Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Uleåborgslimpa

  • Taryetta 10 december 2009

    Hej
    Jag letar efter ett recept på ett jättegott matbröd med grovt rågmjöl, grovt vetemjöl, filmjölk, pomeransskal kanske också anis. Receptet fanns i en gammal finsk kokbok när jag var liten på 50-60 talet. Har du en aning om var man skulle kunna hitta receptet. Taryetta

  • Pirkko 10 december 2009

    Hej
    Jag hittade recept på Uleåborgslimpa i en finsk sajt Kotikokki. Receptet är dock på finska.

    http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/960/Oulunlimppu

    Hälsningar
    Pirkko

  • Taryetta 15 december 2009

    Tack Pirkko, det var just det brödet jag letade efter.:)
    Och kul också få en finsk receptsajt, där kommer jag säkert också hitta morotslåda som min mamma brukade laga till julbordet.
    Med tacksamma hälsningar
    Tarja

  • barabbas 15 december 2009

    Hej Taryetta kan du inte översätta uleåborgslimpan och sätt in den på matklubben.
    Tack på förhand.

  • vildvittra 7 januari 2010

    Hej Hej :) jag är ny här men testade att översätta receptet till svenska
    (har finskt påbrå) lycka till!!
    /Nina



    råvaror
    1 l filmjölk

    60 g jäst

    2 msk sirap

    4 tsk fänkål

    8 dl rågmjöl

    15 dl Kärnvetemjöl med fullkorn

    Sirapvatten att stryka på limpan

    Så gör du:
    blanda fingervarm filmjölk med jäst, salt och sirap och finmalet fänkål
    Blanda ihop till en smidig deg
    Jäs degen i en halvtimme
    Baka ut till 4 runda limpor
    Låt jäsa under bakduk
    Grädda på 200 grader under en timme
    I slutet av gräddningen pensla limporna med sirapvatten

  • Tiol 9 januari 2010

    Hej Matklubben!
    Jag har alldeles nyss satt en deg på ½ satsen av detta brödet, men jag fick absolut inte in allt kärnvetemjöl, men det kanske bara är bra. Då har jag ju lite extra att arbeta med på bordet sedan efter jäsning. Skall bli spännande att se hur det blir. Jag kommer med en rapport sedan. Detta blir ju alltså 2 limpor.

    På återhörande//TINA

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.