Öppet hus-kalas för ca 50 personer.
Ett bufféfat med rökad kalkon eller rostbiff med grönsaker och frukter snyggt upplagt kostar ca 90 kr/pers = 4500 kr
Låter hiskiligt dyrt! Visst är det behändigt, men man kan ju säkert själv lägga upp det snyggt!
Min fråga är egentligen hur mycket kalkonkött eller rostbiffkött ska man köpa till ca 50 personer (har tänkt att köpa det skivat iallafall)
Annafbg3 september 2009
Här är en lista med portionsstorlekar av det mesta:p
Hoppas att den kan hjälpa dig!
Jag skulle ta 100g/pers av var kött, om du tänkt ha 2 sorters kött (200g/pers)
Kathy3 september 2009
Hm, stämmer inte den listan då?
I den står det 100 g/pers och
50-75 g/pers om det är buffé
Det är tänkt att bara vara rökt kalkonbröst, potatissallad, grönsallad och garnityret på uppläggningsfatet, rosenbröd och ostbricka.
Det är ett 90 års kalas. (därav den kanske tråkiga sammansättningen, men det är önskemålet, så då får det vara det!)
Annafbg3 september 2009
Längst ner på listan står det angivet att den totala mängden mat på en buffé bör vara 450-550 g. per person plus bröd, smör och ost. Vill inte födelsedagsfiraren ha fler rätter på sin buffé får man ju öka på dem som finns.:D
Hoppas att det blir ett härligt kalas!
Kathy3 september 2009
Ursäkta, jag såg inte den sista raden på listan!
Tack för att du påpekade.
Kathy4 september 2009
Kanske jag ska föreslå lite mer på buffén för blivande 90-åringen.
Vad ska jag föreslå?
En sorts kött till er något annat? Enda kravet är att det är enkelt, inte för mycket jobb!
Mellanbellan4 september 2009
Detta serverade jag för 25 personer. Någonting tog säkert slut men i övrigt hade vi rester kvar till nästa dag. Det var inte jobbigt, jag handlade allt och gjorde rörorna samt stekte köttet dagen innan, så på själva dagen behövde jag bara skära upp det som behövde det samt ställa fram allt.
Detta serverade jag under eftermiddagen och på kvällen blev det annan mat. Minns inte vad det kostade men inte så mycket som att beställa färdigt i a f. Mellans kalla buffé
Kathy4 september 2009
Åh så fantastiskt vacker det ser ut!
Trots det så måste jag ha något som inte kräver så mycket jobb! Låter som det är bättre att köpa om man inte har tid eller ork. Men det är andra saker som ligger bakom.
Mistys5 september 2009
Glöm inte att det kan finnas vegetarianer och allergier av annat slag(laktos,gluten)
Vi har haft några buffer dom senaste åren pga student,18- årsdagar mm. Har gjort två sorters potatissallad. En vanlig och en fransk med vinigrette för laktosintoleranta. Har också haft hallomi,tofu och qourn i lite olika varianter för våra vegetarianer. Köttfaten beställde jag färdiga på vår butik här. Kostade bara några kroner mer än att skiva,lägga upp och dekorera själv så just den biten tyckte jag var värd dom kronerna. Men resten fixade vi själva. Vi hade också en liten ostbricka på maten med lite ost, kex och frukt. Populärt! Då gästerna satt och små mumsade medan vi dukade av resten och satte på kaffet. Lycka till (Y)
5 september 2009
du kan ju göra några pajer själv och ha på buffén, och försök göra i långpanna.
Ostpaj är perfekt för de passar till det mesta oavsett vilket kött eller tillbehör du har till.
jag skulle satsa på olika röror och skålar med sallader och grönsaker. och man kan även tänka på hur man ställer sakerna. har man t ex lite av något så kan man ställa det på slutet så märks det inte lika mycket för då har folk ändå redan tallrikarna fulla,.,,och kex och ost som misty tipsade om är en bra ide, eller olika snittar och sånt. lycka till iaf!
Cissi715 september 2009
Vill man vara riktigt lat kan man köpa de färdiga potatisgratängerna på påse. De smakar faktiskt inte så dumt även om jag är motståndare till färdigmat. Mormor testade detta på sitt 80-års kalas! :)
Kathy7 september 2009
Ostpaj, tyckte jag var bra!
Den kan väl göras innan och frysas?
Lenkan7 september 2009
Marinerad kycklingfilé kan man grilla på långpanna i ugnen, massor på samma gång. Fort och enkelt, bara att skiva upp, dessutom kan man frysa den och bara ta fram den dagen innan att tina. Storpack med färdigskivad rökt skinka, salami och annat kallskuret går ju att köpa.
Jag tror man klarar sig undan mycket av kostnaderna om man bara lägger upp allt själv
anmawa8 september 2009
Jag var på 85-årsbjudning och då serverades kassler, rostbiff, rosenbröd, sallad och potatissallad. Sen var det tårta och kaffe och (troligtvis mängders med kakor som jag förträngt). Jag tror att den äldsta generationen vill ha det så här. Inga konstigheter och krussiduller.
Hoppas det blir en trevlig fest.
Förra året hade vi 90 och 85-årskalas på "hemmet" för barn, barnbarn och barnbarnsbarn då var det bara smörgåstårta och tårta någon timme på eftermiddagen. Det var inte den fartfullaste festen precis men det kändes bra. En månad senare var vi på begravning så festa medans det går.
