har aldrig skrivit på detta forumt tidagare och vet faktiskt inte vart jag ska lägga just denna fråga.
Kan man göra Flädermarmelad på den saft man redan fixat i ordning och som ligger i frysen, Det är ju socker redan i saften och inbillar mej att om man tar 1 dl saft och 1 dl socker att den kommer att bli snuskigt söt då.
Några tips
/Mita
Amika10 augusti 2012
Hej Mita!
Jag tror att du kan göra det, om du hettar upp den och tillsätter flytande pektin, eller kanske något som gelatin eller något annat i den stilen?
Mvh
Jonna
sikaal10 augusti 2012
Jag håller med Amika, det måste fungera utmärkt att värma upp och tillsätta pektin på något sätt. Det finns ju flera sorter att använda, både pulver och flytande. Kolla i en välsorterad affär och läs på förpackningen vilket passar dig bäst.
Lycka till
Lena
Atlingbo10 augusti 2012
Jätte tack för era svar, här ska det testas på söndag :)
/Mita
FruZ11 augusti 2012
Hej Atlingbo/Mita!
Hoppas du vill berätta sedan hur resultatet blev. Ser fram emot det. :) // Anna-Sofia
har aldrig skrivit på detta forumt tidagare och vet faktiskt inte vart jag ska lägga just denna fråga.
Kan man göra Flädermarmelad på den saft man redan fixat i ordning och som ligger i frysen, Det är ju socker redan i saften och inbillar mej att om man tar 1 dl saft och 1 dl socker att den kommer att bli snuskigt söt då.
Några tips
/Mita
Hej Mita!
Jag tror att du kan göra det, om du hettar upp den och tillsätter flytande pektin, eller kanske något som gelatin eller något annat i den stilen?
Mvh
Jonna
Jag håller med Amika, det måste fungera utmärkt att värma upp och tillsätta pektin på något sätt. Det finns ju flera sorter att använda, både pulver och flytande. Kolla i en välsorterad affär och läs på förpackningen vilket passar dig bäst.
Lycka till
Lena
Jätte tack för era svar, här ska det testas på söndag :)
/Mita
Hej Atlingbo/Mita!
Hoppas du vill berätta sedan hur resultatet blev. Ser fram emot det. :) // Anna-Sofia