Jag och min väninna har anmält oss till Matstafetten och har blivit tilldelade att servera varmrätt. Eftersom vi kommer att äta förrätten på andra sidan sta´n så behöver jag förslag på varmrätter som kan förberedas och bara värmas. :D
SaraW7 maj 2008
Nyfiken som jag är, måste jag bara fråga; vad är Matstafetten? Låter himla spännande.
bernit7 maj 2008
Skrivet av SaraW den 7 maj 2008
Nyfiken som jag är, måste jag bara fråga; vad är Matstafetten? Låter himla spännande.
Matstafett som jag varit med och känner, är ett glatt gäng som har fest en kväll och där man äter förrätt hos en av gästerna , varmrätt hos en annan och dessert hos den tredje, sedan kan man ju ha "groggarnas glada tid" hos den fjärde (med dans)
Föreslår en gryta som du bara behöver värma när gänget kommer hem till dej så du kan var med och äta förrätten utan att springa i förväg.
/BÅ :p
tantdrake7 maj 2008
Oj så kul det låter ! *avis*
Gryta är ju ett superförslag! Eller varför inte Paella? Man kan ju faktiskt servera skaldjuren vid sidan om ifall det finns sådana som jag på festen...:p *hurvas*
Glitterfia7 maj 2008
Ops rätt som det var ALLT jag skrivit bort
Kul grej, har aldri hört om det förrut.
Smördegsinbakad filé
skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn och krydda köttetm låt svalna. tina smmördegen och dra lite i den, lägg en köttbit på och överlappa ihop hörnen. Läggi en ugnsform och stoppa i kylen. Willys har jättebra smördeg märke eldorado 10x10cm. Vill man kan man även lägga i skivor med mozzarella i knytet.
Gör en sås, gott med en smakrik sås (min madeirasås superenkel finns bland mina recept) beasås eller knorrs creamy peppersaus är också gott. Servera med en sallad och pommes eller varför inte en cous cous sallad .Allt går att värma. Köttpaketn in i ugnen 225 grader coh ligga i ca 20 min,tills de fått lagom ljusfärg. Inte för länge för de ska inte bli krispigt.
Eller min inbakande kassler, gör klart fram tills det är dags att grädda och ställ den då i kylen om det kommer att ta lång tid. Förmät jasmineriset lägg i kastrullen´. häll på vatten och starta ugnen på 225 grader. De blir klar på ungefär samma tid.. Servera med en liten sallad förståss
Allt kan göras klart fram till gräddningen. Lycka till och vi vill gärna höra hela menyn när det är över :p Och hur allt gått tillväga. Kram och lycka till
Ingan15 maj 2008
kycklingfile med turkisk yoghurt blandat med pesto rosso.
Enkelt att laga och jättegott att värma upp.
Lottagumman15 maj 2008
En kall varmrätt kan det gå för sig? Varmrökt lax och kokta grönsaker , som snabbt går att koka, te grön sparis, bönor, små morötter. Turkisk yoghurt , lite majonäs och en driva örter blandas som sås.
Nämen Gud...jag skrev alltihopa på fel tråd!!!
Nu har jag väl ändå blivit för trött...sorry!!!:'(
MatAnders16 maj 2008
Om ni har en lergryta så är den perfekt ofta tar det 2 timmar att tillaga en maträtt i den så då kan den stå och bli klar så länge ni äter förrätten..(Y)
Svesse6016 maj 2008
Här har du ett recep som du kan tillaga dagen före och sen bara värma upp vid servering. Ett uppskattat och gott kycklingrecept som fått mycket höga betyg här på Matklubben bland medlemmar som lagat det. Det är sparat ner hela1914 gånger!
Fläskfilé som Gun bjöd på
Jag tar fram receptet ibland och tycker fortfarande det är läckert.
Ugn: 250°
1 fläskfilé 500-600 g
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 dl vispad grädde smaksatt med 1 msk curry
3-4 bananer
Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra. Skala och klyv bananerna på längden. Stek dem på båda sidor på svag värme. Lägg köttskivor och bananer i en smord form. Vispa grädden och smaksätt med curry. Bred över grädden och sätt in i ugnen tills ytan fått färg. Servera med kokt ris, gärna jasminris och en god grönsallad.
