Daniel o Viktorias efterrätt, och vad är rabarberinteriör?
Stellanpi9 juli 2010
Jag vill ha recept på Daniel och Viktorias bröllopsefterrätt.
solvik2079 juli 2010
Vispa 3 ägg pösigt och vitt med 2,5 dl strösocker. Blanda ner 50 g smält smör, 1 dl mjölk och 1 tsk stötta kardemummakärnor.
Blanda 2 tsk bakpulver, 1 nypa salt och 1 tsk vaniljsocker med 3,5 dl vetemjöl och vänd försiktigt ned i smeten. Blanda slutligen ned 100 g riven mandelmassa och häll sedan smeten i en smörad och bröad springform.
Skala och skiva grovt 1 st stor eller 2 späda rabarberstjälkar och stek i 25 g smör, 2 msk strösocker och 1 tsk malen kanel tills de mjuknar något. Sprid ut över smeten och grädda i 175° i cirka 30 minuter eller tills kakan inte längre är kladdig.Servera med vaniljsås eller en kula vaniljglass
Jag vill ha recept på Daniel och Viktorias bröllopsefterrätt.
Vispa 3 ägg pösigt och vitt med 2,5 dl strösocker. Blanda ner 50 g smält smör, 1 dl mjölk och 1 tsk stötta kardemummakärnor.
Blanda 2 tsk bakpulver, 1 nypa salt och 1 tsk vaniljsocker med 3,5 dl vetemjöl och vänd försiktigt ned i smeten. Blanda slutligen ned 100 g riven mandelmassa och häll sedan smeten i en smörad och bröad springform.
Skala och skiva grovt 1 st stor eller 2 späda rabarberstjälkar och stek i 25 g smör, 2 msk strösocker och 1 tsk malen kanel tills de mjuknar något. Sprid ut över smeten och grädda i 175° i cirka 30 minuter eller tills kakan inte längre är kladdig.Servera med vaniljsås eller en kula vaniljglass
https://ohmansmatovin.wordpress.com/2010/06/20/kaka-med-rabarberinterior/
Tack för länken..Jag har fått dille på olika rabarberkakor eller pajer..Den ska jag testa (Y)