Har sökt utan att finna recept på Mango chutney.
När jag söker så hittar jag bara recept med färdig
Chutney. Typ " Fläskgryta med mango chutney".
Är det ingen som har ett beprövat recept. Skulle
bli lycklig för positivt svar.
grill26 november 2008
Hittade detta på nätet
Mango chutney
Ingredienser: 12 portioner
1 finhackad rödlök
1 klyfta vitlök, finhackad
1 dl äppelcidervinäger
0,5 dl vatten
0,5 dl rödvinsvinäger
2 tsk riven ingefära
1 mediumstark röd chili, urkärnad och finhackad
1 dl strösocker
300 gr färsk mango, skalad och i tunna strimlor
150 gr syrligt äpple, skalade och i tunna strimlor
1 rödlök i fina klyftor
1 tomat urkärnad och i tunna klyftor
1 dl finhackad färsk koriander
1 tsk brunt senapsfrö
Salt
Gör så här
1. Bryn socker till en ljus karamell i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt den hackade rödlöken, chili, ingefära och senapsfrö. Slå på vatten och bägge sorters vinäger.
2. Tillsätt frukterna och sjud allt i ca 30 minuter utan lock (tills det tjocknar) rör då och då så det inte bränns i botten.
Rör ned den klyftade rödlöken och koka ett par minuter.
3. Kyl och rör ned tomatklyftor och den färska koriandern, smaka av med salt.
Denna indiska chutney håller ca en vecka i kylen och är ett utmärk till matträtter där man vill lite hett och sötsurt tillbehör.
Har sökt utan att finna recept på Mango chutney.
När jag söker så hittar jag bara recept med färdig
Chutney. Typ " Fläskgryta med mango chutney".
Är det ingen som har ett beprövat recept. Skulle
bli lycklig för positivt svar.
Hittade detta på nätet
Mango chutney
Ingredienser: 12 portioner
1 finhackad rödlök
1 klyfta vitlök, finhackad
1 dl äppelcidervinäger
0,5 dl vatten
0,5 dl rödvinsvinäger
2 tsk riven ingefära
1 mediumstark röd chili, urkärnad och finhackad
1 dl strösocker
300 gr färsk mango, skalad och i tunna strimlor
150 gr syrligt äpple, skalade och i tunna strimlor
1 rödlök i fina klyftor
1 tomat urkärnad och i tunna klyftor
1 dl finhackad färsk koriander
1 tsk brunt senapsfrö
Salt
Gör så här
1. Bryn socker till en ljus karamell i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt den hackade rödlöken, chili, ingefära och senapsfrö. Slå på vatten och bägge sorters vinäger.
2. Tillsätt frukterna och sjud allt i ca 30 minuter utan lock (tills det tjocknar) rör då och då så det inte bränns i botten.
Rör ned den klyftade rödlöken och koka ett par minuter.
3. Kyl och rör ned tomatklyftor och den färska koriandern, smaka av med salt.
Denna indiska chutney håller ca en vecka i kylen och är ett utmärk till matträtter där man vill lite hett och sötsurt tillbehör.
Tillagningstid: Mango chutney En timme
Mango chutney
1 sats
Ingredienser
2-3 strimlade schalottenlök
olivolja
1 krm röd currypasta
1 msk socker
2 tärnade mango
2 msk vitvinsvinäger
salt
Tillagning
Fräs löken i lite olivolja, tillsätt currypasta och socker. Blanda med mango och koka ihop ca 5 minuter. Smaksätt med vinäger och salt.
det där lät ju mumma... kan du inte lägga in som recept? (Y)
Mango chutney
1 sats
Ingredienser
2-3 strimlade schalottenlök
olivolja
1 krm röd currypasta
1 msk socker
2 tärnade mango
2 msk vitvinsvinäger
salt
Tillagning
Fräs löken i lite olivolja, tillsätt currypasta och socker. Blanda med mango och koka ihop ca 5 minuter. Smaksätt med vinäger och salt.
Detta lät bäst. Det ska jag pröva. Jag älskar Chutney, speciellt Bengal Hot