Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben. Jag förstår
Nån som har recept på glutenfritt saffransbröd? Tex bullar, kaka eller muffins. Hör av er.
Lussekatter, ca 20st 75 g smör/margarin 2 dl mjölk 1 pkt jäst (för söta degar) 1 dl kesella lätt 1 dl vit baksirap 1 tsk bikarbonat 1 ägg ½ g saffran 1 krm salt 500 g (1 pkt) Sempers "Fin Mix" (det glutenfria mjölet) Spara 1 ½ dl till utbakningen garnering: russin pensling: ägg Smält fettet, häll i mjölk låt det bli ljummet, rör ut jästen i degspadet, tillsätt kesella, socker, ägg, saffran, salt. Jäs degen övertäckt ca 30 min, arbeta ihop degen, dela i 20 bitar, baka ut. Garnera med russin, jäs övertäckt på plåt ca 30 min, pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader ca 5 min.
[
Matklubben
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se. Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.
Nån som har recept på glutenfritt saffransbröd? Tex bullar, kaka eller muffins.
Hör av er.
Lussekatter, ca 20st
75 g smör/margarin
2 dl mjölk
1 pkt jäst (för söta degar)
1 dl kesella lätt
1 dl vit baksirap
1 tsk bikarbonat
1 ägg
½ g saffran
1 krm salt
500 g (1 pkt) Sempers "Fin Mix" (det glutenfria mjölet) Spara 1 ½ dl till utbakningen
garnering: russin
pensling: ägg
Smält fettet, häll i mjölk låt det bli ljummet, rör ut jästen i degspadet, tillsätt kesella, socker, ägg, saffran, salt.
Jäs degen övertäckt ca 30 min, arbeta ihop degen, dela i 20 bitar, baka ut.
Garnera med russin, jäs övertäckt på plåt ca 30 min, pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 250 grader ca 5 min.
[