Söker efter ett enkelt och lätt recept
med en fyllning som ger god smak.
Tacksam för hjälp
MVH kfors:)
Erajscha19 december 2008
Brödsmulor, riven lök, fett och salvia är en klassisk engelsk kalkonfyllning. Kalkonen blir riktigt god.
kfors19 december 2008
Tack:)
Några mått kanske, eller tar man bara efter
behov.
Disen19 december 2008
Jag har aldrig haft några mått. Ibland är ju kalkonen större eller mindre. Jag fyller den med så mycket det går.
Brukar stoppa i katrinplommon, äpple och persilja. Sen gnider jag in den med salt, peppar och citron. smaskens.
lycka till!
NicolinaZ19 december 2008
Hej,
min morfar lärde mig fylla kalkonen med svamp, bröd, grädde och sherry. Man gör en lös svampsås, spetsar med sherry och blandar i kantskuret vitt bröd tills konsistensen är krämig. Fyll kalkonen, sy ihop öppningen, samt grädda enligt instruktioner och storlek. Var 15de minut öser man med en blandning av vatten och sherry, denna sky blir sedan basen för en helt underbar gräddsås att servera till! God Jul på er alla!
farmoringer19 december 2008
Jag fyller alltid med katrinplommon, lök, citron och massa kryddor. Gnider in kalkonen i citronsaft dessutom..Äpple glömde jag. Det vill jag också ha i den..
Jag öser med hönsbuljong och kinasoja och smör.....
Eery19 december 2008
Skrivet av NicolinaZ den 19 dec 2008
Hej,
min morfar lärde mig fylla kalkonen med svamp, bröd, grädde och sherry. Man gör en lös svampsås, spetsar med sherry och blandar i kantskuret vitt bröd tills konsistensen är krämig. Fyll kalkonen, sy ihop öppningen, samt grädda enligt instruktioner och storlek. Var 15de minut öser man med en blandning av vatten och sherry, denna sky blir sedan basen för en helt underbar gräddsås att servera till! God Jul på er alla!
MM älskar svamp... det här måste testas:p
matnjutaren19 december 2008
Skrivet av Eery den 19 dec 2008
Skrivet av NicolinaZ den 19 dec 2008
Hej,
min morfar lärde mig fylla kalkonen med svamp, bröd, grädde och sherry. Man gör en lös svampsås, spetsar med sherry och blandar i kantskuret vitt bröd tills konsistensen är krämig. Fyll kalkonen, sy ihop öppningen, samt grädda enligt instruktioner och storlek. Var 15de minut öser man med en blandning av vatten och sherry, denna sky blir sedan basen för en helt underbar gräddsås att servera till! God Jul på er alla!
MM älskar svamp... det här måste testas:p
Håller med dej där Eery! Spännande smaksättning. (Y)
Annars brukar jag fylla den som farmoringer gör :) men nu ska det testas nåt nytt.(Y)
Tack för det, NicolinaZ!(L)
Hej
Har aldrig lagat kalkon.:'(
Söker efter ett enkelt och lätt recept
med en fyllning som ger god smak.
Tacksam för hjälp
MVH kfors:)
Brödsmulor, riven lök, fett och salvia är en klassisk engelsk kalkonfyllning. Kalkonen blir riktigt god.
Tack:)
Några mått kanske, eller tar man bara efter
behov.
Jag har aldrig haft några mått. Ibland är ju kalkonen större eller mindre. Jag fyller den med så mycket det går.
Brukar stoppa i katrinplommon, äpple och persilja. Sen gnider jag in den med salt, peppar och citron. smaskens.
lycka till!
Hej,
min morfar lärde mig fylla kalkonen med svamp, bröd, grädde och sherry. Man gör en lös svampsås, spetsar med sherry och blandar i kantskuret vitt bröd tills konsistensen är krämig. Fyll kalkonen, sy ihop öppningen, samt grädda enligt instruktioner och storlek. Var 15de minut öser man med en blandning av vatten och sherry, denna sky blir sedan basen för en helt underbar gräddsås att servera till! God Jul på er alla!
Jag fyller alltid med katrinplommon, lök, citron och massa kryddor. Gnider in kalkonen i citronsaft dessutom..Äpple glömde jag. Det vill jag också ha i den..
Jag öser med hönsbuljong och kinasoja och smör.....
Hej,
min morfar lärde mig fylla kalkonen med svamp, bröd, grädde och sherry. Man gör en lös svampsås, spetsar med sherry och blandar i kantskuret vitt bröd tills konsistensen är krämig. Fyll kalkonen, sy ihop öppningen, samt grädda enligt instruktioner och storlek. Var 15de minut öser man med en blandning av vatten och sherry, denna sky blir sedan basen för en helt underbar gräddsås att servera till! God Jul på er alla!
MM älskar svamp... det här måste testas:p
Hej,
min morfar lärde mig fylla kalkonen med svamp, bröd, grädde och sherry. Man gör en lös svampsås, spetsar med sherry och blandar i kantskuret vitt bröd tills konsistensen är krämig. Fyll kalkonen, sy ihop öppningen, samt grädda enligt instruktioner och storlek. Var 15de minut öser man med en blandning av vatten och sherry, denna sky blir sedan basen för en helt underbar gräddsås att servera till! God Jul på er alla!
MM älskar svamp... det här måste testas:p
Håller med dej där Eery! Spännande smaksättning. (Y)
Annars brukar jag fylla den som farmoringer gör :) men nu ska det testas nåt nytt.(Y)
Tack för det, NicolinaZ!(L)