Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt saffransbröd

  • Hammantorp 11 oktober 2010

    Nån som har recept på glutenfritt saffransbröd? Tex bullar, kaka eller muffins.
    Hör av er.

  • boz1965 11 oktober 2010

    Lussekatter, ca 20st

    75 g smör/margarin
    2 dl mjölk
    1 pkt jäst (för söta degar)
    1 dl kesella lätt
    1 dl vit baksirap
    1 tsk bikarbonat
    1 ägg
    ½ g saffran
    1 krm salt
    500 g (1 pkt) Sempers "Fin Mix" (det glutenfria mjölet) Spara 1 ½ dl till utbakningen
    garnering: russin
    pensling: ägg

    Smält fettet, häll i mjölk låt det bli ljummet, rör ut jästen i degspadet, tillsätt kesella, socker, ägg, saffran, salt.

    Jäs degen övertäckt ca 30 min, arbeta ihop degen, dela i 20 bitar, baka ut.

    Garnera med russin, jäs övertäckt på plåt ca 30 min, pensla med uppvispat ägg.

    Grädda i 250 grader ca 5 min.

  • Hammantorp 11 oktober 2010

    [

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.