juni 2012

  Finns ju många olika sorters tunnbröd, vart var du någonstans? Många recept är inhemska. Kommer du ihåg om det var några kryddor i?

 • Dollo 30 juni 2012

  Det var i Dorothea ude på et landbrug, brødet var Hvidt og jeg husker ikke der var krydderier i. Tror kun det var hvedemel.

 • lisslinda 30 juni 2012

  Nästan varenda "stuga" har sitt eget recept på tunnbröd. Men här är iallafall ett tips på några olika http://www.baksida.se/hembakat-tunnbrd/

  Får man fråga om du minns vem i Dorotea du fick det av ( Dorotea i västerbottens inland?) Jag kanske vet vem det är eller känner till släkten och kan snoka fram ett recept. Är uppvuxen i just Dorotea.

  Mvh Malin

 • Dollo 30 juni 2012

  Jeg var medicin studerende, og havde vikariat i Dorotea. Jeg var med den faste læge Søren kvist hos nogle venner. De havde arvet den fædrende gård, en eller begge var lærere, Men jeg kan desværre ikke huske hvor præcis det var, eller hvad de hed. Mødte dem kun den ene gang. Meget flinke mennesker der i dag må være i 60'erne. Det havde ellers været fantastisk med original opskriften..mvh.Doris Otte

 • lisslinda 30 juni 2012

  Søren Kvist och hans familj känner jag mycket väl igen, lite värre att veta vem deras vänner är:-) Hade varit kul att kunna hitta orginalreceptet till dig annars. Søren med familj flyttade så småningom tillbaka till Danmark vet jag. Gick i skola med deras son Mads. Kanske jag kan hitta ett annat recpt om jag får leta lite.

  Mvh Malin

 • Dollo 30 juni 2012

  Det er da sjovt..Jeg har ikke set dem siden den sommer. Spændende om du kan finde opskriften. Men nu viljer prøve de andre . Tusind tak for hjælpen.. Det eneste der undre mig er at det er så kæmpe store opskrifter , men de kan vel halverer. Tusind tak.

 • Dollo 23 augusti 2012

  Jeg har fået besked om et nyt indlæg, men kan ikke finde det, skriv venligst igen

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.