Hejsan
tänkte höra om någon har receptet på panering av rödspätta med öl eller vinäger i paneringen, har smakat och det var jättegott!
tacksam om någon vet!
:D
gimmiahug20 juni 2009
Menar du frityrsmet eller panering? Vi brukade nämligen fritera fisk med ölsmet när jag bodde i England... supergott! Vinägern lämnade vi åt frittarna!
boz196520 juni 2009
Jag antar att det är frityrsmet du letar efter, med tanke på din beskrivning. En vanlig panad är annars torr, med undantaget för att i en dubbelpanad ska ägg/äggvita vara en av "delstationerna".
Det jag gör ibland är att blanda en enkel tempura (sök) och ersätta lite av vattnet med mörkt öl, t.ex. Guinness, Kilkenny eller Carnegie Porter. Kilkenny är en liten aning ljusare än de andra två och inte lika "matig" och ger det bästa resultatet, imho. Malten förstärker andra smaker i t.ex. fisk och humlen ger en aning beska. Kan rekommenderas.
boz196520 juni 2009
För att förekomma den ofrånkomliga frågan... :p
Internet-/SMS-förkortningen "imho" = in my humble opinion = enligt min enkla mening.
MosterNettan21 juni 2009
Skrivet av boz1965 den 20 jun 2009
Jag antar att det är frityrsmet du letar efter, med tanke på din beskrivning. En vanlig panad är annars torr, med undantaget för att i en dubbelpanad ska ägg/äggvita vara en av "delstationerna".
Det jag gör ibland är att blanda en enkel tempura (sök) och ersätta lite av vattnet med mörkt öl, t.ex. Guinness, Kilkenny eller Carnegie Porter. Kilkenny är en liten aning ljusare än de andra två och inte lika "matig" och ger det bästa resultatet, imho. Malten förstärker andra smaker i t.ex. fisk och humlen ger en aning beska. Kan rekommenderas.
Hejsan
tänkte höra om någon har receptet på panering av rödspätta med öl eller vinäger i paneringen, har smakat och det var jättegott!
tacksam om någon vet!
:D
Menar du frityrsmet eller panering? Vi brukade nämligen fritera fisk med ölsmet när jag bodde i England... supergott! Vinägern lämnade vi åt frittarna!
Jag antar att det är frityrsmet du letar efter, med tanke på din beskrivning. En vanlig panad är annars torr, med undantaget för att i en dubbelpanad ska ägg/äggvita vara en av "delstationerna".
Det jag gör ibland är att blanda en enkel tempura (sök) och ersätta lite av vattnet med mörkt öl, t.ex. Guinness, Kilkenny eller Carnegie Porter. Kilkenny är en liten aning ljusare än de andra två och inte lika "matig" och ger det bästa resultatet, imho. Malten förstärker andra smaker i t.ex. fisk och humlen ger en aning beska. Kan rekommenderas.
För att förekomma den ofrånkomliga frågan... :p
Internet-/SMS-förkortningen "imho" = in my humble opinion = enligt min enkla mening.
Jag antar att det är frityrsmet du letar efter, med tanke på din beskrivning. En vanlig panad är annars torr, med undantaget för att i en dubbelpanad ska ägg/äggvita vara en av "delstationerna".
Det jag gör ibland är att blanda en enkel tempura (sök) och ersätta lite av vattnet med mörkt öl, t.ex. Guinness, Kilkenny eller Carnegie Porter. Kilkenny är en liten aning ljusare än de andra två och inte lika "matig" och ger det bästa resultatet, imho. Malten förstärker andra smaker i t.ex. fisk och humlen ger en aning beska. Kan rekommenderas.
Tack för tipsen Boz, det är sparat!