Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finska smörbullar, recept önskas

 • rosatalo 20 augusti 2012

  Förut fanns dessa ljuvliga smörbullar på varenda café med minsta självaktning, i Finland. De var släta, stora, hade ingen fyllning, en yta som var penslad med något en aning salt och ytan var lätt krackelerad. Nu finns de plötsligt ingenstans. Har stött på några dåliga efterapningar, färdigpackade industribakade, men det var inte alls som dessa "riktiga". Närmast i smak är croissanter. Hoppas på att någon "räddare i nöden" har ett äkta recept på dessa delikatesser. Skulle bli mycket glad och tacksam.

 • liituwerg 20 augusti 2012

  {eat}
  Även jag ville ha recptet för finska smörbullar.Har Du kollat gamla finska kokböcker ? Originalen fanns att köpa på i Mariehamn på ett strandcafe i sommar.

 • Pirkko 20 augusti 2012

  Jag har Googlat på finska recept till Traditionella smörbullar, hittade några och jag har översatt en till svenska. Skrev den just in i Matklubben så ni kan spara den därifrån.

  http://www.matklubben.se/recept/finska_traditionella_smoerbullar_108156.html

 • rosatalo 20 augusti 2012

  Verkar vara svåra att baka, kanske därför de är sällsynta nuförtiden. Jag minns inte att de smakade av vanilj. Ska göra ett försök att baka iallafall.

  Jag har inte några finska kokböcker att kolla i. Har aldrig varit i land på Åland. Ska hålla utkik efter kokböcker hos släktingar, att man inte tänkte på det.

  Tack för recept och råd.

 • liituwerg 20 augusti 2012

  Tack för receptet. Jag skall baka genast dem.
  F ö biblioteken har även finska kokböcker.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.