Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jag söker en gryta ur en Allt om Mat från 1974 eller 1975!

 • Wombat04 2 december 2014

  Hej på er gamla och nya medlemmar!

  Jag sitter här och söker förtvivlat efter en fantastiskt god gryta som fanns i ett gammalt nummer av Allt om Mat, antingen från 1974 eller 1975. Finns det folk här som har sparat alla årgångar av tidningen, eller åtminstone alla nummer från dessa två år? Jag är ganska säker på att det varken var tidigare eller senare.

  Denna gryta trodde jag hette Mexikansk gryta, men enligt Allt om Mat, som hjälper mig att leta men har svårt att hitta så gamla recept, finns det ingen gryta som heter enbart Mexikansk gryta. Jag har minnen av att grytan var på omslaget till det nummer den var i, och att det låg långa strimlor av apelsin- eller citronskal strödda över ytan som dekoration. Grytan var stark, det var mycket vitlök i, men jag minns inte om det var fläskkött eller nötkött i. Jag minns också att det stod i slutet att det kunde vara angeläget (just det ordet) att få med en skål färsk gurka i tillbehören, som skulle serveras i små skålar vid sidan av. Receptet var avsett för 12 personer minns jag, så det var en stor gryta.

  Om någon kan hjälpa mig går det bra att skriva meddelande till mig här på Matklubben - jag tror min brevlåda finns kvar fast jag inte varit inne på så jättelänge!

  Tack på förhand
  Bella
  (Wombat04)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.