Vet någon hur de gör sitt ris på " Grekiska kolgrillsbaren". Det har en speciell god smak och jag kan inte lista ut hur det görs. Kanske någon har jobbat där och vill dela med sig.
{eat}
rosatalo14 april 2013
Hallåååå, ropar jag ut i rymden!
Finns det verkligen ingen som vet hur riset tillagas? Jag tror inte det är stekt, men kan ju aldrig veta, skulle bara gärna kunna laga det på samma vis hemma.
LenaBE114 april 2013
Tyvärr känner jag inte till restaurangen, jag bor antagligen alldeles för långt ifrån, men varför inte fråga dom nästa gång du äter där, dom blir säkert glada över att du gillar deras ris. :)
rosatalo14 april 2013
Skrivet av LenaBE1 den 14 apr 2013
Tyvärr känner jag inte till restaurangen, jag bor antagligen alldeles för långt ifrån, men varför inte fråga dom nästa gång du äter där, dom blir säkert glada över att du gillar deras ris. :)
Jag tänkte att de kanske blir sura om jag vill veta hur det görs eftersom de hellre vill att jag äter där.
{moneymouth}
LenaBE114 april 2013
Ja naturligtvis finns den risken, men det kan även vara så att dom blir glada över ditt visade intresse också. Du kan ju börja med att "smöra" dom lite och tala om att du älskar deras ris och att du därför undrar hur dom gör för att få det så gott. :p (ett litet tips bara på hur du kan göra) ;)
rosatalo15 april 2013
Det kan jag ju försöka, eller så tar jag till ett fegare knep som är ganska användbart. Jag tigger och ber maken att göra det åt mig. Han har fått rycka in och göra massa obehagligheter åt mig, plocka stolar från en skräpcontainer tex, medans jag fegt försökt se ut som jag inte ens känner honom.
(A)
MatAnders15 april 2013
Vilken färg har det? Ibland kokas ris med lite vitlök,gurkmeja och i Indien har man även kummin i som ger en riktigt god smak.
rosatalo15 april 2013
Skrivet av MatAnders den 15 apr 2013
Vilken färg har det? Ibland kokas ris med lite vitlök,gurkmeja och i Indien har man även kummin i som ger en riktigt god smak.
Lite svagt gulaktigt och aning klibbigt, som om det vore lite smör i.
MatAnders15 april 2013
Ok då misstänker jag att dom har i lite gurkmeja och antingen smör eller kanske olivolja i, testa dig fram :)
Skrivet av rosatalo den 15 apr 2013
Skrivet av MatAnders den 15 apr 2013
Vilken färg har det? Ibland kokas ris med lite vitlök,gurkmeja och i Indien har man även kummin i som ger en riktigt god smak.
Lite svagt gulaktigt och aning klibbigt, som om det vore lite smör i.
Vet någon hur de gör sitt ris på " Grekiska kolgrillsbaren". Det har en speciell god smak och jag kan inte lista ut hur det görs. Kanske någon har jobbat där och vill dela med sig.
{eat}
Hallåååå, ropar jag ut i rymden!
Finns det verkligen ingen som vet hur riset tillagas? Jag tror inte det är stekt, men kan ju aldrig veta, skulle bara gärna kunna laga det på samma vis hemma.
Tyvärr känner jag inte till restaurangen, jag bor antagligen alldeles för långt ifrån, men varför inte fråga dom nästa gång du äter där, dom blir säkert glada över att du gillar deras ris. :)
Tyvärr känner jag inte till restaurangen, jag bor antagligen alldeles för långt ifrån, men varför inte fråga dom nästa gång du äter där, dom blir säkert glada över att du gillar deras ris. :)
Jag tänkte att de kanske blir sura om jag vill veta hur det görs eftersom de hellre vill att jag äter där.
{moneymouth}
Ja naturligtvis finns den risken, men det kan även vara så att dom blir glada över ditt visade intresse också. Du kan ju börja med att "smöra" dom lite och tala om att du älskar deras ris och att du därför undrar hur dom gör för att få det så gott. :p (ett litet tips bara på hur du kan göra) ;)
Det kan jag ju försöka, eller så tar jag till ett fegare knep som är ganska användbart. Jag tigger och ber maken att göra det åt mig. Han har fått rycka in och göra massa obehagligheter åt mig, plocka stolar från en skräpcontainer tex, medans jag fegt försökt se ut som jag inte ens känner honom.
(A)
Vilken färg har det? Ibland kokas ris med lite vitlök,gurkmeja och i Indien har man även kummin i som ger en riktigt god smak.
Vilken färg har det? Ibland kokas ris med lite vitlök,gurkmeja och i Indien har man även kummin i som ger en riktigt god smak.
Lite svagt gulaktigt och aning klibbigt, som om det vore lite smör i.
Ok då misstänker jag att dom har i lite gurkmeja och antingen smör eller kanske olivolja i, testa dig fram :)
Vilken färg har det? Ibland kokas ris med lite vitlök,gurkmeja och i Indien har man även kummin i som ger en riktigt god smak.
Lite svagt gulaktigt och aning klibbigt, som om det vore lite smör i.