Jag och min väninna har anmält oss till Matstafetten och har blivit tilldelade att servera varmrätt. Eftersom vi kommer att äta förrätten på andra sidan sta´n så behöver jag förslag på varmrätter som kan förberedas och bara värmas. :D
Nyfiken som jag är, måste jag bara fråga; vad är Matstafetten? Låter himla spännande.
Nyfiken som jag är, måste jag bara fråga; vad är Matstafetten? Låter himla spännande.
Matstafett som jag varit med och känner, är ett glatt gäng som har fest en kväll och där man äter förrätt hos en av gästerna , varmrätt hos en annan och dessert hos den tredje, sedan kan man ju ha "groggarnas glada tid" hos den fjärde (med dans)
Föreslår en gryta som du bara behöver värma när gänget kommer hem till dej så du kan var med och äta förrätten utan att springa i förväg.
/BÅ :p
Oj så kul det låter ! *avis*
Gryta är ju ett superförslag! Eller varför inte Paella? Man kan ju faktiskt servera skaldjuren vid sidan om ifall det finns sådana som jag på festen...:p *hurvas*
Ops rätt som det var ALLT jag skrivit bort
Kul grej, har aldri hört om det förrut.
Smördegsinbakad filé
skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn och krydda köttetm låt svalna. tina smmördegen och dra lite i den, lägg en köttbit på och överlappa ihop hörnen. Läggi en ugnsform och stoppa i kylen. Willys har jättebra smördeg märke eldorado 10x10cm. Vill man kan man även lägga i skivor med mozzarella i knytet.
Gör en sås, gott med en smakrik sås (min madeirasås superenkel finns bland mina recept) beasås eller knorrs creamy peppersaus är också gott. Servera med en sallad och pommes eller varför inte en cous cous sallad .Allt går att värma. Köttpaketn in i ugnen 225 grader coh ligga i ca 20 min,tills de fått lagom ljusfärg. Inte för länge för de ska inte bli krispigt.
Eller min inbakande kassler, gör klart fram tills det är dags att grädda och ställ den då i kylen om det kommer att ta lång tid. Förmät jasmineriset lägg i kastrullen´. häll på vatten och starta ugnen på 225 grader. De blir klar på ungefär samma tid.. Servera med en liten sallad förståss
Allt kan göras klart fram till gräddningen. Lycka till och vi vill gärna höra hela menyn när det är över :p Och hur allt gått tillväga. Kram och lycka till
kycklingfile med turkisk yoghurt blandat med pesto rosso.
Enkelt att laga och jättegott att värma upp.
En kall varmrätt kan det gå för sig? Varmrökt lax och kokta grönsaker , som snabbt går att koka, te grön sparis, bönor, små morötter. Turkisk yoghurt , lite majonäs och en driva örter blandas som sås.
Italieninspirerad marinerad kycklingfilé
Couscoussallad med avocado, sparris och fetaost
Dalbergs goda sås
God sommarsallad
Tomatsallad
[recept]15433[/recept)
Här kommer lite tips från Falkenberg!
Det kanske blev för många? :o
Lycka till! :D
Hoppsan det sista receptet skrev jag lite fel, försöker igen:
O´boy tårta
Nämen Gud...jag skrev alltihopa på fel tråd!!!
Nu har jag väl ändå blivit för trött...sorry!!!:'(
Om ni har en lergryta så är den perfekt ofta tar det 2 timmar att tillaga en maträtt i den så då kan den stå och bli klar så länge ni äter förrätten..(Y)
Här har du ett recep som du kan tillaga dagen före och sen bara värma upp vid servering. Ett uppskattat och gott kycklingrecept som fått mycket höga betyg här på Matklubben bland medlemmar som lagat det. Det är sparat ner hela1914 gånger!
Kycklinggratäng med vitlök och creme fraiche
/Eva
Fläskfilé som Gun bjöd på
Jag tar fram receptet ibland och tycker fortfarande det är läckert.
Ugn: 250°
1 fläskfilé 500-600 g
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 dl vispad grädde smaksatt med 1 msk curry
3-4 bananer
Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra. Skala och klyv bananerna på längden. Stek dem på båda sidor på svag värme. Lägg köttskivor och bananer i en smord form. Vispa grädden och smaksätt med curry. Bred över grädden och sätt in i ugnen tills ytan fått färg. Servera med kokt ris, gärna jasminris och en god grönsallad.