Jag är på jakt efter ett riktigt hårt och knaprigt tunnbröd. Köpte en låda "gene tunnbröd" idag och blev besviken då det varken var hårt eller mjukt, var som gammalt knäckebröd som stått i ett fuktigt skåp typ.
Vilket tunnbröd är knaprigt? Vill inte behöva gå igenom alla sorter i affären innan jag hittar rätt :)
idea_19 december 2009
Fazers brukar vara knaprigt, polarknäcke med... Gene är ganska kända för att vara sega på gränsen till mjuka... När man bor här uppe i norr fins det många lokala varianter att välja på, men de två sorter jag nämnde först borde finnas nere hos dig med...
a-lie19 december 2009
Hej!
Jag hade samma "problem" som du tills jag hittade följande recept på hårt knäckebröd:
400 gr grovt rågmjöl
400 gr grovt dinkelmjöl
25 gr jäst
5 dl mjölk
Lös jästen i den ljummiga mjölken och rör i hälften av de båda mjölsorterna. Låt jäsa 1 timme.
Häll i resten av mjölet och knåda ut till en deg. Dela degen i 24 jämnstora bitar och kavla ut varje bit till en rund och tunn kaka, ta ut ett hål i mitten:. Strö rågmjöl direkt på plåten och grädda knäckebröden ca 6-10 minuter i 250 grader. De är klara när de börjar bli mörka i kanterna. (Jag brukar göra hälften av satsen - annars blir det ett evigt kavlande. Lycka till och God Jul! A-lie
Penne19 december 2009
Tack för hjälpen, jag ska pröva de där sorterna. Och om jag känner mig riktigt ambitiös nån gång kanske jag bakar eget! :)
Jag är på jakt efter ett riktigt hårt och knaprigt tunnbröd. Köpte en låda "gene tunnbröd" idag och blev besviken då det varken var hårt eller mjukt, var som gammalt knäckebröd som stått i ett fuktigt skåp typ.
Vilket tunnbröd är knaprigt? Vill inte behöva gå igenom alla sorter i affären innan jag hittar rätt :)
Fazers brukar vara knaprigt, polarknäcke med... Gene är ganska kända för att vara sega på gränsen till mjuka... När man bor här uppe i norr fins det många lokala varianter att välja på, men de två sorter jag nämnde först borde finnas nere hos dig med...
Hej!
Jag hade samma "problem" som du tills jag hittade följande recept på hårt knäckebröd:
400 gr grovt rågmjöl
400 gr grovt dinkelmjöl
25 gr jäst
5 dl mjölk
Lös jästen i den ljummiga mjölken och rör i hälften av de båda mjölsorterna. Låt jäsa 1 timme.
Häll i resten av mjölet och knåda ut till en deg. Dela degen i 24 jämnstora bitar och kavla ut varje bit till en rund och tunn kaka, ta ut ett hål i mitten:. Strö rågmjöl direkt på plåten och grädda knäckebröden ca 6-10 minuter i 250 grader. De är klara när de börjar bli mörka i kanterna. (Jag brukar göra hälften av satsen - annars blir det ett evigt kavlande. Lycka till och God Jul! A-lie
Tack för hjälpen, jag ska pröva de där sorterna. Och om jag känner mig riktigt ambitiös nån gång kanske jag bakar eget! :)
Mjälloms Korntunnbröd är bra.