finns de någon som har ätit och har bra resept på BRAXEN?
farmoringer16 februari 2008
Jag tror inte jag smakat brax men är inte riktigt säker. Hittade det här receptet i alla fall på eb sida på nätet..Annars så står det mycket om rökt brax...
500-1000 gr braxen eller sik
salt
Marinad:
1 dl honungs-äppelvinäger
2 msk olivolja
1 msk citronpeppar
1-2 tsk honung
1-2 tsk färsk citrontimjan eller ½ tsk torkad
2 stora citronmelissblad eller 1 tsk torkade
1-2 dl finskuren gräslök Salta fisken på båda sidor samt inuti och lägg den på ett smort fat.
Marinad: Blanda marinadens alla ingredienser och sätt 1/3 av blandningen inuti fisken och resten ovanpå.
Låt fisken stå kallt i minst 2 timmar eller gärna över natten. Sätt därefter in fisken i ugn som är 225 grader och grädda i 40-50 minuter.
markus16 februari 2008
Prova att ugnssteka den med lök, dill och smör. Häll i en skvätt grädde i slutet, så har du en sky.
MatAnders16 februari 2008
Braxen är en jättegod fisk men nackdelen är att den är svår att bena tyvärr, jag brukar kocka och rensa av och ha till fisksoppa och även frysa in buljongen, kokar med lök och vin och pressad citron. Sen rökt brax är förträffligt gott, så släng onte bort braxen.
Lycka till
anluk27 februari 2008
Har aldrig provat Brax. De gånger vi fått det på kroken har den åkt i sjön igen, men då har man tydligen gjort bort sig
Grytlappen27 februari 2008
Rensa och fjälla braxen. Salta den väl och låt den ligga kallt 1–2 tim. Rök den sedan hårt i en röklåda. Riktigt gott med citronmajonnäs och finskuren gräslök.
finns de någon som har ätit och har bra resept på BRAXEN?
Jag tror inte jag smakat brax men är inte riktigt säker. Hittade det här receptet i alla fall på eb sida på nätet..Annars så står det mycket om rökt brax...
500-1000 gr braxen eller sik
salt
Marinad:
1 dl honungs-äppelvinäger
2 msk olivolja
1 msk citronpeppar
1-2 tsk honung
1-2 tsk färsk citrontimjan eller ½ tsk torkad
2 stora citronmelissblad eller 1 tsk torkade
1-2 dl finskuren gräslök Salta fisken på båda sidor samt inuti och lägg den på ett smort fat.
Marinad: Blanda marinadens alla ingredienser och sätt 1/3 av blandningen inuti fisken och resten ovanpå.
Låt fisken stå kallt i minst 2 timmar eller gärna över natten. Sätt därefter in fisken i ugn som är 225 grader och grädda i 40-50 minuter.
Prova att ugnssteka den med lök, dill och smör. Häll i en skvätt grädde i slutet, så har du en sky.
Braxen är en jättegod fisk men nackdelen är att den är svår att bena tyvärr, jag brukar kocka och rensa av och ha till fisksoppa och även frysa in buljongen, kokar med lök och vin och pressad citron. Sen rökt brax är förträffligt gott, så släng onte bort braxen.
Lycka till
Har aldrig provat Brax. De gånger vi fått det på kroken har den åkt i sjön igen, men då har man tydligen gjort bort sig
Rensa och fjälla braxen. Salta den väl och låt den ligga kallt 1–2 tim. Rök den sedan hårt i en röklåda. Riktigt gott med citronmajonnäs och finskuren gräslök.
Jag har ätit rökt brax och det var helt ok