Hej alla matintresserade.
Finns det någon som har ett recept på finsk kottekaka. Jag hittar inte ett enda på hela Internet.
Åt denna kaka på Vikingline och den är verkligen JÄTTEGOD.
Jag behöver receptet på svenska.
Jag håller tummarna.
Hälsningar Inger
Vetebullen26 december 2009
Hej!
Leta på Käpykakku och översätt sedan på google translate så borde det fixa sig :D
sikaal26 december 2009
Skrivet av Vetebullen den 26 dec 2009
Hej!
Leta på Käpykakku och översätt sedan på google translate så borde det fixa sig :D
Tyvärr fixade det sig inte för mig:( det blev "rena rappakaljan" med översättningen.
Jag blev nyfiken, så om det är någon som fixar det så lägg in receptet
Gör glaseringen först av äggvitorna, kakaoflorsocker och mandelpulvret. Blanda dessa, lägg på folie och låt stå i kylen 2-3 timmar.
Ugnen på 225grader. Olja in bakplåtstpapper på plåten. Vispa äggen och sockret luftigt. Tillsätt potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sila ner blandningen i äggskummet och rör om lätt. Spill degen på plåten och in i ugnen ca 7min.
Skär ut "kottformade" delar ur den svalnade kakbotten, den som är nederst störst och de följande lite mindre. Fukta varje del bra, tillsätt äppelsylt och vispad kinuskigrädde mellan skivorna enligt eget tycke. Med resterna som blev av kakbotten kan du fylla/forma ut kakan så att den blir kottformad.
Tillsätt florsocker i glaseringen, kavla den til en skiva på folie och fäll den över kakan. Snygga till kanterna och sätt den i kylen ett par timmar. Sila florsocker på ytan och klipp kottdekoreringen med sax.
Bad en finsk vän översätta - men är själv osäker på en del av ingredienserna ... Hoppas det hjälper dig! Fick själv lust att prova.
Gör glaseringen först av äggvitorna, kakaoflorsocker och mandelpulvret. Blanda dessa, lägg på folie och låt stå i kylen 2-3 timmar.
Ugnen på 225grader. Olja in bakplåtstpapper på plåten. Vispa äggen och sockret luftigt. Tillsätt potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sila ner blandningen i äggskummet och rör om lätt. Spill degen på plåten och in i ugnen ca 7min.
Skär ut "kottformade" delar ur den svalnade kakbotten, den som är nederst störst och de följande lite mindre. Fukta varje del bra, tillsätt äppelsylt och vispad kinuskigrädde mellan skivorna enligt eget tycke. Med resterna som blev av kakbotten kan du fylla/forma ut kakan så att den blir kottformad.
Tillsätt florsocker i glaseringen, kavla den til en skiva på folie och fäll den över kakan. Snygga till kanterna och sätt den i kylen ett par timmar. Sila florsocker på ytan och klipp kottdekoreringen med sax.
Bad en finsk vän översätta - men är själv osäker på en del av ingredienserna ... Hoppas det hjälper dig! Fick själv lust att prova.
Tack för hjälpen!
kinuski är tydligen kolasås
mandelpulver gissar jag är finmalen mandel, men vet ej
Jag skall fråga någon finsktalade när jag träffar dom.
ingermarianilsson29 januari 2010
Tack så jättemycket för hjälpen. Hade gett upp. Men det verkar väldigt avancerat att få till. Hälsningar Inger
Hej alla matintresserade.
Finns det någon som har ett recept på finsk kottekaka. Jag hittar inte ett enda på hela Internet.
Åt denna kaka på Vikingline och den är verkligen JÄTTEGOD.
Jag behöver receptet på svenska.
Jag håller tummarna.
Hälsningar Inger
Hej!
Leta på Käpykakku och översätt sedan på google translate så borde det fixa sig :D
Hej!
Leta på Käpykakku och översätt sedan på google translate så borde det fixa sig :D
Tyvärr fixade det sig inte för mig:( det blev "rena rappakaljan" med översättningen.
Jag blev nyfiken, så om det är någon som fixar det så lägg in receptet
Ingredienser:
2 äggvitor
5 ägg
3,5dl kakaoflorsocker
150g mandelpulver
Botten:
2,5dl socker
ca 2 dl potatismjöl
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
Fukta med 0,5-1dl äppelsaft
Fyllning:
3dl äppelsylt
2dl kinuskigrädde
Gör glaseringen först av äggvitorna, kakaoflorsocker och mandelpulvret. Blanda dessa, lägg på folie och låt stå i kylen 2-3 timmar.
Ugnen på 225grader. Olja in bakplåtstpapper på plåten. Vispa äggen och sockret luftigt. Tillsätt potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sila ner blandningen i äggskummet och rör om lätt. Spill degen på plåten och in i ugnen ca 7min.
Skär ut "kottformade" delar ur den svalnade kakbotten, den som är nederst störst och de följande lite mindre. Fukta varje del bra, tillsätt äppelsylt och vispad kinuskigrädde mellan skivorna enligt eget tycke. Med resterna som blev av kakbotten kan du fylla/forma ut kakan så att den blir kottformad.
Tillsätt florsocker i glaseringen, kavla den til en skiva på folie och fäll den över kakan. Snygga till kanterna och sätt den i kylen ett par timmar. Sila florsocker på ytan och klipp kottdekoreringen med sax.
Bad en finsk vän översätta - men är själv osäker på en del av ingredienserna ... Hoppas det hjälper dig! Fick själv lust att prova.
Ingredienser:
2 äggvitor
5 ägg
3,5dl kakaoflorsocker
150g mandelpulver
Botten:
2,5dl socker
ca 2 dl potatismjöl
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
Fukta med 0,5-1dl äppelsaft
Fyllning:
3dl äppelsylt
2dl kinuskigrädde
Gör glaseringen först av äggvitorna, kakaoflorsocker och mandelpulvret. Blanda dessa, lägg på folie och låt stå i kylen 2-3 timmar.
Ugnen på 225grader. Olja in bakplåtstpapper på plåten. Vispa äggen och sockret luftigt. Tillsätt potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sila ner blandningen i äggskummet och rör om lätt. Spill degen på plåten och in i ugnen ca 7min.
Skär ut "kottformade" delar ur den svalnade kakbotten, den som är nederst störst och de följande lite mindre. Fukta varje del bra, tillsätt äppelsylt och vispad kinuskigrädde mellan skivorna enligt eget tycke. Med resterna som blev av kakbotten kan du fylla/forma ut kakan så att den blir kottformad.
Tillsätt florsocker i glaseringen, kavla den til en skiva på folie och fäll den över kakan. Snygga till kanterna och sätt den i kylen ett par timmar. Sila florsocker på ytan och klipp kottdekoreringen med sax.
Bad en finsk vän översätta - men är själv osäker på en del av ingredienserna ... Hoppas det hjälper dig! Fick själv lust att prova.
Tack för hjälpen!
kinuski är tydligen kolasås
mandelpulver gissar jag är finmalen mandel, men vet ej
Jag skall fråga någon finsktalade när jag träffar dom.
Tack så jättemycket för hjälpen. Hade gett upp. Men det verkar väldigt avancerat att få till. Hälsningar Inger