Öppet hus-kalas för ca 50 personer.
Ett bufféfat med rökad kalkon eller rostbiff med grönsaker och frukter snyggt upplagt kostar ca 90 kr/pers = 4500 kr
Låter hiskiligt dyrt! Visst är det behändigt, men man kan ju säkert själv lägga upp det snyggt!
Min fråga är egentligen hur mycket kalkonkött eller rostbiffkött ska man köpa till ca 50 personer (har tänkt att köpa det skivat iallafall)
Här är en lista med portionsstorlekar av det mesta:p
Hoppas att den kan hjälpa dig!
http://www.brollopstorget.se/Forum-1-15/m383999.html
Tack det var ju en bra lista!
Jag skulle ta 100g/pers av var kött, om du tänkt ha 2 sorters kött (200g/pers)
Hm, stämmer inte den listan då?
I den står det 100 g/pers och
50-75 g/pers om det är buffé
Det är tänkt att bara vara rökt kalkonbröst, potatissallad, grönsallad och garnityret på uppläggningsfatet, rosenbröd och ostbricka.
Det är ett 90 års kalas. (därav den kanske tråkiga sammansättningen, men det är önskemålet, så då får det vara det!)
Längst ner på listan står det angivet att den totala mängden mat på en buffé bör vara 450-550 g. per person plus bröd, smör och ost. Vill inte födelsedagsfiraren ha fler rätter på sin buffé får man ju öka på dem som finns.:D
Hoppas att det blir ett härligt kalas!
Ursäkta, jag såg inte den sista raden på listan!
Tack för att du påpekade.
Kanske jag ska föreslå lite mer på buffén för blivande 90-åringen.
Vad ska jag föreslå?
En sorts kött till er något annat? Enda kravet är att det är enkelt, inte för mycket jobb!
Detta serverade jag för 25 personer. Någonting tog säkert slut men i övrigt hade vi rester kvar till nästa dag. Det var inte jobbigt, jag handlade allt och gjorde rörorna samt stekte köttet dagen innan, så på själva dagen behövde jag bara skära upp det som behövde det samt ställa fram allt.
Detta serverade jag under eftermiddagen och på kvällen blev det annan mat. Minns inte vad det kostade men inte så mycket som att beställa färdigt i a f.
Mellans kalla buffé
Åh så fantastiskt vacker det ser ut!
Trots det så måste jag ha något som inte kräver så mycket jobb! Låter som det är bättre att köpa om man inte har tid eller ork. Men det är andra saker som ligger bakom.
Glöm inte att det kan finnas vegetarianer och allergier av annat slag(laktos,gluten)
Vi har haft några buffer dom senaste åren pga student,18- årsdagar mm. Har gjort två sorters potatissallad. En vanlig och en fransk med vinigrette för laktosintoleranta. Har också haft hallomi,tofu och qourn i lite olika varianter för våra vegetarianer. Köttfaten beställde jag färdiga på vår butik här. Kostade bara några kroner mer än att skiva,lägga upp och dekorera själv så just den biten tyckte jag var värd dom kronerna. Men resten fixade vi själva. Vi hade också en liten ostbricka på maten med lite ost, kex och frukt. Populärt! Då gästerna satt och små mumsade medan vi dukade av resten och satte på kaffet. Lycka till (Y)
du kan ju göra några pajer själv och ha på buffén, och försök göra i långpanna.
Ostpaj är perfekt för de passar till det mesta oavsett vilket kött eller tillbehör du har till.
jag skulle satsa på olika röror och skålar med sallader och grönsaker. och man kan även tänka på hur man ställer sakerna. har man t ex lite av något så kan man ställa det på slutet så märks det inte lika mycket för då har folk ändå redan tallrikarna fulla,.,,och kex och ost som misty tipsade om är en bra ide, eller olika snittar och sånt. lycka till iaf!
Vill man vara riktigt lat kan man köpa de färdiga potatisgratängerna på påse. De smakar faktiskt inte så dumt även om jag är motståndare till färdigmat. Mormor testade detta på sitt 80-års kalas! :)
Ostpaj, tyckte jag var bra!
Den kan väl göras innan och frysas?
Marinerad kycklingfilé kan man grilla på långpanna i ugnen, massor på samma gång. Fort och enkelt, bara att skiva upp, dessutom kan man frysa den och bara ta fram den dagen innan att tina. Storpack med färdigskivad rökt skinka, salami och annat kallskuret går ju att köpa.
Jag tror man klarar sig undan mycket av kostnaderna om man bara lägger upp allt själv
Jag var på 85-årsbjudning och då serverades kassler, rostbiff, rosenbröd, sallad och potatissallad. Sen var det tårta och kaffe och (troligtvis mängders med kakor som jag förträngt). Jag tror att den äldsta generationen vill ha det så här. Inga konstigheter och krussiduller.
Hoppas det blir en trevlig fest.
Förra året hade vi 90 och 85-årskalas på "hemmet" för barn, barnbarn och barnbarnsbarn då var det bara smörgåstårta och tårta någon timme på eftermiddagen. Det var inte den fartfullaste festen precis men det kändes bra. En månad senare var vi på begravning så festa medans det går.