Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Odla hemma?

 • Sebben003 11 november 2012

  Hej!
  Nu kan det ju förstås hända att jag postar detta inlägg på helt fel ställe, men jag testar :)
  Vet ju förstås chili osv. Men skulle vilja ha mer info om detta och även kolla om någon vet hur man tar hand om detta samt vad det kan kosta?
  Angående örter (kanske är en dum fråga) så undrar jag också tillexempel om man har en kruka med basilica, växer den igen om man använder eller är det bara som "engångsplantor"?
  Hoppas ni förstår min fråga :)

  Tar gärna emot länkar och liknande om någon har sådant.

  Tacksam för svar
  MVH :)

 • lidenfeldt 12 november 2012

  Hej!
  Basilika kan man odla själv som ettårig växt. Så den bör växa ut igen, om den trivs i sin kruka! Många andra örter är perenner så dom kan övervintra i din trädgård. Du kan köpa fröer ex. på impecta.se. Där hittar du odlingsråd också.
  Massor med info finns även på odla.nu.

 • tellu 12 november 2012

  Det er lett att odla chili och paprika. Det enda de krever er jord, vatten, ljus och verme. Har sjelv odlat begge med bra resultat, frøn tar jag från paprikor och chili jag har køpt i afferen. Det er det lettaste jag har odlat hemma, skøter sig helt sjelv och ger rikligt med frukt. De er bra att børja med om man inte er så van vid att odla saker sjelv. Lycka till :)

 • svengelsk 12 november 2012

  Jag vill minnas att jag har fått köpebasilika att växa igen genom att dela upp den på flera krukor med ny kompost. Den är som sagt lättodlad från frön. Jag sår mina i mars. Chilli och paprika sår jag i februari.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.