Jag har frågat om detta förut men tyvärr inte fått någon lösning på mitt lilla problem :'( så jag gör ett försök till.
En vänlig själ vid namn Jessika föreslog boken "sju sorters kakor" men jag har redan provat det receptet och det är inte samma kakor som jag sedan åratal försökt få tag i receptet på.
Jag blev som barn bjuden på helt otroligt goda kakor.
Tanten som bjöd på dem kallade dem prästgårdsnötter.
Jag har sedan dess letat med ljus och lykta efter ett recept på dessa fantastiska små skapelser. Damen i fråga lever tyvärr inte längre så jag kan inte fråga henne.:(
De hade en porös, nästan sandig konsistens och de bestod av två halvor sammansatta med nougat.
Finns det någon i detta avlånga land som vet vad jag talar om, och om så är fallet skulle jag bli överlycklig över att få ta del av receptet.:D
Massor av varma hälsningar
Philp
Queenie7 februari 2008
Jag har försökt att googla men tyvärr inte hittat nåt sånt recept. Men det lät ju gått, kan ju alltid hoppas att Hembakat kommer med nåt liknande recept. Men jag har något som heter "Biskopinnans medaljongar" bland mina recept, kan det vara nåt liknande tror du?
Queenie7 februari 2008
Dessa godbitar härstammar från en gammal biskopsgård där de ofta serverades vid finare kaffebjudningar. De passar också förträffligt till kaffet efter en god middag.
250 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 äggula
5½ dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 dl florsocker
½ msk kakao
½ tsk vaniljsocker
½ msk pulverkaffe
Glasyr:
2 dl florsocker
1½ - 2 msk vatten
Garnering:
Ca 30 valnötter
Tillbehör:
Kakmått , ca 4 cm i diameter
Gör så här
Arbeta hastigt samman matfett, socker, äggula och mjöl till en deg, för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen tunt. Ta ut 60 rundlar med ett kakmått eller liknande, ca 4 cm i diameter. Lägg nudlarna på bakpappersklädda plåtar.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin, ljusbrun färg.
Gör fyllningen: Rör samman matfett, florsocker, kakao, vaniljsocker och pulverkaffe till en smidig kräm.
Fördela krämen på hälften av kakorna. Lägg sedan de resterande kakorna ovanpå och tryck till helt lätt.
Gör glasyren: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyr på medaljongernas ovansida. Garnera kakorna med valnötter.
Låt glasyren stelna innan kakorna läggs i en burk med smörgåspapper mellan lagren. Förvara kakorna svalt.
ikah7 februari 2008
Har bara hittat ett recept på prästgårdsringar.:(
Philip8 februari 2008
Tja det verkar helt omöjligt att hitta ett recept på Prästgårdsnötter.
Men de där prästgårdsringarna verkar ju vara riktigt smaskiga.
När jag läser receptet riktigt vattnas det i munnen:D
Till helgen skall jag prova dem.
Så med eller utan prästgårdsnötter så tackar jag för receptet :)
Hallå på er alla.
Jag har frågat om detta förut men tyvärr inte fått någon lösning på mitt lilla problem :'( så jag gör ett försök till.
En vänlig själ vid namn Jessika föreslog boken "sju sorters kakor" men jag har redan provat det receptet och det är inte samma kakor som jag sedan åratal försökt få tag i receptet på.
Jag blev som barn bjuden på helt otroligt goda kakor.
Tanten som bjöd på dem kallade dem prästgårdsnötter.
Jag har sedan dess letat med ljus och lykta efter ett recept på dessa fantastiska små skapelser. Damen i fråga lever tyvärr inte längre så jag kan inte fråga henne.:(
De hade en porös, nästan sandig konsistens och de bestod av två halvor sammansatta med nougat.
Finns det någon i detta avlånga land som vet vad jag talar om, och om så är fallet skulle jag bli överlycklig över att få ta del av receptet.:D
Massor av varma hälsningar
Philp
Jag har försökt att googla men tyvärr inte hittat nåt sånt recept. Men det lät ju gått, kan ju alltid hoppas att Hembakat kommer med nåt liknande recept. Men jag har något som heter "Biskopinnans medaljongar" bland mina recept, kan det vara nåt liknande tror du?
Dessa godbitar härstammar från en gammal biskopsgård där de ofta serverades vid finare kaffebjudningar. De passar också förträffligt till kaffet efter en god middag.
250 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 äggula
5½ dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 dl florsocker
½ msk kakao
½ tsk vaniljsocker
½ msk pulverkaffe
Glasyr:
2 dl florsocker
1½ - 2 msk vatten
Garnering:
Ca 30 valnötter
Tillbehör:
Kakmått , ca 4 cm i diameter
Gör så här
Arbeta hastigt samman matfett, socker, äggula och mjöl till en deg, för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen tunt. Ta ut 60 rundlar med ett kakmått eller liknande, ca 4 cm i diameter. Lägg nudlarna på bakpappersklädda plåtar.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin, ljusbrun färg.
Gör fyllningen: Rör samman matfett, florsocker, kakao, vaniljsocker och pulverkaffe till en smidig kräm.
Fördela krämen på hälften av kakorna. Lägg sedan de resterande kakorna ovanpå och tryck till helt lätt.
Gör glasyren: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyr på medaljongernas ovansida. Garnera kakorna med valnötter.
Låt glasyren stelna innan kakorna läggs i en burk med smörgåspapper mellan lagren. Förvara kakorna svalt.
Har bara hittat ett recept på prästgårdsringar.:(
Tja det verkar helt omöjligt att hitta ett recept på Prästgårdsnötter.
Men de där prästgårdsringarna verkar ju vara riktigt smaskiga.
När jag läser receptet riktigt vattnas det i munnen:D
Till helgen skall jag prova dem.
Så med eller utan prästgårdsnötter så tackar jag för receptet :)
Trevlig helg
Philop