Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp! vad är detta?

  • U 30 november 2011

    Har hittat ett norskt recept på klippfisk, men jag förstår inte allt; vet någon vad "fiskekraft" är?

    "Har du ikke fiskekraft bruk grønnsakbuljong (ikke fiskebuljong)."

    På Google translate översätts det med fiskbestånd....

    U

  • sussisus 30 november 2011

    Det verkar vara fiskrens - alltså det som blir när du filéar en fisk: huvud, ben och annat som du kokar en grövre buljong på tillsammans med t.ex. purjo/lök, lagerblad, rotselleri, morot, salt, pepparkorn och så vatten förstås.

  • sikaal 30 november 2011

    Skrivet av sussisus den 30 nov 2011

    Det verkar vara fiskrens - alltså det som blir när du filéar en fisk: huvud, ben och annat som du kokar en grövre buljong på tillsammans med t.ex. purjo/lök, lagerblad, rotselleri, morot, salt, pepparkorn och så vatten förstås.


    sussisus, du har helt rätt. En kraftig fiskfond helt enkelt.
    Man kan söka på fiskekraft så får man t.o.m recept på lite olika, om man nu behöver.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.