Vad för slags frön är gott att använda ovanpå brödet när man bakar? Sådana som brukar vara på ex. baguetter och frallor, vad kallas dom?
Tack på förhand!
Aylisen
Eery8 juli 2009
Vallmofrön kanske? om du menar dom små svarta (finns även i vitt)
annars är pumpafrön och solroskärnor gott på(L)
The_mama97mia8 juli 2009
Heja Finspång!
Vallmofrön är vanligt att ha på frallorna, finns både ljusa och mörka (blåasvarta), riven ost är jättegott att ha på frallor, sesamfrön går bra också. Solrosfrön med för den delen. Det går att variera hur mkt som helst, baka på ! Nu blir det bra bakdagar framöver.
Aylisen8 juli 2009
Tack så mycket!
Jaa, det ska ju bli mycket regn så jag ska nog baka massor!
The_mama97mia8 juli 2009
på en del bröd som focaccia kan man ju ha flingsalt också, och örtkryddor. Här kan man experimentera hej vilt nästan... Lycka till! Du kan ju ringa när brödet är klart så kommer jag på en fika *ler*
Aylisen8 juli 2009
Haha, javisst :p
Idag blev det havregryn på mina frallor istället för frön. Tyckte det passade när jag hade havregryn i degen också. Men imorgon ska jag åka och köpa frön och mera mjöl! :D
essim8 juli 2009
Sesamfrön är min favorit. Men jag brukar blanda, sesamfrön, svarta vallmofrön och ljusa vallmofrön, det blir också jättegott.
redd8 juli 2009
Skall man lyxa till det kan man ju ta pumpafrön också. Fast priset på dom har ju gått genom taket ;(
Undra hur det smakar med linfrö? någon som provat?
8 juli 2009
linfrö är gott på bröd!
(Y)
swebe9 juli 2009
hej, linfrön precis som den ovan. gott å bra för magen, kan även ha lite i degen. / mikaela
aandreeee9 juli 2009
Anis och flingsalt är riktigt gott på ! (H)
redd9 juli 2009
Skrivet av swebe den 9 jul 2009
hej, linfrön precis som den ovan. gott å bra för magen, kan även ha lite i degen. / mikaela
Vad klassas som lite? Personligen har jag 1-2dl per 2,5l mjöl i mitt standard bröd, och då tillkommer 0,5dl pumpafrö och någon matsked loppfrö.
Vad för slags frön är gott att använda ovanpå brödet när man bakar? Sådana som brukar vara på ex. baguetter och frallor, vad kallas dom?
Tack på förhand!
Aylisen
Vallmofrön kanske? om du menar dom små svarta (finns även i vitt)
annars är pumpafrön och solroskärnor gott på(L)
Heja Finspång!
Vallmofrön är vanligt att ha på frallorna, finns både ljusa och mörka (blåasvarta), riven ost är jättegott att ha på frallor, sesamfrön går bra också. Solrosfrön med för den delen. Det går att variera hur mkt som helst, baka på ! Nu blir det bra bakdagar framöver.
Tack så mycket!
Jaa, det ska ju bli mycket regn så jag ska nog baka massor!
på en del bröd som focaccia kan man ju ha flingsalt också, och örtkryddor. Här kan man experimentera hej vilt nästan... Lycka till! Du kan ju ringa när brödet är klart så kommer jag på en fika *ler*
Haha, javisst :p
Idag blev det havregryn på mina frallor istället för frön. Tyckte det passade när jag hade havregryn i degen också. Men imorgon ska jag åka och köpa frön och mera mjöl! :D
Sesamfrön är min favorit. Men jag brukar blanda, sesamfrön, svarta vallmofrön och ljusa vallmofrön, det blir också jättegott.
Skall man lyxa till det kan man ju ta pumpafrön också. Fast priset på dom har ju gått genom taket ;(
Undra hur det smakar med linfrö? någon som provat?
linfrö är gott på bröd!
(Y)
hej, linfrön precis som den ovan. gott å bra för magen, kan även ha lite i degen. / mikaela
Anis och flingsalt är riktigt gott på ! (H)
hej, linfrön precis som den ovan. gott å bra för magen, kan även ha lite i degen. / mikaela
Vad klassas som lite? Personligen har jag 1-2dl per 2,5l mjöl i mitt standard bröd, och då tillkommer 0,5dl pumpafrö och någon matsked loppfrö.