Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

gluten, soja och mjölkfritt brödrecept?

  • ankithid 19 januari 2013

    Hej!
    Är det någon som vet var man kan hitta recept fria från färdigblandade glutenfria mixer, soja och mjölkprodukter?
    Det går bara att använda vatten, majsmjöl, rismjöl eller potatismjöl + pofibrer och fiberhus. Inga färdiga mjölmixar eller något slags sädesslag.
    Jag vore mycket tacksam ifall någon har ett matbröds recept att bidra med eller tips om jag kan hitta det. (Y)

  • aattaa 19 januari 2013

    kolla på allergimat.se

  • DoctorWho 20 januari 2013

    Hej. Jag hittade 3 recept på nätet i ett forum för allergiker, länkarna finns under varje recept. Hoppas att det hjälper dig.

    Potatis-tekakor

    2 medelstora grovrivna mjöliga potatisar - råa
    2 dl vatten/ris-/havredryck
    2 msk olja
    ½ msk fiberhusk
    3/4 tsk salt
    2 tsk bakpulver
    1 dl majsmjöl el bovetemjöl
    1 dl pofiber
    2 dl majsstärkelse

    Blanda den rivna potatisen med vätskan, olja, fiberhusk. Blanda ner resten och arbeta ihop till en kladdig deg. Låt vila 5-10 min. Klicka ut på plåt. Forma & platta till med mjölade (majsstärkelse) händer. Pensla ev med lite ljus sirap. Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 15 min.
    (som pizzabotten brukar jag pensla med lite olja innan jag lägger på tomatsås och resten av fyllningen.)

    http://www.familjeliv.se/Forum-3-318/m44468319-9.html


    Franskbröd/rostbröd

    5 dl ljummet vatten
    50 g jäst för söta degar
    1 tsk salt
    3/4 dl ljus sirap
    3/4 dl rapsolja
    1,5 msk fiberhusk
    2 tsk bakpulver
    3 dl majsmjöl
    1 dl pofiber
    4 dl majsstärkelse

    Lös upp jästen i vattnet, tillsätt sirap, olja, salt och övriga torra ingredienser. Låt vila några minuter så husken får svälla. Häll upp i smord & potatismjölad springform för smörgåstårtebotten eller i 2 vanliga brödformar. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 150° runt 30 min. Känn med provsticka.
    För limpor - När stickan är nästan torr - ta ut formarna ur ugnen och stjälp ur bröden ur formarna och låt dem grädda klart sista minuterna direkt på gallret utan formar. Låt svalna under bakduk. Skiva upp när de svalnat helt och frys in och ta fram allt eftersom - bara att tina direkt i brödrosten.

    http://www.familjeliv.se/Forum-3-318/m44468319-14.html


    Tunnbrödsknäckebröd

    Till 1 bröd:
    ½ dl majsmjöl
    ½ dl majsstärkelse
    1 krm salt
    ½ dl risdryck eller vatten
    ½ msk olja

    Rör ihop och låt svälla några minuter. (blir en väldigt tjock smet) Häll i kall stekpanna som ställs på spisen på medelstark värme och gräddas.
    För mjukt bröd: slå på plattan på hög värme så den börjat bli varm innan man ställer dit stekpannan.
    För knäcke: Ställ stekpannan på kall platta och sätt på medelvärme. Lite längre tid och lägre värme så det torkar.

    Vill man göra flera behöver man låta stekpannan svalna mellan (eller använda två st som man varvar med) så att det går att få ut smeten tunt till ett bröd så det inte stelnar så fort man häller i.
    Hemma brukar jag bre ut smeten på plåtar om jag vill göra flera på en gång.

    http://www.familjeliv.se/Forum-3-318/m44468319-27.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.