Hej!
Så bra med solrosfrön som alternativ! Hoppas att det fungerar.
Pinjenötter är ju ingen nöt utan ett frö och det är inte ovanligt att nötallergiker inte tåler pinjenötter.
Jag föreslår att du om du inte kan använda solrosfrön bara lagar såsen utan nötterna men tar då mindre olja så att det inte blir så rinnande.
Här är ett recept på en god pesto:
(3 msk pinjenötter)
5 dl basilikablad
2 vitlöksklyftor
5 msk parmesan
1 1/4 dl olivolja (kom ihåg att använda en god sort...)
1/2 tsk salt
Kör (nötter), basilika, vitløk, salt och riven ost i en matberedare. Tilsätt olja i en tunn stråle med maskinen igång. Servera.
Kom ihåg att det finns troligen lika många pestorecept som det finns italienare så man kan bara laga sin egen sås och själv välja vad man skal ha i. Jag ser för mig att man för att få såsen mer krämig kan använda lite krutonger utan smak när man mixar allt. Vi vill ju inte att peston ska rinna mellan pastan ner på tallriken utan att den lägger sig runt, då är det OK med något som "håller ihop" såsen. Det går ju också att blanda lite creme fraiche eller gräddfil i...
HEJ
Jag undrar om det är någon som har recept på pesto.
Jag kan ej ha nöter eller mandel i den.
Jag har allegi.
MVH GILLA
Kan du inte utesluta nötterna då?
Prova med solrosfrön istället, det funkar också.
Jag har gjort en sesampesto som jag tyckte var otroligt lyckad!
Receptet fanns ihop med ett recept på kycklingköttbullar men jag tycker att den passar till all pasta precis som en vanlig pesto!
Kycklingbullar med pasta och sesampesto
Hej!
Så bra med solrosfrön som alternativ! Hoppas att det fungerar.
Pinjenötter är ju ingen nöt utan ett frö och det är inte ovanligt att nötallergiker inte tåler pinjenötter.
Jag föreslår att du om du inte kan använda solrosfrön bara lagar såsen utan nötterna men tar då mindre olja så att det inte blir så rinnande.
Här är ett recept på en god pesto:
(3 msk pinjenötter)
5 dl basilikablad
2 vitlöksklyftor
5 msk parmesan
1 1/4 dl olivolja (kom ihåg att använda en god sort...)
1/2 tsk salt
Kör (nötter), basilika, vitløk, salt och riven ost i en matberedare. Tilsätt olja i en tunn stråle med maskinen igång. Servera.
Kom ihåg att det finns troligen lika många pestorecept som det finns italienare så man kan bara laga sin egen sås och själv välja vad man skal ha i. Jag ser för mig att man för att få såsen mer krämig kan använda lite krutonger utan smak när man mixar allt. Vi vill ju inte att peston ska rinna mellan pastan ner på tallriken utan att den lägger sig runt, då är det OK med något som "håller ihop" såsen. Det går ju också att blanda lite creme fraiche eller gräddfil i...
Lycka till!