Har hittat ett norskt recept på klippfisk, men jag förstår inte allt; vet någon vad "fiskekraft" är?
"Har du ikke fiskekraft bruk grønnsakbuljong (ikke fiskebuljong)."
På Google translate översätts det med fiskbestånd....
U
sussisus30 november 2011
Det verkar vara fiskrens - alltså det som blir när du filéar en fisk: huvud, ben och annat som du kokar en grövre buljong på tillsammans med t.ex. purjo/lök, lagerblad, rotselleri, morot, salt, pepparkorn och så vatten förstås.
sikaal30 november 2011
Skrivet av sussisus den 30 nov 2011
Det verkar vara fiskrens - alltså det som blir när du filéar en fisk: huvud, ben och annat som du kokar en grövre buljong på tillsammans med t.ex. purjo/lök, lagerblad, rotselleri, morot, salt, pepparkorn och så vatten förstås.
sussisus, du har helt rätt. En kraftig fiskfond helt enkelt.
Man kan söka på fiskekraft så får man t.o.m recept på lite olika, om man nu behöver.
Har hittat ett norskt recept på klippfisk, men jag förstår inte allt; vet någon vad "fiskekraft" är?
"Har du ikke fiskekraft bruk grønnsakbuljong (ikke fiskebuljong)."
På Google translate översätts det med fiskbestånd....
U
Det verkar vara fiskrens - alltså det som blir när du filéar en fisk: huvud, ben och annat som du kokar en grövre buljong på tillsammans med t.ex. purjo/lök, lagerblad, rotselleri, morot, salt, pepparkorn och så vatten förstås.
Det verkar vara fiskrens - alltså det som blir när du filéar en fisk: huvud, ben och annat som du kokar en grövre buljong på tillsammans med t.ex. purjo/lök, lagerblad, rotselleri, morot, salt, pepparkorn och så vatten förstås.
sussisus, du har helt rätt. En kraftig fiskfond helt enkelt.
Man kan söka på fiskekraft så får man t.o.m recept på lite olika, om man nu behöver.