Denna bakelse köpte jag på ett café men kommer inte ihåg namnet på den, och undrar om någon här känner igen den?
Det är två runda, tjocka, ganska sega chokladkakor med hasselnötter lagda på varandra med en mörk chokladkräm i mellan.
Av namnet kommer jag ihåg att det börjar på A och slutar med -kyss.
Jättegod var den och jag vill såklart prova att göra sådana själv!
MalinJ28 maj 2008
Hej!
Hade inget annat bättre för mig så jag kollade lite på nätet om jag kunde hitta något. Kan det vara någon variant med följande med kakao i smeten kanske? De borde bli lite sega.....
SMÄLT BLOCKCHOKLAD
VISPA ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM
BLANDA DEN MALDA MANDELN MED SIKTAT FLORSOCKER . RÖR FÖRSIKTIGT NER BLANDNINGEN I ÄGGVITORNA. KLICKAS UT PÅ BAKPLÅTSPAPPER MED HJÄLP AV EN TESKED. GRÄDDA I 200 G. CA.7 MIN.
RÖR IHOP INGREDIENSERNA TILL SMÖRKRÄMEN.
NÄR KAKAN KALLNAT BRED SMÖRKRÄM PÅ TOPPEN.
SMÄLT BLOCKCHOKLADEN I VATTENBAD OCH STRILA
ÖVER TOPPEN PÅ KAKAN.
KYSSAR 2
1 ½ HG. MANDEL
2 ÄGGVITOR
1 HG. FLORSOCKER
SMÖRKRÄM
1 HG. SMÖR
1 HG. FLORSOCKER
1 ÄGGULA
SMÄLT 1 HG. BLOCKCHOKLAD
( KAN DRYGAS UT MED 1 MSK. KOKOS FETT )
SKÅLLA OCH MAL MANDELN BLANDA MED SOCKER OCH HÅRT UPPVISPAD ÄGG VITA
KLICKAS PÅ SMORD PLÅT OCH PLATTAS TILL
LÄGG SMÖRKRÄM PÅ TOPPEN AV DEN KALLA KAKAN OCH GARNERA MED SMÄLT BLOCKCHOKLAD
175-200 G CA. 25 ST.
Maripoosa29 maj 2008
Åh, tack. Det låter som om det kan vara något liknande iallafall, med hasselnötter och kakao i smörkrämen. Nu ska jag testa! Jag får experimentera lite antar jag. (Y)
Denna bakelse köpte jag på ett café men kommer inte ihåg namnet på den, och undrar om någon här känner igen den?
Det är två runda, tjocka, ganska sega chokladkakor med hasselnötter lagda på varandra med en mörk chokladkräm i mellan.
Av namnet kommer jag ihåg att det börjar på A och slutar med -kyss.
Jättegod var den och jag vill såklart prova att göra sådana själv!
Hej!
Hade inget annat bättre för mig så jag kollade lite på nätet om jag kunde hitta något. Kan det vara någon variant med följande med kakao i smeten kanske? De borde bli lite sega.....
KYSSAR
1 ½ HG. SKÅLLAD MALD MANDEL
1 HG. FLOR SOCKER
2 ÄGG VITOR
SMÖR KRÄM
1 HG. SMÖR
1 HG. FLOR SOCKER
1 ÄGGULA
SMÄLT BLOCKCHOKLAD
VISPA ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM
BLANDA DEN MALDA MANDELN MED SIKTAT FLORSOCKER . RÖR FÖRSIKTIGT NER BLANDNINGEN I ÄGGVITORNA. KLICKAS UT PÅ BAKPLÅTSPAPPER MED HJÄLP AV EN TESKED. GRÄDDA I 200 G. CA.7 MIN.
RÖR IHOP INGREDIENSERNA TILL SMÖRKRÄMEN.
NÄR KAKAN KALLNAT BRED SMÖRKRÄM PÅ TOPPEN.
SMÄLT BLOCKCHOKLADEN I VATTENBAD OCH STRILA
ÖVER TOPPEN PÅ KAKAN.
KYSSAR 2
1 ½ HG. MANDEL
2 ÄGGVITOR
1 HG. FLORSOCKER
SMÖRKRÄM
1 HG. SMÖR
1 HG. FLORSOCKER
1 ÄGGULA
SMÄLT 1 HG. BLOCKCHOKLAD
( KAN DRYGAS UT MED 1 MSK. KOKOS FETT )
SKÅLLA OCH MAL MANDELN BLANDA MED SOCKER OCH HÅRT UPPVISPAD ÄGG VITA
KLICKAS PÅ SMORD PLÅT OCH PLATTAS TILL
LÄGG SMÖRKRÄM PÅ TOPPEN AV DEN KALLA KAKAN OCH GARNERA MED SMÄLT BLOCKCHOKLAD
175-200 G CA. 25 ST.
Åh, tack. Det låter som om det kan vara något liknande iallafall, med hasselnötter och kakao i smörkrämen. Nu ska jag testa! Jag får experimentera lite antar jag. (Y)
Tala om hur det går!:p