En annan tråd diskuterar vardagsrätter som går hem hos barnen. Tips man aldrig kan få för många av. Men för mig är det framför allt när jag vill laga något festligare som det blir problem och det är så himla tråkigt att behöva (alternativ 1) laga något bredvid som är mera barnanpassat eller (alternativ 2) lyssna på gny och gnäll över allt livsfarligt som ligger i maten.
Hur gör ni som lyckas?
The_mama97mia26 juli 2009
Fest - är när vi grillar.... o barnen gillar det mesta som grillas. :)
Annars är Plankstek i olika varianter ngt som uppskattas, särskilt lax på planka... nu är det ju inget man står o gör till många.
Mina ungar gillar också KLYFTpotatis - tack o lov, det ses som lite extra festligt.
Du är vad du äter - klyftig potatis...
Återkommer med mera om jag kommer på nåt...
Okänd27 juli 2009
Ta ett fruset fiskblock, lägg det på ett smort ungsfast fat, låt det stå på köksbänken till det är halvtinat.
Salta och peppra, sätt in i 200° varm ugn i ca 15-20 minuter. Ta ut och täck över med tomatskivor sätt in i ugnen igen. Nu blandar du 2 dl grädde och 1 dl mjölk med en knippa hackad dill och ett par tre matskedar kaviar, tar ut fisken och slår över grädd/kaviarblandningen över fisken och tomaterna. Sätter in i ugnen tills allt blivit varmt. Servera med pressad potatis.
Det här var våra barns favoritfisk!
Arkenstone27 juli 2009
Mina ungar gillar också KLYFTpotatis - tack o lov, det ses som lite extra festligt.
Du är vad du äter - klyftig potatis...
En av de mina suckar djupt när det står klyftpotatis på bordet och petar pliktskyldigast i sig ett par, tre klyftor. Får han ICA-handlarnas pommesstrips i stället äter han som en häst. :o Vad har gått fel?
Jan-Gunnar: Fisken lät intressant även om den kanske inte går inom kategorin festmat för mig. Men den ska jag prova så skickar jag dig omdömena sedan. :)
detta gjorde jag i helgen, och min 3åriga dotter som annars är väldigt kräsen och petig i maten tyckte detta var jättegott.!(Y)(Y)(Y)
Arkenstone27 juli 2009
Uj, uj, uj! Det var mycket "giftigt" i den. Men det hjälps inte. Den kommer att stå på bordet inom en snar framtid. Protester eller ej. Den såg hur smarrig ut som helst.
(Mellansonen står just nu bakom ryggen på mig och skriker: Nej, nej, nej!) :D
for-joi3 augusti 2009
Min erfarenhet är att barn oftast inte vill ha allt blandat till en enda röra. De vill kunna se varje sak för sig. Bjud på plockmat så kan de välja vad de vill ta. Man kan hitta mycket gott i buffémenyer eller bland tapasrecept. mycket av det kan oftast förbereda i god tid innan festen. Tacos brukar också gå bra, om de får plocka ihop sina egna blandningar. Annars är kyckling ett säkert kort. pröva gärna min basilikakyckling.
Helvina4 augusti 2009
Det här går ALLTID hem hos barn! Vi har bjudit mååånga på det, och det är aldrig några problem. Att det är Ädelost behöver man inte säga.. :)
Första gången jag gjorde det här åt mina barn upp allt och sedan slickade de i princip tallrikarna. Efter att de hade ätit upp avslöjade jag att det var "mögelost" i, och då kunde de inte gärna ta tillbaka det.
:) Underbar kycklingfilé med gorgonzolasås
En annan tråd diskuterar vardagsrätter som går hem hos barnen. Tips man aldrig kan få för många av. Men för mig är det framför allt när jag vill laga något festligare som det blir problem och det är så himla tråkigt att behöva (alternativ 1) laga något bredvid som är mera barnanpassat eller (alternativ 2) lyssna på gny och gnäll över allt livsfarligt som ligger i maten.
Hur gör ni som lyckas?
Fest - är när vi grillar.... o barnen gillar det mesta som grillas. :)
Annars är Plankstek i olika varianter ngt som uppskattas, särskilt lax på planka... nu är det ju inget man står o gör till många.
Mina ungar gillar också KLYFTpotatis - tack o lov, det ses som lite extra festligt.
Du är vad du äter - klyftig potatis...
Återkommer med mera om jag kommer på nåt...
Ta ett fruset fiskblock, lägg det på ett smort ungsfast fat, låt det stå på köksbänken till det är halvtinat.
Salta och peppra, sätt in i 200° varm ugn i ca 15-20 minuter. Ta ut och täck över med tomatskivor sätt in i ugnen igen. Nu blandar du 2 dl grädde och 1 dl mjölk med en knippa hackad dill och ett par tre matskedar kaviar, tar ut fisken och slår över grädd/kaviarblandningen över fisken och tomaterna. Sätter in i ugnen tills allt blivit varmt. Servera med pressad potatis.
Det här var våra barns favoritfisk!
Mina ungar gillar också KLYFTpotatis - tack o lov, det ses som lite extra festligt.
Du är vad du äter - klyftig potatis...
En av de mina suckar djupt när det står klyftpotatis på bordet och petar pliktskyldigast i sig ett par, tre klyftor. Får han ICA-handlarnas pommesstrips i stället äter han som en häst. :o Vad har gått fel?
Jan-Gunnar: Fisken lät intressant även om den kanske inte går inom kategorin festmat för mig. Men den ska jag prova så skickar jag dig omdömena sedan. :)
Fläskfilepanna á la Grekland
detta gjorde jag i helgen, och min 3åriga dotter som annars är väldigt kräsen och petig i maten tyckte detta var jättegott.!(Y)(Y)(Y)
Uj, uj, uj! Det var mycket "giftigt" i den. Men det hjälps inte. Den kommer att stå på bordet inom en snar framtid. Protester eller ej. Den såg hur smarrig ut som helst.
(Mellansonen står just nu bakom ryggen på mig och skriker: Nej, nej, nej!) :D
Min erfarenhet är att barn oftast inte vill ha allt blandat till en enda röra. De vill kunna se varje sak för sig. Bjud på plockmat så kan de välja vad de vill ta. Man kan hitta mycket gott i buffémenyer eller bland tapasrecept. mycket av det kan oftast förbereda i god tid innan festen. Tacos brukar också gå bra, om de får plocka ihop sina egna blandningar. Annars är kyckling ett säkert kort. pröva gärna min basilikakyckling.
Det här går ALLTID hem hos barn! Vi har bjudit mååånga på det, och det är aldrig några problem. Att det är Ädelost behöver man inte säga.. :)
Första gången jag gjorde det här åt mina barn upp allt och sedan slickade de i princip tallrikarna. Efter att de hade ätit upp avslöjade jag att det var "mögelost" i, och då kunde de inte gärna ta tillbaka det.
:)
Underbar kycklingfilé med gorgonzolasås